kansenvoorwest-logo-middel-3186
rom-utrecht-therightmeal

ROM Utrecht Region investeert in The Right Meal

15 juli 2021

Het Hilversumse The Right Meal ontvangt een investering uit het Healthy Urban Living Proof Of Concept Fonds van de ROM. The Right Meal biedt patiënten met een ernstige ziektelast in de thuissituatie het juiste voedingsadvies tijdens de ziekte en voor en na een ziekenhuisopname. Zo zijn zij fitter, herstellen ze sneller en ervaren ze minder complicaties tijdens de behandeling.

meer...
header-kvw-juli-21

Nieuwsbrief KvW juli 2021

12 juli 2021

Met de volgende onderwerpen:

meer...
JTF-logo

Consultatie JTF Rijnmond

08 juli 2021

Uit het Europese Just Transition Fund komt een budget van € 58,5 miljoen beschikbaar voor duurzame transitie van Groot-Rijnmond. 

Lees hierna verder of ga direct door naar het consultatieformulier >  

meer...
20160611 Oceans of energy (6)

Oceans of Energy - REACT EU subsidie voor uniek drijvend zonnepark

06 juli 2021

Een grote Europese subsidie zal op korte termijn bijdragen aan een versnelde doorontwikkeling en opschaling van een drijvend zonnepark voor de Haagse kust. Op termijn kan dit zonnepark worden opgeschaald tot een capaciteit van 1.000 megawatt. Dit staat gelijk aan een volledige energievoorziening van 300.000 huishoudens.

meer...
demussen-1

Stichting leerwerkbedrijf de Mussen

30 juni 2021

Impuls voor Haagse Schilderswijk en zorgsector met Leerwerkbedrijf gericht op zorgbanen!

De Haagse arbeidsmarkt heeft al langere tijd te kampen met een mismatch tussen vraag en aanbod, zowel in kwantitatieve als kwalitatieve zin. De aanbodzijde van de arbeidsmarkt sluit onvoldoende aan op de vraag vanuit werkgevers naar geschikt personeel met de juiste competenties en opleiding.

meer...
eu vlag high res-1

Update Biobased Industries groeivoucher

25 juni 2021

Je kunt vanaf heden als ondernemer ook de groeivoucher aanvragen voor ondersteuning door de research partners, van de Biotech Campus Delft, bij een onderzoek naar de techno-economische bottlenecks van jouw biobased business case of voor support bij de pre-piloting fase van jouw business case.

meer...
eu vlag high res-1

Openstelling P6.PZH.R1 Gesloten; per 23-06-21

23 juni 2021

Per 23-6-21 is de openstelling REACT Zuid-Holland regionaal breed – Digitaal en Groen (P6.PZH.R1) -  gesloten

meer...
Circulaire industrie_980x450

7 miljoen euro EU herstelfonds naar innovaties voor circulaire chemie in Zuid-Holland

22 juni 2021

De Provincie Zuid-Holland, de gemeente Rotterdam met Kansen voor West en Innovation Quarter hebben de handen ineengeslagen. Vanuit de gezamenlijke ambitie om te investeren in de verdere verduurzaming van stad en provincie organiseerden zij eerder dit jaar een extra subsidieronde binnen het EU herstelfonds. 

meer...
MMOX

MMOX cyberveiligheidsoplossing op basis van AI en Machinelearning

16 juni 2021

Haags bedrijf MMOX: Met behulp van de REACT-EU subsidie kan de doorontwikkeling van de innovatieve risk-based cyber-security oplossing van MMOX plaatvinden en kan daardoor een grootschalige bijdrage leveren aan betaalbare, toegankelijke en slimme cyber-security voor Nederlandse ondernemers.

meer...
Innovatie fonds NH

Extra fondsvermogen voor het Innovatiefonds Noord-Holland.

02 juni 2021

Door Kansen voor West zijn de REACT-EU middelen beschikbaar gesteld voor het Innovatiefonds Noord-Holland. Hiermee krijgt het fonds 3 miljoen euro extra fondsvermogen. 

meer...
Omnigen Team

diagnostiek platform PITA

02 juni 2021

Geweldig nieuws: 1,38 miljoen euro zal geïnvesteerd worden door Omnigen B.V., Level Diagnostics B.V. en het Erasmus Medisch Centrum (EMC) Rotterdam om het diagnostiek platform PITA op de markt te brengen. 

meer...
Techniek 270041

Bridge, Gaan voor een Baan

02 juni 2021

Hoe kunnen de kansen op de arbeidsmarkt van jongeren op Zuid verder worden vergroot? Deze vraag is leidend bij de pilot die op het moment loopt en is de basis voor een samenwerking van zes vmbo-scholen in Rotterdam Zuid, dertien werkgeversorganisaties in de Rijnmond en de gemeente Rotterdam. De pilot is mogelijk gemaakt door een subsidie van REACT/Kansen voor West.

meer...
eu vlag high res-1

Europees Geld beschikbaar

01 juni 2021

Donderdagavond 27 mei bracht de Europees Commissaris voor Begroting en Administratie, Johannes Hahn, het goede nieuws naar buiten. De parlementen van Polen en Oostenrijk hadden als laatste ingestemd met het zogenaamde Eigen Middelen Besluit. 

meer...
Bvdt-PICT0018

500e aanvraag binnen!

30 mei 2021

Een feestelijk moment! De 500e Kansen voor West aanvraag is binnen! Een aanvraag voor een voucher regeling van de Boerderij van de Toekomst.

meer...
legalsite

Haags Legaltechbedrijf vereenvoudigt AVG-Proof werken voor het MKB!

12 mei 2021

REACT EU heeft als belangrijke doelstelling om de lidstaten sterker uit de crisis te laten komen en de economie weerbaarder te maken voor de gevolgen van de Corona pandemie. De nadruk ligt op het versnellen van digitale en duurzame transities om zo deze weerbaarheid te vergroten.

meer...
DoIoT

Do IoT vouchers voor 5G innovatie in Zuid Holland

30 april 2021

Op 10 mei 2021 opent Kansen voor West de openstelling Do IoT vouchers voor 5G innovatie in Zuid-Holland. Er komt een budget van € 500.000 beschikbaar, bedoeld voor bedrijven die op 5G technologie gebaseerde innovaties ontwikkelen. Met de vouchers worden de expertise en faciliteiten van Do IoT Fieldlab op laagdrempelige wijze toegankelijk gemaakt voor innovatieve ondernemers.

meer...
local heroes

Beschikking subsidieverlening voor project LocalHeroes

26 april 2021

Bestel het beste uit de buurt - digitale transitie voor weerbare retail!

meer...
bambooder-1

Eerste REACT beschikking voor Bambooder is een feit

26 april 2021

Een pilotopstelling voor de productie van bamboevezels en korte vezelmatten. Deze aanvraag valt onder het doel om initiatieven te steunen die “groen en regionaal” zijn.

meer...
europese vlag

West Nederland maakt tempo met Europees REACT geld

26 april 2021

Na de Pasen kreeg het Europese stimuleringsprogramma voor de economie “Kansen voor West” een extra impuls van ruim 82 miljoen euro van de Europese Unie uit de zogeheten “REACT EU” middelen.

meer...
linkedin

Meer nieuws op KvW Linked In

21 april 2021

Meer actueel nieuws, korte berichten en voortgang van projecten. 

meer...
header-kvw-nwsbr-april 21

Nieuwsbrief April 2021

21 april 2021

De nieuwe uitgave staat on line.

 

meer...
Verbonden met Zuid

Verbonden met Zuid eindverslag

21 april 2021

De groeiende behoefte aan mbo’ers die zijn afgestudeerd op niveau 1 en 2 en de hoge werkloosheid onder jongeren in Rotterdam-Zuid waren in 2017 aanleiding voor de start van het project Verbonden met Zuid.

meer...
AMdEX

Amsterdam Data Exchange partners starten bouw AMdEX

21 april 2021

Kansen voor West heeft een subsidie van ruim € 1,2 miljoen toegekend aan AMS-IX

meer...
europese vlag

Openstelling deelplafond stedelijk budget (GTI) Rotterdam

01 april 2021

In het kader van het bevorderen van crisis herstel in de context van de COVID-19 pandemie en het voorbereiden van een groen, digitaal en weerbaar herstel van de economie (REACT EU) stelt de partner stad Rotterdam op 19 april haar laatste deelplafond open van € 2 mln binnen haar stedelijke budget (GTI). 

meer...
REACTEU

Het loopt storm bij REACT EU loket!

18 februari 2021

Op één dag (15 febr) zijn er maar liefst 131 aanvragen binnengekomen! Een groot succes en dit aantal loopt sindsdien nog steeds door.

meer...
308-Caroline McCann LHCH using Veye LN

Imaging - Aidence

11 februari 2021

Het IMAGING project heeft als doel een softwareoplossing genaamd “Veye VoluMarker” te ontwikkelen om de afmeting van longtumoren en mogelijke uitzaaiingen naar de lymfeklieren automatisch in CT-scans te bepalen, op basis van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence).

meer...
0141 Groene chemie uit CO2 en zonlicht 2

Kansen voor West opent REACT EU op 15 februari 2021. Wees er op tijd bij.

21 januari 2021

In reactie op de Covid-epidemie hebben de EU -regeringsleiders besloten tot het instellen van een herstelprogramma "EU Next Generation". Onderdeel daarvan zijn de  REACT-EU-middelen. Met dit geld  mag Kansen voor West investeren in een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie.

meer...
UNIIQ-Eurada-3_980x450-1

Het Proof of Concept Fonds UNIIQ heeft een Europese prijs gewonnen.

11 januari 2021

De prijs is een initiatief van de Europese koepel van regionale ontwikkelingsmaatschappijen (EURADA) die op zoek is naar vernieuwende best practices die kunnen worden geïmplementeerd in Europese regio's. Vanuit InnovationQuarter is UNIIQ voorgedragen als hét voorbeeld voor POC-financiering. In deze ‘wedstrijd’ is UNIIQ met haar best-practice inzending beloond met the special mention for commitment to excellence by the jury of EURADA Awards in the non-member category.” Met andere woorden: UNIIQ is tweede geworden in de niet-leden categorie.

 

 

meer...
header-kvw-nwsbr-2-jan 21

Nieuwsbrief januari 2021

11 januari 2021

We hebben flink wat kansen te verzilveren. De Europese Commissie heeft in het kader van het herstelpakket Next Generation EU ons 90 miljoen euro gegeven om in 2021 te investeren in de transitie naar een groene, weerbare en digitale economie voor West-Nederland. 

meer...
295 JINC-3

Beschikking JINC en SWOM

05 januari 2021

Het college van de gemeente Den Haag heeft voor twee ‘Kansen voor West projecten’ een beschikking afgegeven. Twee projecten die uitstekend aansluiten bij de grote opgave waar we voorstaan. Het aanpakken van de mismatch op de arbeidsmarkt.  

meer...
043-Smart-Industry-Fieldlab-AMC

Openstelling vouchers Smart Industry Fieldlabs Verlengd tot 31-12-2021

17 december 2020

Haalbaarheid en Inventarisatie openstelling vouchers Smart Industry Fieldlabs Verlengd tot 31-12-2021

 

meer...
BvT-kansenvoorwest

Openstelling Vouchers Boerderij van de Toekomst

17 december 2020

Deze openstelling betreft een stimulans voor kringlooplandbouw binnen de prioriteit 1 Versterken van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie. Ondernemingen die innovaties willen ontwikkelen, testen en demonstreren die bijdragen aan de transitie naar kringlooplandbouw kunnen een van drie verschillende vouchers aanvragen. Deze vouchers zijn in te zetten bij de Boerderij van de Toekomst om daar gebruik te maken van de faciliteiten en de aanwezige expertise en ondersteuning.

 

meer...
kerstwens-kvw-2021-nws

Fijne feestdagen!

16 december 2020

Wij wensen u fijne feestdagen 

meer...
0294 H2U pioniers

Zelfvoorzienend tankstation voor groene waterstof in Utrecht

15 december 2020

Er komt een zelfvoorzienend tankstation voor groene waterstof in Utrecht. Ondernemers op het bedrijventerrein Lage Weide hebben het initiatief hiervoor genomen. Het wordt een waterstoftankstation met een electrolyzer, apparatuur waarmee waterstof wordt geproduceerd met groene stroom. De gemeente Utrecht heeft nu de benodigde subsidie hiervoor toegekend.

meer...
Foto BIMINI Biotech

BIMINI Biotech bootst de natuur na in strijd tegen kanker

08 december 2020

Het Rotterdamse bedrijf BIMINI Biotech ontwikkelt innovatieve medicijnen tegen kanker door specifiek de celgroei te remmen. Dit gebeurt op basis van een nieuw mechanisme, dat kijkt naar  het groeihormoon dat uiteindelijk zorgt voor celgroei, -reproductie en -regeneratie. Deze aanpak bootst op elegante wijze de natuur na door de cel minder gevoelig te maken voor groeihormoon, zoals te zien is bij het Laron-syndroom (een specifiek type dwerggroei). Bij dit syndroom, waarbij de functie van de groeihormoonreceptoren verstoord is, blijkt resistentie te bestaan tegen onder andere kanker.

 

meer...
293 smart_rotors

Smart Rotors voor een stille luchtvaart

19 november 2020

Op dit moment veroorzaakt de luchtvaart veel geluidsoverlast. Dat wordt al beter wanneer elektrische of hybride vliegtuigen worden ingezet. Een neuwe oplossing is Urban Air Mobility (UAM), grote drones die goederen of personen kunnen vervoeren.

 

meer...
kom erbij

Kom erbij: Kansen voor West op LinkedIn

09 november 2020

In combinatie met een website vormen social media een goed team, want social media maken je zichtbaar, met een website onderhoud je de relatie. Uit onderzoek blijkt dat LinkedIn het meest geschikt is voor de zakelijke markt. Daarom hebben Kansen voor West ook een account aangemaakt. Ons doel is:

  • Kansen voor West beter zichtbaar maken
  • Nieuwe, niet vanzelfsprekende contacten, organisaties, bedrijven en kennisinstellingen bereiken.
  • Sneller reageren op de actualiteit

Wil je ook op de hoogte blijven, of zelf iets melden? Klik hier en klik op de Kansen voor West pagina op de button Follow  of kopieer de link:  https://www. linkedin.com/company/kansen-voor-west

meer...
0199 Utrecht Health Seed Fund-Healthy Urban Living

Financieringsinstrumenten functioneren goed

21 oktober 2020

Deze zomer heeft onderzoeksbureau ERAC een groot onderzoek gedaan naar de financieringsinstrumenten van Kansen voor WEst . Dit onderzoek heeft veel interessante informatie opgeleverd. Over het algemeen geldt dat het goed gaat met de fondsen, ze ruim in de belangstelling staan en veel ondernemers helpen.

Kijk hier voor het rapport.

meer...
BvT12

Binnenkort regeling voor Boerderij van de Toekomst

05 oktober 2020

Binnenkort komt Kansen voor West met een regeling voor experimenten in de landbouw.

De huidige landbouw heeft zijn grenzen bereikt. Ook de klimaatverandering heeft grote gevolgen.
Het is tijd voor ingrijpende veranderingen.

Er komt geld beschikbaar voor startups en innovatieve bedrijven om te investeren in het ontwikkelen van praktische innovaties voor duurzame teeltsystemen. De Boerderij van de Toekomst biedt faciliteiten en ondersteuning voor het ontwikkelen, testen, valideren en marktrijp maken van deze innovaties.

 

 

 

meer...
Foto-Gemeente-Rotterdam en Zuid

Rotterdam in beeld

02 oktober 2020

Bent u benieuws welke projecten er met geld van Kansen voor West in Rotterdam worden uitgevoerd?

Wij hebben de meest recente op een rijtje gezet. Klik hier voor de presentatie

meer...
Haalbaarheidsvoucher (002)-2

Overzicht beschkbare budgetten

02 oktober 2020

Wilt u weten of er nog budget voor uw projectidee is? Kijk dan op de Thermometer Uitputting Budgetten voor de meest actuele stand van zaken.

meer...
BlueCity-fish_eye

Laatste beschikbare budgetten opengesteld

02 oktober 2020

Kansen voor West II gaat de laatse fase in. Daarom hebben alle partners nu hun beschikbare budgetten opengesteld. Heeft u nog een projectidee, dan kunt u tot uiterlijk 31 december 2020 een aanvraag indienen.

 

 

 

meer...
168 - unmanned valley 3

Unmanned Valley verwelkomt eerste bedrijven

15 september 2020

Unmanned Valley – het fieldlab voor sensorgerelateerde technologieën en toepassingen op voormalig marinevliegkamp Valkenburg in Katwijk – verwelkomt de eerste bedrijven, allen actief op het gebied van aerospace, drones en sensoren.

Dit betekent een belangrijke stap richting de ontwikkeling van een volwaardig ecosysteem voor drones en andere sensor-based innovaties, en een verdere versterking van de aerospace-sector in Nederland.

meer...
Computable

Stembus geopend: Amsterdams project genomineerd

15 september 2020

Vorige maand werd het Amsterdamse project AD Software Engineering genomineerd voor een Computable Award.  Vanaf nu mag het publiek ook stemmen: https://awards.computable.nl/stem/

Doe mee, en bezorg Amsterdam de prijs.

De prijs is een initiatief van de ICT vaktitel Computable. De prijsuitreiking vindt plaats in oktober.

meer...
0116 werkspoorkwartier 5

Laatste kans: stem op de kandidaten voor de RegioStars Awards

14 september 2020

Kansen voor West heeft twee projecten voorgedragen voor de RegioStars Awards 2020. Het zijn het Werkspoorkwartier en Smart Solar Charging, beide in Utrecht.  Stemmen kan alleen vandaag en morgen nog.

Ga naar https://regiostarsawards.eu/  en klik op het hartje naast het project van uw keus.

meer...
100 BE-Basic 1-4

Eerste biobased vouchers uitgereikt

09 september 2020

Onlangs zijn de eerste vier biobased vouchers uitgereikt. Met deze vouchers kunnen MKB bedrijven in de biobased industrie hun product testen in de proeffabriek BPF in Delft. Daar staan installaties die voor een startende ondernemer (nog) niet te betalen zijn.  Maar er werken ook mensen met kennis van zaken die waardevol advies kunnen geven.

meer...
105 koning-bij-lancering-we-drive-solar

Smart Solar Charging in finale RegioStars Awards

17 augustus 2020

Het Kansen voor West project Smart Solar Charging is een van de 25 finalisten voor een RegioStar Award.

Na de vakjury mag nu het publiek zijn stem uitbrengen. Dat kan door hier te klikken.

Zoek Smart Solar Charging door naar beneden te scrollen. Klik op het hartje achter de tekst. Wordt het hartje blauw, dan is het gelukt.  Stemmen kan tot 15 september.

meer...
Buitenplaats Ockenburgh

Haagse Buitenplaats Ockenburgh gered door burgerinitiatief

05 augustus 2020

De horeca draait, de moestuin groeit als kool en aan een opleidingsrestaurant en uitgebreid evenementenprogramma wordt gewerkt. Waar Buitenplaats Ockenburgh in de Haagse bossen 24 jaar lang verloederde, lukte het een burgerinitiatief om het vertrouwen van de gemeente Den Haag te winnen. Zij toverden het niet-verkoopbare en onrendabele erfgoed om tot een plek waar natuur, historie en mensen verbinden centraal staan. Het Haagse fonds voor Ruimte en Economie (FRED) financieerde een klein maar belangrijk laatste deel van het project. Lees hier het hele artikel.

meer...
Beeld Delta Diagnostics - 001 (002)

Delta Diagnostics krijgt EU steun voor ontwikkeling van snelle en goedkope diagnostie

29 juli 2020

Het Rotterdamse bedrijf  Delta Diagnostics, ontwikkelaar van technologie voor detectie en diagnose van verschillende ziektebeelden, krijgt € 200.000 EU steun voor de verdere ontwikkeling van een nieuwe methode van diagnostische metingen.

 

 

 

 

meer...
155 Nieuwe generatie asfaltcentrale locatieACLW

Nieuwe generatie asfaltcentrales

29 juli 2020

Er staan in Nederland ongeveer 40 asfaltcentrales, die veel CO2 uitstoten, stank verspreiden en geluidshinder veroorzaken. Er is geen economische noodzaak om te vernieuwen, want de productiekosten zijn laag (‘goedkoop en vuil’). Voor nieuwkomers is het daarom lastig om te concurreren.

 

meer...
265 Do IoT Fieldlab_grote foto

De digitale revolutie komt er aan

28 juli 2020

Slimme apparaten communiceren met elkaar. Nog niet zo lang geleden was dit alleen maar toekomstmuziek, nu is het (bijna) zover. Auto's die alvast een afspraak met de garage inplannen, koelkasten die de supermarkt laten weten dat de yoghurt op is. We noemen dit het Internet of Things en  het 5G netwerk maakt het mogelijk om al die data te versturen.

Voor het zover is moet er nog heel wat uitgevonden worden. Dat gebeurt onder andere in een speciaal fieldlab, Do I of Things

 

 

meer...
278 SpeakSee visual

Rotterdamse Start Up geeft woorden kleur

22 juli 2020

Doofheid of slechthorendheid wordt vaak geassocieerd met ouder worden. Dit klopt ook, want meer dan een derde van alle 70+’ers in Nederland slechthorend. Minder bekend is dat er in totaal bijna 1,5 miljoen doven en slechthorenden in Nederland zijn. Ongeveer de helft hiervan een gehoortoestel en/of schrijftolk (gesproken Nederlands naar tekst) nodig.

 

meer...
eu leiders bereiken akkoord

EU-leiders bereiken akkoord over herstelfonds en begroting

21 juli 2020

Na vier lange dagen onderhandelen zijn de 27 regeringsleiders eruit. Ze hebben een akkoord bereikt over het herstelfonds dat de economie van de EU een steuntje in de rug gaat geven. Er staat ook een handtekening onder de meerjarenbegroting voor 2021-2027.

meer...
online consultatie

Online consultatie gesloten

14 juli 2020

De voorbreidingen voor het nieuwe Kansen voor West is in volle gang. Na een geanimeerd webinar op 18 juni volgden drie weken van online consultatie. Die is nu afgesloten. De resultaten daarvan worden nu verwerkt.

We houden u op de hoogte van de voortgang en danken u nogmaals voor uw inbreng.

 

meer...
the_hague_green_and_efficient_energy_for_sportainment_center

Wat doet Den Haag allemaal met de revolverende fondsen.

10 juli 2020

Hieronder vijf, vandaag door de EIB gepubliceerde filmpjes die ze, samen met de onafhankelijk fondsmanager SVN, over twee van de elf fondsen hebben gemaakt.

meer...
van merlenstraat

Haags VvE fonds versoepelt voorwaarden

01 juli 2020

Duurzaam onderhoud nu nog betaalbaarder

Den Haag, 1 juli 2020 – Het Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag bestaat vandaag drie jaar, versoepelt haar voorwaarden en lanceert een nieuwe website. Alles om het kleine VvE’s in Den Haag nog makkelijker te maken om (achterstallig) onderhoud aan te pakken. Door direct een verduurzamingsslag te slaan blijven de maandelijkse kosten vaak gelijk. ‘’Het betaalbaar maken van onderhoud én verduurzamen voor VvE’s, dat is de kracht van het fonds’’, aldus fondsmanager Nico van Est. Met de VvE lening Den Haag wordt prettig en comfortabel wonen werkelijkheid.

meer...
bekertjes bambooder

Uitnodiging voor Webinar over Kansen voor West III

09 juni 2020

Hierbij nodigen wij u uit voor het bijwonen van een webbinar over Kansen voor West III.

Dit webinar wordt gehouden op 18 juni 2020 van 14.00-16.00 uur. Aanmelden bij tsim.vanderknaapvandervelden@rotterdam.nl,

meer...
Innovatiefonds noord-holland

Geld van Innovatiefonds NH voor 3D printen op micron schaal

28 mei 2020

Photosynthetic B.V., een startup gevestigd in Amsterdam, heeft een converteerbare lening van €300.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Met deze financiering ontwikkelt het bedrijf een technologie om op micron schaal 3D structuren te printen.

meer...
0220 0286 H2Storage

Ultralichte tank maakt rijden op waterstof voor zware voertuigen mogelijk

27 mei 2020

Een composieten waterstoftank die tegen zeer hoge druk kan. Daar werkt H2Storage aan samen met Airborne en deskundigen van TU Delft en TNO. Zo’n tank maakt het gebruik mogelijk van waterstof in zware voertuigen. Een haalbaarheidsstudie is succesvol afgerond. De bedrijven hebben nu voor de volgende fase een subsidie van bijna € 700.000 gekregen uit het Kansen voor West-programma.

meer...
ontgasser 2

Europees geld voor Rotterdamse innovatie

26 mei 2020

Het Rotterdamse stadsfonds SOFIE heeft aan het Rotterdamse bedrijf Clean Technology Systems Benelux VOF een lening verstrekt voor de ontwikkeling van een milieuvriendelijke mobiele ontgassingsunit.

 

 

meer...
Boschma rapport RIS 2

Nieuwe Monitor Ontwikkelkansen voor West Nederland beschikbaar

14 mei 2020

Specifiek voor de monitoring van de nieuwe RIS3 strategie hebben Professor Boschma en Dr. Ballaard in opdracht van Kansen voor West en monitor ontwikkelt op wetenschappelijke basis om de nieuwe ontwikkelkansen van West in kaart te brengen en te monitoren. Het rapport geeft gefundeerde en interessante inzichten.

meer...
Framome

Framome

11 mei 2020

In het Framome project slaan de partners Frame Therapeutics, het Amsterdam UMC en het UMCG de handen in één. Het consortium brengt noodzakelijke patientenmaterialen en klinische kennis samen met de nieuwste kennis en kunde op het gebied van DNA en RNA sequencing en bioinformatica en machine learning. Dit ten doele van de ontwikkeling van de methoden ter ondersteuning van een geautomatiseerde pijplijn voor het ontwerpen van gepersonaliseerde kankervaccins, FramePro.

meer...
Dag-van-Europa-POP

9 mei, Dag van Europa

08 mei 2020

Zaterdag 9 mei is het de ‘Dag van Europa’ en staan we stil bij de oprichting en het bestaansrecht van de EU. Wij zijn trots op alle innovatieve projecten in Nederland die mede mogelijk zijn gemaakt dankzij Europese subsidie! Vooral nu, in deze spannende coronatijd, zijn Europese subsidies een belangrijke ondersteuning voor ondernemers en kennisinstellingen.

Benieuwd naar deze projecten? En wat Europa mogelijk maakt bij jou om de hoek? Neem een kijkje op www.europaomdehoek.nl  of bij de projecten op deze website natuurlijk.

meer...
1800x1200_coronavirus-5

Nieuwsbrief met corona-maatregelen

16 april 2020

Ook de projecten van Kansen voor West ontkomen niet aan de gevolgen van de corona crisis.

We hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet in de speciale editie van de nieuwsbrief.

meer...
RIS3 specialisatieschijf West 2020+ (002)

college Rotterdam stelt als eerste regionale innovatiestrategie vast

16 april 2020

Onlangs heeft het college van B&W van Rotterdam als eerste de  Regionale Slimme Specialisatie Strategie voor Innovatie (RIS3) voor West-Nederland vastgesteld. Met deze missiegedreven strategie is de basis gelegd voor het innovatiebeleid van de Randstad voor de komende jaren.

 

meer...
1800x1200_coronavirus-2

Rijk stelt 100 miljoen beschikbaar voor overbruggingsleningen

09 april 2020

Op 8 april werd bekendgemaakt dat het kabinet € 100 miljoen beschikbaar stelt voor overbruggingsleningen aan startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven. Deze leningen zullen verstrekt gaan worden via de regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) in Nederland.

meer...
Health fonds Utrecht

Utrecht Health Seed Fund opengesteld

25 maart 2020

Het Utrecht Health Seed Fund  is opengesteld. 

Ondanks, of misschien juist in deze bijzondere periode kijken we uit naar veelbelovende investeringsvoorstellen op het gebied van life sciences & health. Een bijeenkomst om de start van het fonds te markeren zal op een gepast moment worden gepland.


meer...
Haalbaarheidsvoucher (002)

Smart Industry Hub Noordwest en haalbaarheidsvouchers

23 maart 2020

Smart Industry Hub Noordwest helpt ondernemingen uit de technologische sector in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland om Smart Industry toepassingen in het bedrijf te implementeren en daarmee de concurrentiepositie te verbeteren.

Dit doet de hub door activiteiten te organiseren, concrete middelen aan te reiken en ondernemers te attenderen op initiatieven en ze hierin te ondersteunen.

 

meer...
1800x1200_coronavirus

Uw EFRO-project en de coronacrisis

17 maart 2020

De vier managementautoriteiten van de EFRO-programma’s in Nederland (OP Oost, OPZuid, OP EFRO Noord-Nederland en Kansen voor West II) hebben gisteren met elkaar gesproken over mogelijke gevolgen van de afgekondigde coronamaatregelen voor lopende subsidieprojecten.

Het doel van dit overleg was om de beschikbare capaciteit bij de managementautoriteiten te inventariseren en een gezamenlijke lijn te bepalen met betrekking tot vragen die bij begunstigden leven.

meer...
083 Stichitng Initiatief op Scheveningen 12-2

Onderzoek laat zien: CLLD-aanpak Scheveningen had meerwaarde

04 maart 2020

Onderzoek van het bureau GovernEUR heeft uitgewezen dat de CLLD-aanpak Scheveningen meerwaarde heeft gehad voor het gebied Scheveningen.

meer...
social media banner 10-02-2020 (002)

Evenement 'Samen Slim" sluit TIMA-project af

24 februari 2020

Met  ‘Samen Slim’, hét event rond succesvolle innovaties in de maritieme maakindustrie, werd op 10 februari 2020 het project TIMA afgesloten.

Tijdens het event zijn de resultaten gedeeld van het EFRO-project TIMA, waarin de duurzaamheidsfabriek samen met  vijf partners de afgelopen drie jaar hebben gewerkt aan de digitalisering en inzet van robotica bij de productie van duurzame en nauwkeurige maatwerkproducten (enkelstuks).

meer...
Foto UNIIQ-investering voor Tetrahedron-002 (002)

Tetrahedron ontvangt UNIIQ-investering voor innovatieve kraan voor nieuwe generatie windmolens

24 februari 2020

Windmolens op zee worden steeds groter en hoger. De Rotterdamse startup Tetrahedron heeft een innovatieve kraan ontwikkeld die bestaande hefplatformen geschikt maakt voor installatie van deze nieuwe generatie windmolens op zee. Om de innovatie verder te ontwikkelen ontvangt Tetrahedron een investering van proof-of-concept fonds UNIIQ. De investering werd bekendgemaakt door Wethouder Arjan van Gils (Financiën, Organisatie, Haven en Grote Projecten) tijdens de PortXL Selectiedagen in Rotterdam.

 

meer...
eneergie academie

Minister-president opent Energie Academie in Den Haag

24 februari 2020

Minister-president Mark Rutte opende op 5 februari 2020 de Energie Academie in Den Haag. Vorig jaar juni sloot de gemeente Den Haag de sectordeal Bouw & Techniek en Energiesector. Een van de resultaten is de Energie Academie aan de Kerketuinenweg. Een technische vakschool speciaal voor bijstandsgerechtigden en kwetsbare jongeren. In een praktijkgericht leerwerktraject van een aantal maanden worden in twee jaar tijd 560 werkzoekenden klaargestoomd voor een baan en/of vervolgopleiding in de bouw, techniek of energietransitie

meer...
foto bedieningsconsole

2,5 miljoen euro subsidie voor kanker- en hersenonderzoek

24 februari 2020

In een nieuw te bouwen innovatiecentrum bij Amsterdam UMC op de Zuidas werken wetenschappers en onderzoekers samen met het midden- en kleinbedrijf (MKB), farma-industrie en kennisinstellingen voor nieuwe behandelingen tegen kanker en hersenziekten. Kansen voor West, een samenwerkingsverband van de vier randstadprovincies en de vier grote steden, geeft dit samenwerkingsmodel een subsidie van bijna 2,5 miljoen euro.

 

meer...
0147-House-of-Skills

Voortgangsrapportage House of Skills beschikbaar

22 januari 2020

House of Skills in Amsterdam is een breed samenwerkingsverband. HoS heeft zich tot doel heeft gesteld om de groeiende mismatch tussen vraag en aanbod te overbruggen, een leven lang ontwikkelen voor de gehele beroepsbevolking te faciliteren en duurzame inzetbaarheid centraal te stellen.

Wilt u meer weten over de voortgang van dit project? Klik dan hier.

Bent u geïnteresseerd in de nieuwsbrief van het House of Skills, geef u dan hier op: houseofskills@amsterdam.nl

meer...
header-kvw-kerst-nieuwsbericht-

Kerstgroet Kansen voor West

19 december 2019

Fijne feestdagen & een kansrijk 2020!

meer...
maaspodium

Congres 'Inzet Structuurfondsen Duurzame Stedelijke Ontwikkeling'

19 december 2019

Op dinsdagmiddag 10 december 2019 vond in Rotterdam het congres 'Inzet Structuurfondsen Duurzame Stedelijke Ontwikkeling' plaats. Dit congres werd georganiseerd voor de projecten van de vier stedelijke programma’s van Kansen voor West.

meer...
100 BE-Basic 1-2

Biobased testing now available for every SME EE in Delft!

18 december 2019

This voucher program is intended for SMEs (within industrial biotechnology or the "biobased" industry) and specifically for the activities of these companies that contribute to the transition; from a linear industry based on fossil raw materials to a circular industry based on biological processes and raw materials.

meer...
100 BE-Basic 1

Biobased testen nu voor elke MKB EE bereikbaar in Delft!

18 december 2019

Deze voucherregeling is bedoeld voor MKB-ondernemingen (binnen Industriële biotechnologie of “biobased” maakindustrie) en specifiek voor de activiteiten van deze ondernemingen die bijdragen bij aan de transitie; van een lineaire industrie gebaseerd op fossiele grondstoffen, naar een circulaire industrie gebaseerd op een biologische processen en grondstoffen.

 

meer...
TechGrounds 2

Officiële opening TechGrounds

13 december 2019

Op donderdag 12 december was de officiële opening van TechGrounds in de Openbare Bibliotheek aan het Osdorpplein in Amsterdam! Tijdens diverse presentaties werden de aanwezigen vanuit het bedrijfsleven, de deelnemende partijen en de gemeente over de voorgeschiedenis en totstandkoming van TechGrounds geïnformeerd. Onder grote belangstelling verrichtten wethouder Touria Meliani (Kunst en Cultuur en Digitale Stad) en Nina Tellegen (Directeur Amsterdam Economic Board) samen met initiatiefnemers Ruben Nieuwenhuis, Abdelhamid Idrissi en Viktor Bos daarna de openingshandeling.

 

 

meer...
22Z.017 Opschaling Restwarmte Dordrecht 3-1

Ophoging vierde openstelling Koolstofarm provincie Zuid-Holland.

05 december 2019

De Provincie Zuid-Holland (besluit GS) zal met € 970.057, 24 de reeds lopende openstelling voor omschakeling naar Koolstofarme economie ophogen naar € 5.034.271.

meer...
0116 werkspoorkwartier 4

Film ‘Sloopafval als bouwmateriaal’ – Het opzetten van een circulaire hub

25 november 2019

Film ‘Sloopafval als bouwmateriaal’ – Het opzetten van een circulaire hub

Wat is het belang van een circulaire hub? En wat komt er allemaal kijken bij het opzetten ervan? Laura, Bianca en Simone van Buurman vertellen over hun uitdagingen en drijfveren in de minidocumentaire Circulaire Hub – Sloopafval als bouwmateriaal. Deze aflevering is onderdeel van de filmserie Werkspoorkwartier Utrecht, creatief en circulair maakgebied.

 

 

meer...
0183 SPTS Oude vrouw in bed met verpleger

Vijf nieuwe projecten beschikt.

19 november 2019

Het aantal goedgekeurde projecten van Kansen voor West II groeit gestaag. De teller staat nu op 113, terwijl er nog zeven projecten op een beslissing wachten.

Afgelopen week zijn vijf projecten beschikt. Nieuwsgierig naar alle beschikte projecten? Klik hier.

meer...
wethouder_Gerard_Mostert_met_drone_Aerialtronics-4

Vooraankondiging: op 25 november laatste Rotterdamse openstelling

06 november 2019

Op 25 november a.s. wordt de laatste Rotterdamse openstelling van kracht. Daarmee zijn alle budgetten opengesteld.

De openstelling betreft de Prioriteit Versterken van Onderzoek, Technologische Ontwikkeling en Innovatie; Actielijn 1: Samenwerking MKB en kennis instellingen met als doel valorisatie, Actielijn 2 Toepassing van nieuwe kennis aansluitend bij eindgebruikers

Er is totaal een bedrag van € 1.797.722 mee gemoeid.

Binnenkort volgt hier meer informatie.

 

meer...
0185 opening heesterveld

Business Hub Ymere feestelijk geopend

01 november 2019

Op donderdag 31 oktober is het project Groeiplaatsen in Heesterveld (ZO) officieel geopend. Woningstichting Ymere is samen met het stadsdeel bezig een  Business Hub in een aantal plinten te realiseren. 

 

 

meer...
087 NexTechnician 3

Project NexTechnician van start

18 oktober 2019

Op 17 oktober is het Amsterdamse project NexTechnician van start gegaan. Klik hier voor een impressie.

meer...
083 Stichitng Initiatief op Scheveningen 12

Uitslag SIOS zesde en laatste Ronde

14 oktober 2019

Vorige week hebben de bewoners van Duindorp, Havenkwartier, Dorp en Scheveningen Bad weer mogen kiezen welke door de medebewoners opgezette projecten het best voldoen aan de SIOS-criteria van leren, werken en verbinden. Verbinden van jong en oud, en van burger en bedrijfsleven.

Tijdens deze laatste ronde heeft de bevolking uit de kusstrook gekozen voor haar geschiedenis.

 

meer...
0218-kardio-6-1

Doe mee: Digitale consultatieronde Regionale Innovatie Strategie voor Kansen voor West III

07 oktober 2019

Over een jaar begint een nieuwe subsidieperiode. Voor de derde keer staat Kansen voor West (het samenwerkingsverband van de vier grote steden en de vier provincies in de Randstad) voor belangrijke vragen. Want Nederland krijgt relatief weinig budget èn het is gemeenschapsgeld. Daarom willen we daar het maximale effect mee bereiken. 

meer...
trifolium

Eerste haalbaarheidsvoucher uitgereikt

04 oktober 2019

Sinds enkele maanden hebben MKB bedrijven de mogelijkheid om hun ideeën bij een fieldlab te laten testen op haalbaarheid. Het eerste bedrijf dat van deze mogelijkheid gebruik maakt is Trifolum Fijnmetaal in Westzaan.

Wil je weten of jouw bedrijf ook in aanmerking komt voor een voucher, neem dan contact op met het steunpunt.

meer...
luchtfoto overvecht speelhal

Techniek Experience Center opent in 2020 in Utrecht

04 oktober 2019

Het college van burgemeester en wethouders kent een subsidie van 600 duizend euro toe, aan het project Techniek Experience Center Utrecht. TEC Utrecht wordt een speel-werkplaats in Overvecht waar professionals hun passie voor techniek, creativiteit en innovatie delen met jongeren.

meer...
068 UNIIQ Pats 2

PATS, een spin-off van de TU Delft, ontvangt UNIIQ-investering voor het ontwikkelen van drones voor insectenbestrijding

04 oktober 2019

Insecten vormen een ware plaag in de glastuinbouw. De bestrijding van plaaginsecten kost de tuinder veel geld, zorgen en energie. Er zijn momenteel voornamelijk chemische en biologische bestrijdingsmiddelen beschikbaar. Maar inmiddels kan het ook zonder chemische middelen en die oplossing komt uit de ruimtevaart.

Het Delftse bedrijf PATS, spin-off van de TU Delft, ontwikkelt een methode waardoor vliegende plaaginsecten met behulp van drones worden uitgeschakeld. De methode wordt onder meer ingezet in de snijbloementeelt van gerbera en chrysant. Voor verdere productontwikkeling en om de drones geschikt te maken voor de toepassing in andere gewassen ontvangt PATS nu een investering van €250.000 uit investeringsfonds UNIIQ. De investering werd bekendgemaakt door wethouder Karin Zwinkels van gemeente Westland tijdens het Westlandevent “Modern ondernemerschap” bij Royal FloraHolland in Naaldwijk.

meer...
logo-wvdw-2019

Weekend van de Wetenschap

30 september 2019

Ontdek het lekker zelf! 

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober is het weer zover. Meer dan 350 organisaties door heel Nederland zetten hun deuren open. Dan kan iedereen komen ontdekken hoe leuk en spannend wetenschap is.  www.weekendvandewetenschap.nl

Kom kijken en doe mee!

 

meer...
hub-ethernet-480x480

Vooraankondiging: Ruim 3,8 miljoen euro voor fieldlabs in nieuwe openstelling Zuid-Holland

18 september 2019

Er komt 3,8 miljoen euro beschikbaar voor fieldlabs, praktijkomgevingen waar het bedrijfsleven met universiteiten innovaties van producten en diensten bedenken en testen. De fieldlabs voor deze openstelling houden zich bezig met digitalisering, duurzame energie, duurzaam vervoer en duurzame oplossingen op het gebied van gezondheid. 

meer...
twitter 2-2

Categoriseringtabel aangepast

29 augustus 2019

Vanaf 1 september aanstaande wordt de nieuwe categoriseringtabel van kracht.

meer...
061-samen-sterk-voor-de-toekomst-op-rotterdam-zuid-2-3.270

ESF GTI projecten en STC Group verkennen samenwerkingsmogelijkheden

06 augustus 2019

Allerlei projecten van verschillende organisaties ondersteunen jonge bewoners van Rotterdam Zuid bij het vinden van werk. Vaak hebben deze projecten veel raakvlakken. STC Group, de verticale onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie en de projectleiders van de ESF GTI projecten van de gemeente Rotterdam gingen daarom met elkaar om de tafel. Om kennis te maken én om te bespreken hoe zij kunnen samenwerken.

meer...
taart 100e

100e project beschikt

23 juli 2019

Kansen voor West II heeft haar 100e project officieel binnen. Een belangrijke mijlpaal in het programma.

Op dit moment wachten nog 30 projecten op een beslissing, zijn er 7 afgerond en 111 zijn komen te vervallen.

Haast nog belangrijker om te weten is, dat 95% van de subsidie hiermee een bestemming gekregen heeft. Niet al het geld is al uitgegeven. Projecten kunnen tijdens hun looptijd minder geld uitgeven dan ze dachten of delen van hun project laten vallen.  Als Kansen voor West II net zo verloopt als het vorige programma, zal er geen subsidie terug gaan naar Brussel.

meer...
zuid-holland-nieuw-4983.480x0
noordholland-nieuw-4962.480x0
utrecht-nieuw-4966.480x0
flevoland-nieuw-4971.480x0