kansenvoorwest-logo-middel-3186
168 - unmanned valley 3

Unmanned Valley verwelkomt eerste bedrijven

15 september 2020

Unmanned Valley – het fieldlab voor sensorgerelateerde technologieën en toepassingen op voormalig marinevliegkamp Valkenburg in Katwijk – verwelkomt de eerste bedrijven, allen actief op het gebied van aerospace, drones en sensoren.

Dit betekent een belangrijke stap richting de ontwikkeling van een volwaardig ecosysteem voor drones en andere sensor-based innovaties, en een verdere versterking van de aerospace-sector in Nederland.

meer...
Computable

Stembus geopend: Amsterdams project genomineerd

15 september 2020

Vorige maand werd het Amsterdamse project AD Software Engineering genomineerd voor een Computable Award.  Vanaf nu mag het publiek ook stemmen: https://awards.computable.nl/stem/

Doe mee, en bezorg Amsterdam de prijs.

De prijs is een initiatief van de ICT vaktitel Computable. De prijsuitreiking vindt plaats in oktober.

meer...
0116 werkspoorkwartier 5

Laatste kans: stem op de kandidaten voor de RegioStars Awards

14 september 2020

Kansen voor West heeft twee projecten voorgedragen voor de RegioStars Awards 2020. Het zijn het Werkspoorkwartier en Smart Solar Charging, beide in Utrecht.  Stemmen kan alleen vandaag en morgen nog.

Ga naar https://regiostarsawards.eu/  en klik op het hartje naast het project van uw keus.

meer...
100 BE-Basic 1-4

Eerste biobased vouchers uitgereikt

09 september 2020

Onlangs zijn de eerste vier biobased vouchers uitgereikt. Met deze vouchers kunnen MKB bedrijven in de biobased industrie hun product testen in de proeffabriek BPF in Delft. Daar staan installaties die voor een startende ondernemer (nog) niet te betalen zijn.  Maar er werken ook mensen met kennis van zaken die waardevol advies kunnen geven.

meer...
105 koning-bij-lancering-we-drive-solar

Smart Solar Charging in finale RegioStars Awards

17 augustus 2020

Het Kansen voor West project Smart Solar Charging is een van de 25 finalisten voor een RegioStar Award.

Na de vakjury mag nu het publiek zijn stem uitbrengen. Dat kan door hier te klikken.

Zoek Smart Solar Charging door naar beneden te scrollen. Klik op het hartje achter de tekst. Wordt het hartje blauw, dan is het gelukt.  Stemmen kan tot 15 september.

meer...
Buitenplaats Ockenburgh

Haagse Buitenplaats Ockenburgh gered door burgerinitiatief

05 augustus 2020

De horeca draait, de moestuin groeit als kool en aan een opleidingsrestaurant en uitgebreid evenementenprogramma wordt gewerkt. Waar Buitenplaats Ockenburgh in de Haagse bossen 24 jaar lang verloederde, lukte het een burgerinitiatief om het vertrouwen van de gemeente Den Haag te winnen. Zij toverden het niet-verkoopbare en onrendabele erfgoed om tot een plek waar natuur, historie en mensen verbinden centraal staan. Het Haagse fonds voor Ruimte en Economie (FRED) financieerde een klein maar belangrijk laatste deel van het project. Lees hier het hele artikel.

meer...
Beeld Delta Diagnostics - 001 (002)

Delta Diagnostics krijgt EU steun voor ontwikkeling van snelle en goedkope diagnostie

29 juli 2020

Het Rotterdamse bedrijf  Delta Diagnostics, ontwikkelaar van technologie voor detectie en diagnose van verschillende ziektebeelden, krijgt € 200.000 EU steun voor de verdere ontwikkeling van een nieuwe methode van diagnostische metingen.

 

 

 

 

meer...
155 Nieuwe generatie asfaltcentrale locatieACLW

Nieuwe generatie asfaltcentrales

29 juli 2020

Er staan in Nederland ongeveer 40 asfaltcentrales, die veel CO2 uitstoten, stank verspreiden en geluidshinder veroorzaken. Er is geen economische noodzaak om te vernieuwen, want de productiekosten zijn laag (‘goedkoop en vuil’). Voor nieuwkomers is het daarom lastig om te concurreren.

 

meer...
265 Do IoT Fieldlab_grote foto

De digitale revolutie komt er aan

28 juli 2020

Slimme apparaten communiceren met elkaar. Nog niet zo lang geleden was dit alleen maar toekomstmuziek, nu is het (bijna) zover. Auto's die alvast een afspraak met de garage inplannen, koelkasten die de supermarkt laten weten dat de yoghurt op is. We noemen dit het Internet of Things en  het 5G netwerk maakt het mogelijk om al die data te versturen.

Voor het zover is moet er nog heel wat uitgevonden worden. Dat gebeurt onder andere in een speciaal fieldlab, Do I of Things

 

 

meer...
278 SpeakSee visual

Rotterdamse Start Up geeft woorden kleur

22 juli 2020

Doofheid of slechthorendheid wordt vaak geassocieerd met ouder worden. Dit klopt ook, want meer dan een derde van alle 70+’ers in Nederland slechthorend. Minder bekend is dat er in totaal bijna 1,5 miljoen doven en slechthorenden in Nederland zijn. Ongeveer de helft hiervan een gehoortoestel en/of schrijftolk (gesproken Nederlands naar tekst) nodig.

 

meer...
eu leiders bereiken akkoord

EU-leiders bereiken akkoord over herstelfonds en begroting

21 juli 2020

Na vier lange dagen onderhandelen zijn de 27 regeringsleiders eruit. Ze hebben een akkoord bereikt over het herstelfonds dat de economie van de EU een steuntje in de rug gaat geven. Er staat ook een handtekening onder de meerjarenbegroting voor 2021-2027.

meer...
online consultatie

Online consultatie gesloten

14 juli 2020

De voorbreidingen voor het nieuwe Kansen voor West is in volle gang. Na een geanimeerd webinar op 18 juni volgden drie weken van online consultatie. Die is nu afgesloten. De resultaten daarvan worden nu verwerkt.

We houden u op de hoogte van de voortgang en danken u nogmaals voor uw inbreng.

 

meer...
the_hague_green_and_efficient_energy_for_sportainment_center

Wat doet Den Haag allemaal met de revolverende fondsen.

10 juli 2020

Hieronder vijf, vandaag door de EIB gepubliceerde filmpjes die ze, samen met de onafhankelijk fondsmanager SVN, over twee van de elf fondsen hebben gemaakt.

meer...
van merlenstraat

Haags VvE fonds versoepelt voorwaarden

01 juli 2020

Duurzaam onderhoud nu nog betaalbaarder

Den Haag, 1 juli 2020 – Het Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag bestaat vandaag drie jaar, versoepelt haar voorwaarden en lanceert een nieuwe website. Alles om het kleine VvE’s in Den Haag nog makkelijker te maken om (achterstallig) onderhoud aan te pakken. Door direct een verduurzamingsslag te slaan blijven de maandelijkse kosten vaak gelijk. ‘’Het betaalbaar maken van onderhoud én verduurzamen voor VvE’s, dat is de kracht van het fonds’’, aldus fondsmanager Nico van Est. Met de VvE lening Den Haag wordt prettig en comfortabel wonen werkelijkheid.

meer...
bekertjes bambooder

Uitnodiging voor Webinar over Kansen voor West III

09 juni 2020

Hierbij nodigen wij u uit voor het bijwonen van een webbinar over Kansen voor West III.

Dit webinar wordt gehouden op 18 juni van 14.00-16.00 uur. Aanmelden bij tsim.vanderknaapvandervelden@rotterdam.nl,

meer...
Innovatiefonds noord-holland

Geld van Innovatiefonds NH voor 3D printen op micron schaal

28 mei 2020

Photosynthetic B.V., een startup gevestigd in Amsterdam, heeft een converteerbare lening van €300.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Met deze financiering ontwikkelt het bedrijf een technologie om op micron schaal 3D structuren te printen.

meer...
0220 0286 H2Storage

Ultralichte tank maakt rijden op waterstof voor zware voertuigen mogelijk

27 mei 2020

Een composieten waterstoftank die tegen zeer hoge druk kan. Daar werkt H2Storage aan samen met Airborne en deskundigen van TU Delft en TNO. Zo’n tank maakt het gebruik mogelijk van waterstof in zware voertuigen. Een haalbaarheidsstudie is succesvol afgerond. De bedrijven hebben nu voor de volgende fase een subsidie van bijna € 700.000 gekregen uit het Kansen voor West-programma.

meer...
ontgasser 2

Europees geld voor Rotterdamse innovatie

26 mei 2020

Het Rotterdamse stadsfonds SOFIE heeft aan het Rotterdamse bedrijf Clean Technology Systems Benelux VOF een lening verstrekt voor de ontwikkeling van een milieuvriendelijke mobiele ontgassingsunit.

 

 

meer...
Boschma rapport RIS 2

Nieuwe Monitor Ontwikkelkansen voor West Nederland beschikbaar

14 mei 2020

Specifiek voor de monitoring van de nieuwe RIS3 strategie hebben Professor Boschma en Dr. Ballaard in opdracht van Kansen voor West en monitor ontwikkelt op wetenschappelijke basis om de nieuwe ontwikkelkansen van West in kaart te brengen en te monitoren. Het rapport geeft gefundeerde en interessante inzichten.

meer...
Framome

Framome

11 mei 2020

In het Framome project slaan de partners Frame Therapeutics, het Amsterdam UMC en het UMCG de handen in één. Het consortium brengt noodzakelijke patientenmaterialen en klinische kennis samen met de nieuwste kennis en kunde op het gebied van DNA en RNA sequencing en bioinformatica en machine learning. Dit ten doele van de ontwikkeling van de methoden ter ondersteuning van een geautomatiseerde pijplijn voor het ontwerpen van gepersonaliseerde kankervaccins, FramePro.

meer...
Dag-van-Europa-POP

9 mei, Dag van Europa

08 mei 2020

Zaterdag 9 mei is het de ‘Dag van Europa’ en staan we stil bij de oprichting en het bestaansrecht van de EU. Wij zijn trots op alle innovatieve projecten in Nederland die mede mogelijk zijn gemaakt dankzij Europese subsidie! Vooral nu, in deze spannende coronatijd, zijn Europese subsidies een belangrijke ondersteuning voor ondernemers en kennisinstellingen.

Benieuwd naar deze projecten? En wat Europa mogelijk maakt bij jou om de hoek? Neem een kijkje op www.europaomdehoek.nl  of bij de projecten op deze website natuurlijk.

meer...
1800x1200_coronavirus-5

Nieuwsbrief met corona-maatregelen

16 april 2020

Ook de projecten van Kansen voor West ontkomen niet aan de gevolgen van de corona crisis.

We hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet in de speciale editie van de nieuwsbrief.

meer...
RIS3 specialisatieschijf West 2020+ (002)

college Rotterdam stelt als eerste regionale innovatiestrategie vast

16 april 2020

Onlangs heeft het college van B&W van Rotterdam als eerste de  Regionale Slimme Specialisatie Strategie voor Innovatie (RIS3) voor West-Nederland vastgesteld. Met deze missiegedreven strategie is de basis gelegd voor het innovatiebeleid van de Randstad voor de komende jaren.

 

meer...
1800x1200_coronavirus-2

Rijk stelt 100 miljoen beschikbaar voor overbruggingsleningen

09 april 2020

Op 8 april werd bekendgemaakt dat het kabinet € 100 miljoen beschikbaar stelt voor overbruggingsleningen aan startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven. Deze leningen zullen verstrekt gaan worden via de regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) in Nederland.

meer...
Health fonds Utrecht

Utrecht Health Seed Fund opengesteld

25 maart 2020

Het Utrecht Health Seed Fund  is opengesteld. 

Ondanks, of misschien juist in deze bijzondere periode kijken we uit naar veelbelovende investeringsvoorstellen op het gebied van life sciences & health. Een bijeenkomst om de start van het fonds te markeren zal op een gepast moment worden gepland.


meer...
Haalbaarheidsvoucher (002)

Smart Industry Hub Noordwest en haalbaarheidsvouchers

23 maart 2020

Smart Industry Hub Noordwest helpt ondernemingen uit de technologische sector in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland om Smart Industry toepassingen in het bedrijf te implementeren en daarmee de concurrentiepositie te verbeteren.

Dit doet de hub door activiteiten te organiseren, concrete middelen aan te reiken en ondernemers te attenderen op initiatieven en ze hierin te ondersteunen.

 

meer...
1800x1200_coronavirus

Uw EFRO-project en de coronacrisis

17 maart 2020

De vier managementautoriteiten van de EFRO-programma’s in Nederland (OP Oost, OPZuid, OP EFRO Noord-Nederland en Kansen voor West II) hebben gisteren met elkaar gesproken over mogelijke gevolgen van de afgekondigde coronamaatregelen voor lopende subsidieprojecten.

Het doel van dit overleg was om de beschikbare capaciteit bij de managementautoriteiten te inventariseren en een gezamenlijke lijn te bepalen met betrekking tot vragen die bij begunstigden leven.

meer...
BlueCity-fish_eye

Laatste beschikbare budgetten opengesteld

16 maart 2020

Kansen voor West II gaat de laatse fase in. Daarom hebben alle partners nu hun beschikbare budgetten opengesteld. Heeft u nog een projectidee, dan kunt u tot uiterlijk 31 december 2020 een aanvraag indienen.

 

 

 

meer...
083 Stichitng Initiatief op Scheveningen 12-2

Onderzoek laat zien: CLLD-aanpak Scheveningen had meerwaarde

04 maart 2020

Onderzoek van het bureau GovernEUR heeft uitgewezen dat de CLLD-aanpak Scheveningen meerwaarde heeft gehad voor het gebied Scheveningen.

meer...
social media banner 10-02-2020 (002)

Evenement 'Samen Slim" sluit TIMA-project af

24 februari 2020

Met  ‘Samen Slim’, hét event rond succesvolle innovaties in de maritieme maakindustrie, werd op 10 februari 2020 het project TIMA afgesloten.

Tijdens het event zijn de resultaten gedeeld van het EFRO-project TIMA, waarin de duurzaamheidsfabriek samen met  vijf partners de afgelopen drie jaar hebben gewerkt aan de digitalisering en inzet van robotica bij de productie van duurzame en nauwkeurige maatwerkproducten (enkelstuks).

meer...
Foto UNIIQ-investering voor Tetrahedron-002 (002)

Tetrahedron ontvangt UNIIQ-investering voor innovatieve kraan voor nieuwe generatie windmolens

24 februari 2020

Windmolens op zee worden steeds groter en hoger. De Rotterdamse startup Tetrahedron heeft een innovatieve kraan ontwikkeld die bestaande hefplatformen geschikt maakt voor installatie van deze nieuwe generatie windmolens op zee. Om de innovatie verder te ontwikkelen ontvangt Tetrahedron een investering van proof-of-concept fonds UNIIQ. De investering werd bekendgemaakt door Wethouder Arjan van Gils (Financiën, Organisatie, Haven en Grote Projecten) tijdens de PortXL Selectiedagen in Rotterdam.

 

meer...
eneergie academie

Minister-president opent Energie Academie in Den Haag

24 februari 2020

Minister-president Mark Rutte opende op 5 februari 2020 de Energie Academie in Den Haag. Vorig jaar juni sloot de gemeente Den Haag de sectordeal Bouw & Techniek en Energiesector. Een van de resultaten is de Energie Academie aan de Kerketuinenweg. Een technische vakschool speciaal voor bijstandsgerechtigden en kwetsbare jongeren. In een praktijkgericht leerwerktraject van een aantal maanden worden in twee jaar tijd 560 werkzoekenden klaargestoomd voor een baan en/of vervolgopleiding in de bouw, techniek of energietransitie

meer...
foto bedieningsconsole

2,5 miljoen euro subsidie voor kanker- en hersenonderzoek

24 februari 2020

In een nieuw te bouwen innovatiecentrum bij Amsterdam UMC op de Zuidas werken wetenschappers en onderzoekers samen met het midden- en kleinbedrijf (MKB), farma-industrie en kennisinstellingen voor nieuwe behandelingen tegen kanker en hersenziekten. Kansen voor West, een samenwerkingsverband van de vier randstadprovincies en de vier grote steden, geeft dit samenwerkingsmodel een subsidie van bijna 2,5 miljoen euro.

 

meer...
0147-House-of-Skills

Voortgangsrapportage House of Skills beschikbaar

22 januari 2020

House of Skills in Amsterdam is een breed samenwerkingsverband. HoS heeft zich tot doel heeft gesteld om de groeiende mismatch tussen vraag en aanbod te overbruggen, een leven lang ontwikkelen voor de gehele beroepsbevolking te faciliteren en duurzame inzetbaarheid centraal te stellen.

Wilt u meer weten over de voortgang van dit project? Klik dan hier.

Bent u geïnteresseerd in de nieuwsbrief van het House of Skills, geef u dan hier op: houseofskills@amsterdam.nl

meer...
header-kvw-kerst-nieuwsbericht-

Kerstgroet Kansen voor West

19 december 2019

Fijne feestdagen & een kansrijk 2020!

meer...
maaspodium

Congres 'Inzet Structuurfondsen Duurzame Stedelijke Ontwikkeling'

19 december 2019

Op dinsdagmiddag 10 december 2019 vond in Rotterdam het congres 'Inzet Structuurfondsen Duurzame Stedelijke Ontwikkeling' plaats. Dit congres werd georganiseerd voor de projecten van de vier stedelijke programma’s van Kansen voor West.

meer...
100 BE-Basic 1-2

Biobased testing now available for every SME EE in Delft!

18 december 2019

This voucher program is intended for SMEs (within industrial biotechnology or the "biobased" industry) and specifically for the activities of these companies that contribute to the transition; from a linear industry based on fossil raw materials to a circular industry based on biological processes and raw materials.

meer...
100 BE-Basic 1

Biobased testen nu voor elke MKB EE bereikbaar in Delft!

18 december 2019

Deze voucherregeling is bedoeld voor MKB-ondernemingen (binnen Industriële biotechnologie of “biobased” maakindustrie) en specifiek voor de activiteiten van deze ondernemingen die bijdragen bij aan de transitie; van een lineaire industrie gebaseerd op fossiele grondstoffen, naar een circulaire industrie gebaseerd op een biologische processen en grondstoffen.

 

meer...
TechGrounds 2

Officiële opening TechGrounds

13 december 2019

Op donderdag 12 december was de officiële opening van TechGrounds in de Openbare Bibliotheek aan het Osdorpplein in Amsterdam! Tijdens diverse presentaties werden de aanwezigen vanuit het bedrijfsleven, de deelnemende partijen en de gemeente over de voorgeschiedenis en totstandkoming van TechGrounds geïnformeerd. Onder grote belangstelling verrichtten wethouder Touria Meliani (Kunst en Cultuur en Digitale Stad) en Nina Tellegen (Directeur Amsterdam Economic Board) samen met initiatiefnemers Ruben Nieuwenhuis, Abdelhamid Idrissi en Viktor Bos daarna de openingshandeling.

 

 

meer...
22Z.017 Opschaling Restwarmte Dordrecht 3-1

Ophoging vierde openstelling Koolstofarm provincie Zuid-Holland.

05 december 2019

De Provincie Zuid-Holland (besluit GS) zal met € 970.057, 24 de reeds lopende openstelling voor omschakeling naar Koolstofarme economie ophogen naar € 5.034.271.

meer...
0116 werkspoorkwartier 4

Film ‘Sloopafval als bouwmateriaal’ – Het opzetten van een circulaire hub

25 november 2019

Film ‘Sloopafval als bouwmateriaal’ – Het opzetten van een circulaire hub

Wat is het belang van een circulaire hub? En wat komt er allemaal kijken bij het opzetten ervan? Laura, Bianca en Simone van Buurman vertellen over hun uitdagingen en drijfveren in de minidocumentaire Circulaire Hub – Sloopafval als bouwmateriaal. Deze aflevering is onderdeel van de filmserie Werkspoorkwartier Utrecht, creatief en circulair maakgebied.

 

 

meer...
0183 SPTS Oude vrouw in bed met verpleger

Vijf nieuwe projecten beschikt.

19 november 2019

Het aantal goedgekeurde projecten van Kansen voor West II groeit gestaag. De teller staat nu op 113, terwijl er nog zeven projecten op een beslissing wachten.

Afgelopen week zijn vijf projecten beschikt. Nieuwsgierig naar alle beschikte projecten? Klik hier.

meer...
wethouder_Gerard_Mostert_met_drone_Aerialtronics-4

Vooraankondiging: op 25 november laatste Rotterdamse openstelling

06 november 2019

Op 25 november a.s. wordt de laatste Rotterdamse openstelling van kracht. Daarmee zijn alle budgetten opengesteld.

De openstelling betreft de Prioriteit Versterken van Onderzoek, Technologische Ontwikkeling en Innovatie; Actielijn 1: Samenwerking MKB en kennis instellingen met als doel valorisatie, Actielijn 2 Toepassing van nieuwe kennis aansluitend bij eindgebruikers

Er is totaal een bedrag van € 1.797.722 mee gemoeid.

Binnenkort volgt hier meer informatie.

 

meer...
0185 opening heesterveld

Business Hub Ymere feestelijk geopend

01 november 2019

Op donderdag 31 oktober is het project Groeiplaatsen in Heesterveld (ZO) officieel geopend. Woningstichting Ymere is samen met het stadsdeel bezig een  Business Hub in een aantal plinten te realiseren. 

 

 

meer...
087 NexTechnician 3

Project NexTechnician van start

18 oktober 2019

Op 17 oktober is het Amsterdamse project NexTechnician van start gegaan. Klik hier voor een impressie.

meer...
083 Stichitng Initiatief op Scheveningen 12

Uitslag SIOS zesde en laatste Ronde

14 oktober 2019

Vorige week hebben de bewoners van Duindorp, Havenkwartier, Dorp en Scheveningen Bad weer mogen kiezen welke door de medebewoners opgezette projecten het best voldoen aan de SIOS-criteria van leren, werken en verbinden. Verbinden van jong en oud, en van burger en bedrijfsleven.

Tijdens deze laatste ronde heeft de bevolking uit de kusstrook gekozen voor haar geschiedenis.

 

meer...
0218-kardio-6-1

Doe mee: Digitale consultatieronde Regionale Innovatie Strategie voor Kansen voor West III

07 oktober 2019

Over een jaar begint een nieuwe subsidieperiode. Voor de derde keer staat Kansen voor West (het samenwerkingsverband van de vier grote steden en de vier provincies in de Randstad) voor belangrijke vragen. Want Nederland krijgt relatief weinig budget èn het is gemeenschapsgeld. Daarom willen we daar het maximale effect mee bereiken. 

meer...
trifolium

Eerste haalbaarheidsvoucher uitgereikt

04 oktober 2019

Sinds enkele maanden hebben MKB bedrijven de mogelijkheid om hun ideeën bij een fieldlab te laten testen op haalbaarheid. Het eerste bedrijf dat van deze mogelijkheid gebruik maakt is Trifolum Fijnmetaal in Westzaan.

Wil je weten of jouw bedrijf ook in aanmerking komt voor een voucher, neem dan contact op met het steunpunt.

meer...
luchtfoto overvecht speelhal

Techniek Experience Center opent in 2020 in Utrecht

04 oktober 2019

Het college van burgemeester en wethouders kent een subsidie van 600 duizend euro toe, aan het project Techniek Experience Center Utrecht. TEC Utrecht wordt een speel-werkplaats in Overvecht waar professionals hun passie voor techniek, creativiteit en innovatie delen met jongeren.

meer...
068 UNIIQ Pats 2

PATS, een spin-off van de TU Delft, ontvangt UNIIQ-investering voor het ontwikkelen van drones voor insectenbestrijding

04 oktober 2019

Insecten vormen een ware plaag in de glastuinbouw. De bestrijding van plaaginsecten kost de tuinder veel geld, zorgen en energie. Er zijn momenteel voornamelijk chemische en biologische bestrijdingsmiddelen beschikbaar. Maar inmiddels kan het ook zonder chemische middelen en die oplossing komt uit de ruimtevaart.

Het Delftse bedrijf PATS, spin-off van de TU Delft, ontwikkelt een methode waardoor vliegende plaaginsecten met behulp van drones worden uitgeschakeld. De methode wordt onder meer ingezet in de snijbloementeelt van gerbera en chrysant. Voor verdere productontwikkeling en om de drones geschikt te maken voor de toepassing in andere gewassen ontvangt PATS nu een investering van €250.000 uit investeringsfonds UNIIQ. De investering werd bekendgemaakt door wethouder Karin Zwinkels van gemeente Westland tijdens het Westlandevent “Modern ondernemerschap” bij Royal FloraHolland in Naaldwijk.

meer...
logo-wvdw-2019

Weekend van de Wetenschap

30 september 2019

Ontdek het lekker zelf! 

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober is het weer zover. Meer dan 350 organisaties door heel Nederland zetten hun deuren open. Dan kan iedereen komen ontdekken hoe leuk en spannend wetenschap is.  www.weekendvandewetenschap.nl

Kom kijken en doe mee!

 

meer...
hub-ethernet-480x480

Vooraankondiging: Ruim 3,8 miljoen euro voor fieldlabs in nieuwe openstelling Zuid-Holland

18 september 2019

Er komt 3,8 miljoen euro beschikbaar voor fieldlabs, praktijkomgevingen waar het bedrijfsleven met universiteiten innovaties van producten en diensten bedenken en testen. De fieldlabs voor deze openstelling houden zich bezig met digitalisering, duurzame energie, duurzaam vervoer en duurzame oplossingen op het gebied van gezondheid. 

meer...
twitter 2-2

Categoriseringtabel aangepast

29 augustus 2019

Vanaf 1 september aanstaande wordt de nieuwe categoriseringtabel van kracht.

meer...
061-samen-sterk-voor-de-toekomst-op-rotterdam-zuid-2-3.270

ESF GTI projecten en STC Group verkennen samenwerkingsmogelijkheden

06 augustus 2019

Allerlei projecten van verschillende organisaties ondersteunen jonge bewoners van Rotterdam Zuid bij het vinden van werk. Vaak hebben deze projecten veel raakvlakken. STC Group, de verticale onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie en de projectleiders van de ESF GTI projecten van de gemeente Rotterdam gingen daarom met elkaar om de tafel. Om kennis te maken én om te bespreken hoe zij kunnen samenwerken.

meer...
taart 100e

100e project beschikt

23 juli 2019

Kansen voor West II heeft haar 100e project officieel binnen. Een belangrijke mijlpaal in het programma.

Op dit moment wachten nog 30 projecten op een beslissing, zijn er 7 afgerond en 111 zijn komen te vervallen.

Haast nog belangrijker om te weten is, dat 95% van de subsidie hiermee een bestemming gekregen heeft. Niet al het geld is al uitgegeven. Projecten kunnen tijdens hun looptijd minder geld uitgeven dan ze dachten of delen van hun project laten vallen.  Als Kansen voor West II net zo verloopt als het vorige programma, zal er geen subsidie terug gaan naar Brussel.

meer...
voorblad jaarverslag

Publieksversie Jaarverslag 2018 beschikbaar

16 juli 2019

Op 21 juni heeft het Comité van Toezicht de publieksversie van het Jaarverslag 2018 goedgekeurd.

 

meer...
informatiemap-Industrieterrein-Lage-Weide

Groen licht voor Impuls aan Lage Weide

11 juli 2019

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht heeft groen licht gegeven voor het project IMPULS Lage Weide. Het bedrijventerrein krijgt hiermee een flinke impuls voor onder meer het aantrekken van nieuwe bedrijven en investeerders, het verbeteren van de bereikbaarheid, samenwerking van onderwijs en arbeidsmarkt.

 

 

meer...
europese commissie-2

23 mei 2019 Europese Verkiezingen

22 mei 2019

Op 23 mei 2019 zijn de (negende) verkiezingen voor het Europees Parlement.

Tijdens de verkiezingen stem je op een nationale politieke partij. In het Europees Parlement maken deze partijen deel uit van één van de acht Europese fracties. Deze fracties zijn niet gevormd op basis van nationaliteit maar op politieke kleur.

De Europese fracties zijn wel ‘breder’ dan die in Nederland. In Nederland is er een duidelijk verschil tussen VVD en D66, maar op Europees niveau vallen beide partijen onder één fractie, namelijk de fractie ALDE (Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa).

meer...
De_Rotterdam_across_the_Nieuwe_Maas

(Juridisch) coördinator gezocht

14 mei 2019

De managementautoriteit van Kansen voor West zoekt een (jurisch) coördinator. Wil je meer weten over deze uitdagende functie, lees dan hieronder verder.

meer...
0147 House of Skills-1

Twee inzendingen voor de RegioStars Awards

14 mei 2019

Elk jaar onderscheidt de Europese Commissie door de EU gefinancierde projecten die excellentie en nieuwe benaderingen in regionale ontwikkeling laten zien. Aan de deelnemende projecten wordt tijdens communicatieactiviteiten op Europees niveau aandacht besteed, met als doel andere regio's en projectmanagers in Europa te inspireren. Kansen voor West doet dit jaar met twee projecten mee: House of Skills en en eGGZ.

meer...
europa-ster-480-320-achtergrond-3736.480x0

9 mei - Dag van Europa

07 mei 2019

De Dag van Europa is in Nederland nog niet echt een bekende feestdag, toch hebben Europese ambtenaren deze dag vrij en worden er in allerlei landen evenementen en festiviteiten georganiseerd. Dat is niet zo vreemd, want 9 mei is eigenlijk de verjaardag van de Europese Unie.

 

meer...
koning-bij-lancering-we-drive-solar

Koning bij lancering nieuw energie- en mobiliteitssysteem in Utrecht

10 april 2019

Koning Willem Alexander was aanwezig bij de lancerng van een nieuw energie- en mobiliteitssysteem in Utrecht.

Dit moment markeert de wereldprimeur. Het is voor het eerst dat er een stedelijk netwerk van bi-directionele laadsystemen komt: de gemeente Utrecht maakt het mogelijk dat LomboXnet een Smart Solar Charging-netwerk aanlegt van 150 bi-directionele hoogvermogen SSC-laadsystemen aan de openbare weg.

meer...
wethouder_Gerard_Mostert_met_drone_Aerialtronics-2

3,1 miljoen impuls voor Unmanned Valley

18 maart 2019

Deze gezamenlijke investering door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincie Zuid-Holland is een belangrijke impuls voor de verdere ontwikkeling van het test- en ontwikkelcentrum voor drones en andere onbemande systemen.

meer...
194 Proeftuin op de Noordzee-2

Regionale Duurzame Energie Fondsen realiseren > 1,5 miljard aan projecten

14 maart 2019

De regionale energiefondsen van de provincies en van een aantal grote steden (waaronder het ED fonds in Den Haag en het SOFIE fonds in Rotterdam), gaan voortaan meer samenwerken en hun krachten waar mogelijk bundelen.

De fondsen die ooit met vooral de opbrengsten van de verkoop van de Nuon en Essent zijn opgericht, blijken namelijk enorm succesvol te zijn. Sinds 2012 is er voor ruim 1,5 miljard aan duurzame lokale energie projecten gerealiseerd. Opmerkelijk: de projecten zijn revolverend. Ingezette middelen keren na verloop van tijd weer terug en worden opnieuw ingezet.

Volgens de fondsen liggen er, na de hoopgevende presentatie van het voorlopige klimaatakkoord gisteren, volop kansen om het geheel van de regionale fondsen verder op te schalen.

meer...
039 XL 3D printer 2

XL 3D Printer presenteert resultaten

27 februari 2019

Het project XL 3D Printing komt voort uit een initiatief van DUS Architecten, dat zichzelf in 2011 de vraag stelde; “wat als we gebouwen kunnen 3D Printen”. Het bedrijf was geïnspireerd geraakt door de recente opkomst van 3D printtechnieken voor de productie van relatief kleine producten.

meer...
164 LIVING LAB JIT MAINTENNCE TECHPORT

Stimuleringsvouchers voor het MKB

25 februari 2019

Op 18 maart 2019 worden twee stimuleringsregelingen voor Smart Industry Fieldlabs opengesteld.

Het gaat om twee type vouchers waarmee MKB ondernemingen kunnen laten toetsen of hun product of proces digitaler gemaakt kan worden.

 

meer...
twitter 2

Evalutatie Geïntegreerde Territoriale Investering

25 februari 2019

Evaluatie Geïntegreerde Territoriale Investering

De Europese structuurfondsen hebben subsidie voor een Geïntegreerde Territoriale Investering, dat wil zeggen voor een bepaald gebied een samenhangende aanpak gericht op de problematiek binnen dat specifieke gebied (sociaal, economisch, milieu). De Management autoriteiten voor ESF ((Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en voor EFRO Kansen voor West (gemeente Rotterdam) hebben in 2018 besloten tot een gezamenlijke tussentijdse evaluatie  met als probleemstelling: Wat kan er al geconcludeerd worden over de toegevoegde waarde van GTI en welke leerervaringen met betrekking tot organisatie en uitvoering zijn er?

meer...
068 UNIIQ investeert in nieuw platform voor medicijnontwikkeling van SeraNovo_foto1 (002)

UNIIQ investeert in nieuw platform voor medicijnontwikkeling van SeraNovo

19 februari 2019

SeraNovo, een Leidse startup die een nieuw platform voor medicijnformulering ontwerpt, heeft een investering van € 300.000 ontvangen uit het Zuid-Hollandse investeringsfonds UNIIQ.

De technologie van SeraNovo maakt het mogelijk om medicatie op een andere manier op te lossen, waardoor medicatie beter opgenomen kan worden door de patiënt. Hiermee maakt SeraNovo het mogelijk om medicatie, die eerder niet verder ontwikkeld kon worden omdat het niet goed werd opgenomen, alsnog te kunnen toedienen bij patiënten. De investering werd bekendgemaakt door Chretien Herben, programmadirecteur bij LifeScience@Work, tijdens Innovation for Health in het Rotterdamse World Trade Center.  

meer...
068 UNIIQ Gearbox 2

Gearbox ontwikkelt digitale keurmeester voor groente en fruit

14 februari 2019

Het keuren van groente en fruit gebeurt voor een groot deel nog steeds met de hand. Het Westlandse bedrijf Gearbox Innovations ontwikkelde een digitale keurmeester die vision technologie met Artificial Intelligence combineert om tot wel 100% van de groente en het fruit te controleren op kwaliteit. Om de innovatie verder te ontwikkelen en uit te rollen in de markt ontvangt Gearbox een investering van €300.000 van investeringsfonds UNIIQ. De investering werd bekendgemaakt door wethouder Karin Zwinkels van gemeente Westland tijdens de Horti Heroes Master Track ‘How to Finance Innovation’ in het World Horti Center te Naaldwijk.

 

meer...
0166 Arena

20 februari: Informatiebijeenkomst over voucherregeling in de Arena

13 februari 2019

Op 20 februari organiseert de managementautoriteit van Kansen voor West een bijeenkomst in de Johan Cruijff ArenA. De aanleiding is de lancering van twee voucherregelingen voor het MKB. De vouchers dekken de kosten van de fieldlabs die MKB-bedrijven helpen te bekijken of processen en producten slimmer en digitaler kunnen.

  

 

meer...
0152 Valorisatie PowerPlane 2

TMI POC Fonds verstrekt eerste leningen

13 februari 2019

Ondernemers enthousiast van start met Flevolandse Proof of Concept financiering 
 

meer...
Innovatie1 (002)

Meer ruimte voor Zuid-Hollandse innovaties en verduurzaming

13 februari 2019

Provincie Zuid-Holland stelt middelen beschikbaar voor fieldlabs, innovatieve projecten en ook voor projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en uitrol van lokale warmtenetten.

 

 

meer...
Aeroview D1204-152

Petten investeert in nieuwe nucleaire geneesmiddelen

17 januari 2019

Nederland krijgt voortrekkersrol in de ontwikkeling van nucleaire medicijnen

NRG kondigt vandaag aan dat het samenwerkingsverband ‘Kansen voor West’ een subsidie van €6.8 miljoen heeft toegekend aan de ontwikkeling van het FIELD-LAB. Deze bijdrage van Kansen voor West, vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), zorgt voor een intensivering en versnelling van het FIELD-LAB-traject. Het FIELD-LAB is een initiatief van het consortium Advancing Nuclear Medicine en wordt een unieke broedplaats om nieuwe nucleaire geneesmiddelen te ontwikkelen. Zo kunnen er in de toekomst nog meer patiënten geholpen worden met een behandeling op maat.

 

 

meer...
034 Tracing & Trading 5

Laatste openstellingen van Amsterdam

07 januari 2019

Medio februari 2019 gaan de laatste budgetten van partner Amsterdam open.

Dit betekent dat er prioriteit 1 ongeveer € 3 miljoen voor  het versterken van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie beschikbaar zal zijn.

Verder zullen de resterende budgetten voor de prioriteiten 3 (mismatch op de arbeidsmarkt) en 4 stedelijk vestigingsklimaat worden opengesteld.

 

meer...
logo kvwII

Rijksuniversiteit Groningen evalueert Operationele programma's

17 december 2018

In bijgaande presentatie kunt u de resultaten zien van de inzet van het EFRO in Innovatie. Hiervoor heeft de Rijksuniversiteit Groningen een tussentijdse evaluatie uitgevoerd. Daarbij is gekeken naar alle vier de EFRO-programma’s in Nederland.

 

 

meer...
0207 Asbester 4

Opening ASBETER pilotinstallatie in Rotterdam

04 december 2018

Op 13 november heeft de start-up ASBETER in Plant One Rotterdam zijn eerste pilotinstallatie voor verwerking van asbestcement dakplaten geopend. ASBETER ontwikkelt hiervoor sinds 2017 een proces waarbij met behulp van industriële restzuren destructie van asbest plaatsvindt en uit de dakplaten grondstoffen voor de bouw worden teruggewonnen. Deze vorm is veilig, zorgt voor 70 procent CO2-reductie en leidt tot 30 procent herbruikbare grondstoffen.

 

 

meer...
foto 2_Foutloze meterstanden dankzij Rotterdamse startup Clockworks

Foutloze meterstanden dankzij Rotterdamse startup

04 december 2018

Zuid-Hollands seedfonds UNIIQ investeert € 300.000 in deep learning software van startup Clockworks

De Rotterdamse startup Clockworks heeft een nieuwe ‘idiot proof’ oplossing bedacht om alle water- gas- en elektriciteitsmeters automatisch af te lezen met de camera van je mobiele telefoon. Tegelijkertijd worden ook direct merk, model en meternummer in kaart gebracht. Daardoor wordt het doorgeven van de meterstanden een heel stuk klantvriendelijker en veel minder fout- en fraudegevoelig. Het bedrijf gebruikt technieken die voortkomen uit de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie - zoals deep learning - voor de ontwikkeling van beeldherkenningssoftware. Clockworks ontvangt nu een investering van €300.000 uit het Zuid-Hollandse proof-of-conceptfonds UNIIQ. Dankzij de investering wordt de nauwkeurigheid van de software verder vergroot om uiteindelijk zo goed als foutloos te werken.   

meer...
persbericht

Europese subsidies maken betekenisvolle innovaties mogelijk

16 november 2018

Europese subsidies maken betekenisvolle innovaties mogelijk

Met behulp van Europese subsidies investeren provincies en lokale overheden in projecten die moeten bijdragen aan een betere kennispositie van en meer innovatie en valorisatie binnen het mkb. Onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) toont aan dat hierbij streng maar effectief geselecteerd wordt en dat de meeste projecten de verwachte doelstellingen realiseren. Het onderzoek is uitgevoerd onder honderden projecten die subsidie ontvangen uit een van de vier Nederlandse regionale innovatieprogramma’s.

 

meer...
Beeld_Werkspoorkwartier

Utrechts Werkspoorkwartier in de prijzen

13 november 2018

Het Utrechtse Werkspoorkwartier en de regio Arnhem Nijmegen zijn de winnaars van de ABN AMRO Circular Economy Awards. Zij werden vandaag tijdens het BT Event in Rijswijk uitgeroepen tot beste circulaire werklocatie en beste circulaire regio van Nederland.

meer...
2 logo_weekend-van-de-wetenschap

Weekend van de Wetenschap

04 oktober 2018

Weekend van de Wetenschap is hèt landelijke evenement voor wetenschap en technologie! Op 6 & 7 oktober openen bedrijven, onderzoekinstituten, universiteiten en musea hun deuren voor jou. Dit is dè kans om backstage te gaan en de wonderlijke wereld van de wetenschap & technologie te beleven!

meer...
089 RDM 2

Innovation Expo in Rotterdam

04 oktober 2018

Op 4 oktober 2018 vindt de 7e editie van de Innovation Expo (IE2018) plaats. Deze keer in de RDM Onderzeebotloods en het RDM Congrescentrum in Rotterdam-Zuid. Met de IE2018 biedt de overheid podium aan bedrijven, kennisinsteingen, maatschappelijke organisaties en overheden om innovaties voor het voetlicht van een breed nationaal en internationaal publiek te brengen. 

meer...
Europa-om-de-hoek-vierkant-transparant

Europa om de hoek

29 augustus 2018

In 2018 vindt de Europa om de Hoek campagne plaats. Deze campagne biedt een ideaal platform om uw project, de werkzaamheden en de resultaten te laten zien.

Projecten die subsidie ontvangen vanuit Europa zetten tijdens publieksevenementen hun deuren open. In 2018 doet een  flink aantal door EFRO-gesubsidieerdeprojecten bijvoorbeeld mee aan het Weekend van de Wetenschap op 6 en 7 oktober. Tijdens deze dagen laten zij zien wat zij doen en waarom de Europese subsidie voor hen zo belangrijk is.

 

 

meer...
europa-ster-480-320-achtergrond-3736.480x0

E-Omnibus goedgekeurd

30 juli 2018

Na twee jaar onderhandelen heeft de Europese Commissie de Omnibus goedgekeurd.

meer...
overhandigen beschikking

Beschikking Innovatiefonds Noord-Holland

23 juli 2018

Op 23 juli kreeg Wouter Keij, fonds manager van het Innovatiefonds Noord-Holland de beschikking overhandigd.  

 

meer...
0191 Sofie floating farm

SOFIE breidt uit

23 juli 2018

SOFIE is een Rotterdams revolverend fonds. SOFIE financiert projecten die wel een goede business case hebben, met duidelijke maatschappelijke effecten, maar die niet in staat zijn om 100% financiering via 'reguliere weg' aan te trekken.

 

meer...
CADC 4

€ 4,2 miljoen voor de composietindustrie Zuid-Holland

12 juni 2018

Het Composite Automation Development Centre (CADC), fieldlab voor de automatisering en digitalisering van de composiet-maakindustrie, ontvangt een bijdrage van € 4,2 mln. vanuit samenwerkingsverband Kansen voor West.

meer...
068 UNIIQ -investering-Oceans-of-Energy-002

Oceans of Energy ontvangt investering van UNIIQ voor ontwikkeling drijvende zonnefarm op zee

12 juni 2018

Oceans of Energy uit Leiden, de startup die als eerste ter wereld zonnepanelen op zee neer gaat leggen, ontvangt een investering van € 300.000 van investeringsfonds UNIIQ voor de verdere ontwikkeling van een drijvend systeem voor het opwekken van energie met zonnepanelen op zee. Deze zonnecentrales op zee zijn zo gebouwd dat ze meer dan twintig jaar lang de ruwe zee kunnen weerstaan. En dat zonder een negatieve footprint op het milieu achter te laten. De investering werd bekendgemaakt door burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam tijdens het InnovationQuarter Jaarevent.

meer...
093 ScaleUpNation rolar coaster

Ook Kansen voor West klaar voor de start van de AVG

24 mei 2018

Op vrijdag 25 mei 2018 is de nieuwe privacywetgeving (AVG) in werking getreden met als doel betere bescherming van uw persoonsgegevens. Wij zijn er klaar voor.

Klik hier voor meer informatie over de AVG.

 

 

meer...
065 Fieldlab Freshteq

Laatste openstelling Noord-Holland

30 april 2018

De Managementautoriteit Kansen voor West stelt op 15 mei 2018 het laatste innovatiedeel voor Noord-Holland open. Het innovatiebudget is bedoeld voor innovaties in het MKB.

 

meer...
068 UNIIQ investeert in Numeric Biotech_001

Numeric Biotech ontvangt eerste investering van anti-senescence compounds

30 april 2018

Numeric Biotech, een spin-off van Erasmus MC dat middelen ontwikkelt tegen cell senescence, ontvangt €300,000 van investeringsfonds UNIIQ en Erasmus MC. Met deze investering kan Numeric Biotech een belangrijkste stap zetten in de verdere ontwikkeling van haar geneesmiddel. De investering werd bekend gemaakt door Liduina Hammer, Fondsmanager van UNIIQ en Thijs Spigt, Directeur van Erasmus MC TTO, tijdens het UNIIQ Spring Live evenement in Leiden.

 

 

meer...
42 tomaten op afvalwater 3

Waste to Chemistry

30 april 2018

Waste to Chemistry is de naam van een ‘first of a kind’ chemische recyclinginstallatie in het industriële cluster van de Rotterdamse haven. In dit WtC project staat de ontwikkeling van een innovatieve vergassingstechnologie centraal. Daarmee wordt omgezet in syngas en (bio-)methanol.

 

 

meer...
23A.018 - RU PARE

Project van Kansen voor West 1 in de prijzen gevallen

16 april 2018

Ru Pare, een van de projecten uit de vorige periode heeft de Gouden A.A.P in ontvangst mogen nemen.

meer...
CADC 2

Project CADC ontvangt een synergy certificate

11 april 2018

De TUDelft heeft het voortouw genomen om de proeftuin (fieldlab) CompositeAutomation Development Centre (CADC) op te richten. Hier werken bedrijven en onderzoekers samen om sneller, betere compositien in grotere hoeveelheden te maken. Om deze samenwerking te illustreren ontving het CADC het synergy certificate uit handen van Ron van Manen (CleanSky)

meer...
083 Stichitng Initiatief op Scheveningen 1

Uitslag derde SIOS Ronde is bekend

05 april 2018

De uitslag van de derde SIOS Ronde is heel spannend geworden. De eerste plaats staat niet ter discussie, aangezien het weesfietsen-reparatie-project in de Mallemok met een grote voorsprong van ruim 100 stemmen eerste is geworden. Meer lezen? Klik hier.

meer...
europese commissie

Neem deel aan de consultatieronde over de toekomst van de structuurfondsen

01 februari 2018

De Europese Commissie heeft onlangs een serie online openbare consultatierondes gelanceerd waar alle geïnteresseerde organisaties en burgers aan kunnen deelnemen. Het doel is, heel breed in beeld te krijgen hoe het EU-budget na 2020 zo goed mogelijk kan worden gebruikt. De Europese Commissie zal de uitkomsten laten meewegen in de uiteindelijke voorstellen.

De enquête is in alle talen van de Unie beschikbaar. U heeft de tijd tot 8 maart om hem in te vullen. https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/2eec41ff-e859-c4c9-1b47-86c508612517

meer...
provincie zuid-holland

Zuid-Holland bereidt zich voor op de toekomst met innovatieprojecten

30 januari 2018

High tech kassen, circulaire hotel- en kantoorruimten en sensortechnologie in de bloementeelt: 47 Zuid Hollandse bedrijven gaan samenwerken om dit te realiseren. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) trekken er samen ruim €1 miljoen voor uit.

 

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economie en Klimaat), gedeputeerde Adri Bom-Lemstra en MRDH-bestuurslid Maarten Struivenberg reikten maandag 15 januari de subsidie uit tijdens een werkbezoek aan The Green Village in Delft.

 

meer...
004 waerdse energie circuit 4

Laatste openstellingen voor Rotterdam

25 januari 2018

Het is zo ver! De managementautoriteit Kansen voor West II zal op 20 februari 2018 het laatste deel van Rotterdamse budget openstellen voor diverse projecten in verschillende actielijnen en doelstellingen.

 

 

 

 

meer...
zuid-holland-nieuw-4983.480x0
noordholland-nieuw-4962.480x0
utrecht-nieuw-4966.480x0
flevoland-nieuw-4971.480x0