kansenvoorwest-logo-middel-3186
083 Stichitng Initiatief op Scheveningen 12

Uitslag SIOS zesde en laatste Ronde

14 oktober 2019

Vorige week hebben de bewoners van Duindorp, Havenkwartier, Dorp en Scheveningen Bad weer mogen kiezen welke door de medebewoners opgezette projecten het best voldoen aan de SIOS-criteria van leren, werken en verbinden. Verbinden van jong en oud, en van burger en bedrijfsleven.

Tijdens deze laatste ronde heeft de bevolking uit de kusstrook gekozen voor haar geschiedenis.

 

meer...
0218-kardio-6-1

Doe mee: Digitale consultatieronde Regionale Innovatie Strategie voor Kansen voor West III

07 oktober 2019

Over een jaar begint een nieuwe subsidieperiode. Voor de derde keer staat Kansen voor West (het samenwerkingsverband van de vier grote steden en de vier provincies in de Randstad) voor belangrijke vragen. Want Nederland krijgt relatief weinig budget èn het is gemeenschapsgeld. Daarom willen we daar het maximale effect mee bereiken. 

meer...
trifolium

Eerste haalbaarheidsvoucher uitgereikt

04 oktober 2019

Sinds enkele maanden hebben MKB bedrijven de mogelijkheid om hun ideeën bij een fieldlab te laten testen op haalbaarheid. Het eerste bedrijf dat van deze mogelijkheid gebruik maakt is Trifolum Fijnmetaal in Westzaan.

Wil je weten of jouw bedrijf ook in aanmerking komt voor een voucher, neem dan contact op met het steunpunt.

meer...
luchtfoto overvecht speelhal

Techniek Experience Center opent in 2020 in Utrecht

04 oktober 2019

Het college van burgemeester en wethouders kent een subsidie van 600 duizend euro toe, aan het project Techniek Experience Center Utrecht. TEC Utrecht wordt een speel-werkplaats in Overvecht waar professionals hun passie voor techniek, creativiteit en innovatie delen met jongeren.

meer...
068 UNIIQ Pats 2

PATS, een spin-off van de TU Delft, ontvangt UNIIQ-investering voor het ontwikkelen van drones voor insectenbestrijding

04 oktober 2019

Insecten vormen een ware plaag in de glastuinbouw. De bestrijding van plaaginsecten kost de tuinder veel geld, zorgen en energie. Er zijn momenteel voornamelijk chemische en biologische bestrijdingsmiddelen beschikbaar. Maar inmiddels kan het ook zonder chemische middelen en die oplossing komt uit de ruimtevaart.

Het Delftse bedrijf PATS, spin-off van de TU Delft, ontwikkelt een methode waardoor vliegende plaaginsecten met behulp van drones worden uitgeschakeld. De methode wordt onder meer ingezet in de snijbloementeelt van gerbera en chrysant. Voor verdere productontwikkeling en om de drones geschikt te maken voor de toepassing in andere gewassen ontvangt PATS nu een investering van €250.000 uit investeringsfonds UNIIQ. De investering werd bekendgemaakt door wethouder Karin Zwinkels van gemeente Westland tijdens het Westlandevent “Modern ondernemerschap” bij Royal FloraHolland in Naaldwijk.

meer...
logo-wvdw-2019

Weekend van de Wetenschap

30 september 2019

Ontdek het lekker zelf! 

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober is het weer zover. Meer dan 350 organisaties door heel Nederland zetten hun deuren open. Dan kan iedereen komen ontdekken hoe leuk en spannend wetenschap is.  www.weekendvandewetenschap.nl

Kom kijken en doe mee!

 

meer...
hub-ethernet-480x480

Vooraankondiging: Ruim 3,8 miljoen euro voor fieldlabs in nieuwe openstelling Zuid-Holland

18 september 2019

Er komt 3,8 miljoen euro beschikbaar voor fieldlabs, praktijkomgevingen waar het bedrijfsleven met universiteiten innovaties van producten en diensten bedenken en testen. De fieldlabs voor deze openstelling houden zich bezig met digitalisering, duurzame energie, duurzaam vervoer en duurzame oplossingen op het gebied van gezondheid. 

meer...
twitter 2-2

Categoriseringtabel aangepast

29 augustus 2019

Vanaf 1 september aanstaande wordt de nieuwe categoriseringtabel van kracht.

meer...
061-samen-sterk-voor-de-toekomst-op-rotterdam-zuid-2-3.270

ESF GTI projecten en STC Group verkennen samenwerkingsmogelijkheden

06 augustus 2019

Allerlei projecten van verschillende organisaties ondersteunen jonge bewoners van Rotterdam Zuid bij het vinden van werk. Vaak hebben deze projecten veel raakvlakken. STC Group, de verticale onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie en de projectleiders van de ESF GTI projecten van de gemeente Rotterdam gingen daarom met elkaar om de tafel. Om kennis te maken én om te bespreken hoe zij kunnen samenwerken.

meer...
taart 100e

100e project beschikt

23 juli 2019

Kansen voor West II heeft haar 100e project officieel binnen. Een belangrijke mijlpaal in het programma.

Op dit moment wachten nog 30 projecten op een beslissing, zijn er 7 afgerond en 111 zijn komen te vervallen.

Haast nog belangrijker om te weten is, dat 95% van de subsidie hiermee een bestemming gekregen heeft. Niet al het geld is al uitgegeven. Projecten kunnen tijdens hun looptijd minder geld uitgeven dan ze dachten of delen van hun project laten vallen.  Als Kansen voor West II net zo verloopt als het vorige programma, zal er geen subsidie terug gaan naar Brussel.

meer...
voorblad jaarverslag

Publieksversie Jaarverslag 2018 beschikbaar

16 juli 2019

Op 21 juni heeft het Comité van Toezicht de publieksversie van het Jaarverslag 2018 goedgekeurd.

 

meer...
informatiemap-Industrieterrein-Lage-Weide

Groen licht voor Impuls aan Lage Weide

11 juli 2019

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht heeft groen licht gegeven voor het project IMPULS Lage Weide. Het bedrijventerrein krijgt hiermee een flinke impuls voor onder meer het aantrekken van nieuwe bedrijven en investeerders, het verbeteren van de bereikbaarheid, samenwerking van onderwijs en arbeidsmarkt.

 

 

meer...
europese commissie-2

23 mei 2019 Europese Verkiezingen

22 mei 2019

Op 23 mei 2019 zijn de (negende) verkiezingen voor het Europees Parlement.

Tijdens de verkiezingen stem je op een nationale politieke partij. In het Europees Parlement maken deze partijen deel uit van één van de acht Europese fracties. Deze fracties zijn niet gevormd op basis van nationaliteit maar op politieke kleur.

De Europese fracties zijn wel ‘breder’ dan die in Nederland. In Nederland is er een duidelijk verschil tussen VVD en D66, maar op Europees niveau vallen beide partijen onder één fractie, namelijk de fractie ALDE (Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa).

meer...
De_Rotterdam_across_the_Nieuwe_Maas

(Juridisch) coördinator gezocht

14 mei 2019

De managementautoriteit van Kansen voor West zoekt een (jurisch) coördinator. Wil je meer weten over deze uitdagende functie, lees dan hieronder verder.

meer...
0147 House of Skills-1

Twee inzendingen voor de RegioStars Awards

14 mei 2019

Elk jaar onderscheidt de Europese Commissie door de EU gefinancierde projecten die excellentie en nieuwe benaderingen in regionale ontwikkeling laten zien. Aan de deelnemende projecten wordt tijdens communicatieactiviteiten op Europees niveau aandacht besteed, met als doel andere regio's en projectmanagers in Europa te inspireren. Kansen voor West doet dit jaar met twee projecten mee: House of Skills en en eGGZ.

meer...
europa-ster-480-320-achtergrond-3736.480x0

9 mei - Dag van Europa

07 mei 2019

De Dag van Europa is in Nederland nog niet echt een bekende feestdag, toch hebben Europese ambtenaren deze dag vrij en worden er in allerlei landen evenementen en festiviteiten georganiseerd. Dat is niet zo vreemd, want 9 mei is eigenlijk de verjaardag van de Europese Unie.

 

meer...
koning-bij-lancering-we-drive-solar

Koning bij lancering nieuw energie- en mobiliteitssysteem in Utrecht

10 april 2019

Koning Willem Alexander was aanwezig bij de lancerng van een nieuw energie- en mobiliteitssysteem in Utrecht.

Dit moment markeert de wereldprimeur. Het is voor het eerst dat er een stedelijk netwerk van bi-directionele laadsystemen komt: de gemeente Utrecht maakt het mogelijk dat LomboXnet een Smart Solar Charging-netwerk aanlegt van 150 bi-directionele hoogvermogen SSC-laadsystemen aan de openbare weg.

meer...
wethouder_Gerard_Mostert_met_drone_Aerialtronics-2

3,1 miljoen impuls voor Unmanned Valley

18 maart 2019

Deze gezamenlijke investering door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincie Zuid-Holland is een belangrijke impuls voor de verdere ontwikkeling van het test- en ontwikkelcentrum voor drones en andere onbemande systemen.

meer...
194 Proeftuin op de Noordzee-2

Regionale Duurzame Energie Fondsen realiseren > 1,5 miljard aan projecten

14 maart 2019

De regionale energiefondsen van de provincies en van een aantal grote steden (waaronder het ED fonds in Den Haag en het SOFIE fonds in Rotterdam), gaan voortaan meer samenwerken en hun krachten waar mogelijk bundelen.

De fondsen die ooit met vooral de opbrengsten van de verkoop van de Nuon en Essent zijn opgericht, blijken namelijk enorm succesvol te zijn. Sinds 2012 is er voor ruim 1,5 miljard aan duurzame lokale energie projecten gerealiseerd. Opmerkelijk: de projecten zijn revolverend. Ingezette middelen keren na verloop van tijd weer terug en worden opnieuw ingezet.

Volgens de fondsen liggen er, na de hoopgevende presentatie van het voorlopige klimaatakkoord gisteren, volop kansen om het geheel van de regionale fondsen verder op te schalen.

meer...
039 XL 3D printer 2

XL 3D Printer presenteert resultaten

27 februari 2019

Het project XL 3D Printing komt voort uit een initiatief van DUS Architecten, dat zichzelf in 2011 de vraag stelde; “wat als we gebouwen kunnen 3D Printen”. Het bedrijf was geïnspireerd geraakt door de recente opkomst van 3D printtechnieken voor de productie van relatief kleine producten.

meer...
164 LIVING LAB JIT MAINTENNCE TECHPORT

Stimuleringsvouchers voor het MKB

25 februari 2019

Op 18 maart 2019 worden twee stimuleringsregelingen voor Smart Industry Fieldlabs opengesteld.

Het gaat om twee type vouchers waarmee MKB ondernemingen kunnen laten toetsen of hun product of proces digitaler gemaakt kan worden.

 

meer...
twitter 2

Evalutatie Geïntegreerde Territoriale Investering

25 februari 2019

Evaluatie Geïntegreerde Territoriale Investering

De Europese structuurfondsen hebben subsidie voor een Geïntegreerde Territoriale Investering, dat wil zeggen voor een bepaald gebied een samenhangende aanpak gericht op de problematiek binnen dat specifieke gebied (sociaal, economisch, milieu). De Management autoriteiten voor ESF ((Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en voor EFRO Kansen voor West (gemeente Rotterdam) hebben in 2018 besloten tot een gezamenlijke tussentijdse evaluatie  met als probleemstelling: Wat kan er al geconcludeerd worden over de toegevoegde waarde van GTI en welke leerervaringen met betrekking tot organisatie en uitvoering zijn er?

meer...
068 UNIIQ investeert in nieuw platform voor medicijnontwikkeling van SeraNovo_foto1 (002)

UNIIQ investeert in nieuw platform voor medicijnontwikkeling van SeraNovo

19 februari 2019

SeraNovo, een Leidse startup die een nieuw platform voor medicijnformulering ontwerpt, heeft een investering van € 300.000 ontvangen uit het Zuid-Hollandse investeringsfonds UNIIQ.

De technologie van SeraNovo maakt het mogelijk om medicatie op een andere manier op te lossen, waardoor medicatie beter opgenomen kan worden door de patiënt. Hiermee maakt SeraNovo het mogelijk om medicatie, die eerder niet verder ontwikkeld kon worden omdat het niet goed werd opgenomen, alsnog te kunnen toedienen bij patiënten. De investering werd bekendgemaakt door Chretien Herben, programmadirecteur bij LifeScience@Work, tijdens Innovation for Health in het Rotterdamse World Trade Center.  

meer...
068 UNIIQ Gearbox 2

Gearbox ontwikkelt digitale keurmeester voor groente en fruit

14 februari 2019

Het keuren van groente en fruit gebeurt voor een groot deel nog steeds met de hand. Het Westlandse bedrijf Gearbox Innovations ontwikkelde een digitale keurmeester die vision technologie met Artificial Intelligence combineert om tot wel 100% van de groente en het fruit te controleren op kwaliteit. Om de innovatie verder te ontwikkelen en uit te rollen in de markt ontvangt Gearbox een investering van €300.000 van investeringsfonds UNIIQ. De investering werd bekendgemaakt door wethouder Karin Zwinkels van gemeente Westland tijdens de Horti Heroes Master Track ‘How to Finance Innovation’ in het World Horti Center te Naaldwijk.

 

meer...
0166 Arena

20 februari: Informatiebijeenkomst over voucherregeling in de Arena

13 februari 2019

Op 20 februari organiseert de managementautoriteit van Kansen voor West een bijeenkomst in de Johan Cruijff ArenA. De aanleiding is de lancering van twee voucherregelingen voor het MKB. De vouchers dekken de kosten van de fieldlabs die MKB-bedrijven helpen te bekijken of processen en producten slimmer en digitaler kunnen.

  

 

meer...
0152 Valorisatie PowerPlane 2

TMI POC Fonds verstrekt eerste leningen

13 februari 2019

Ondernemers enthousiast van start met Flevolandse Proof of Concept financiering 
 

meer...
Innovatie1 (002)

Meer ruimte voor Zuid-Hollandse innovaties en verduurzaming

13 februari 2019

Provincie Zuid-Holland stelt middelen beschikbaar voor fieldlabs, innovatieve projecten en ook voor projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en uitrol van lokale warmtenetten.

 

 

meer...
Aeroview D1204-152

Petten investeert in nieuwe nucleaire geneesmiddelen

17 januari 2019

Nederland krijgt voortrekkersrol in de ontwikkeling van nucleaire medicijnen

NRG kondigt vandaag aan dat het samenwerkingsverband ‘Kansen voor West’ een subsidie van €6.8 miljoen heeft toegekend aan de ontwikkeling van het FIELD-LAB. Deze bijdrage van Kansen voor West, vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), zorgt voor een intensivering en versnelling van het FIELD-LAB-traject. Het FIELD-LAB is een initiatief van het consortium Advancing Nuclear Medicine en wordt een unieke broedplaats om nieuwe nucleaire geneesmiddelen te ontwikkelen. Zo kunnen er in de toekomst nog meer patiënten geholpen worden met een behandeling op maat.

 

 

meer...
034 Tracing & Trading 5

Laatste openstellingen van Amsterdam

07 januari 2019

Medio februari 2019 gaan de laatste budgetten van partner Amsterdam open.

Dit betekent dat er prioriteit 1 ongeveer € 3 miljoen voor  het versterken van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie beschikbaar zal zijn.

Verder zullen de resterende budgetten voor de prioriteiten 3 (mismatch op de arbeidsmarkt) en 4 stedelijk vestigingsklimaat worden opengesteld.

 

meer...
logo kvwII

Rijksuniversiteit Groningen evalueert Operationele programma's

17 december 2018

In bijgaande presentatie kunt u de resultaten zien van de inzet van het EFRO in Innovatie. Hiervoor heeft de Rijksuniversiteit Groningen een tussentijdse evaluatie uitgevoerd. Daarbij is gekeken naar alle vier de EFRO-programma’s in Nederland.

 

 

meer...
0207 Asbester 4

Opening ASBETER pilotinstallatie in Rotterdam

04 december 2018

Op 13 november heeft de start-up ASBETER in Plant One Rotterdam zijn eerste pilotinstallatie voor verwerking van asbestcement dakplaten geopend. ASBETER ontwikkelt hiervoor sinds 2017 een proces waarbij met behulp van industriële restzuren destructie van asbest plaatsvindt en uit de dakplaten grondstoffen voor de bouw worden teruggewonnen. Deze vorm is veilig, zorgt voor 70 procent CO2-reductie en leidt tot 30 procent herbruikbare grondstoffen.

 

 

meer...
foto 2_Foutloze meterstanden dankzij Rotterdamse startup Clockworks

Foutloze meterstanden dankzij Rotterdamse startup

04 december 2018

Zuid-Hollands seedfonds UNIIQ investeert € 300.000 in deep learning software van startup Clockworks

De Rotterdamse startup Clockworks heeft een nieuwe ‘idiot proof’ oplossing bedacht om alle water- gas- en elektriciteitsmeters automatisch af te lezen met de camera van je mobiele telefoon. Tegelijkertijd worden ook direct merk, model en meternummer in kaart gebracht. Daardoor wordt het doorgeven van de meterstanden een heel stuk klantvriendelijker en veel minder fout- en fraudegevoelig. Het bedrijf gebruikt technieken die voortkomen uit de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie - zoals deep learning - voor de ontwikkeling van beeldherkenningssoftware. Clockworks ontvangt nu een investering van €300.000 uit het Zuid-Hollandse proof-of-conceptfonds UNIIQ. Dankzij de investering wordt de nauwkeurigheid van de software verder vergroot om uiteindelijk zo goed als foutloos te werken.   

meer...
persbericht

Europese subsidies maken betekenisvolle innovaties mogelijk

16 november 2018

Europese subsidies maken betekenisvolle innovaties mogelijk

Met behulp van Europese subsidies investeren provincies en lokale overheden in projecten die moeten bijdragen aan een betere kennispositie van en meer innovatie en valorisatie binnen het mkb. Onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) toont aan dat hierbij streng maar effectief geselecteerd wordt en dat de meeste projecten de verwachte doelstellingen realiseren. Het onderzoek is uitgevoerd onder honderden projecten die subsidie ontvangen uit een van de vier Nederlandse regionale innovatieprogramma’s.

 

meer...
Beeld_Werkspoorkwartier

Utrechts Werkspoorkwartier in de prijzen

13 november 2018

Het Utrechtse Werkspoorkwartier en de regio Arnhem Nijmegen zijn de winnaars van de ABN AMRO Circular Economy Awards. Zij werden vandaag tijdens het BT Event in Rijswijk uitgeroepen tot beste circulaire werklocatie en beste circulaire regio van Nederland.

meer...
2 logo_weekend-van-de-wetenschap

Weekend van de Wetenschap

04 oktober 2018

Weekend van de Wetenschap is hèt landelijke evenement voor wetenschap en technologie! Op 6 & 7 oktober openen bedrijven, onderzoekinstituten, universiteiten en musea hun deuren voor jou. Dit is dè kans om backstage te gaan en de wonderlijke wereld van de wetenschap & technologie te beleven!

meer...
089 RDM 2

Innovation Expo in Rotterdam

04 oktober 2018

Op 4 oktober 2018 vindt de 7e editie van de Innovation Expo (IE2018) plaats. Deze keer in de RDM Onderzeebotloods en het RDM Congrescentrum in Rotterdam-Zuid. Met de IE2018 biedt de overheid podium aan bedrijven, kennisinsteingen, maatschappelijke organisaties en overheden om innovaties voor het voetlicht van een breed nationaal en internationaal publiek te brengen. 

meer...
Europa-om-de-hoek-vierkant-transparant

Europa om de hoek

29 augustus 2018

In 2018 vindt de Europa om de Hoek campagne plaats. Deze campagne biedt een ideaal platform om uw project, de werkzaamheden en de resultaten te laten zien.

Projecten die subsidie ontvangen vanuit Europa zetten tijdens publieksevenementen hun deuren open. In 2018 doet een  flink aantal door EFRO-gesubsidieerdeprojecten bijvoorbeeld mee aan het Weekend van de Wetenschap op 6 en 7 oktober. Tijdens deze dagen laten zij zien wat zij doen en waarom de Europese subsidie voor hen zo belangrijk is.

 

 

meer...
europa-ster-480-320-achtergrond-3736.480x0

E-Omnibus goedgekeurd

30 juli 2018

Na twee jaar onderhandelen heeft de Europese Commissie de Omnibus goedgekeurd.

meer...
overhandigen beschikking

Beschikking Innovatiefonds Noord-Holland

23 juli 2018

Op 23 juli kreeg Wouter Keij, fonds manager van het Innovatiefonds Noord-Holland de beschikking overhandigd.  

 

meer...
0191 Sofie floating farm

SOFIE breidt uit

23 juli 2018

SOFIE is een Rotterdams revolverend fonds. SOFIE financiert projecten die wel een goede business case hebben, met duidelijke maatschappelijke effecten, maar die niet in staat zijn om 100% financiering via 'reguliere weg' aan te trekken.

 

meer...
CADC 4

€ 4,2 miljoen voor de composietindustrie Zuid-Holland

12 juni 2018

Het Composite Automation Development Centre (CADC), fieldlab voor de automatisering en digitalisering van de composiet-maakindustrie, ontvangt een bijdrage van € 4,2 mln. vanuit samenwerkingsverband Kansen voor West.

meer...
068 UNIIQ -investering-Oceans-of-Energy-002

Oceans of Energy ontvangt investering van UNIIQ voor ontwikkeling drijvende zonnefarm op zee

12 juni 2018

Oceans of Energy uit Leiden, de startup die als eerste ter wereld zonnepanelen op zee neer gaat leggen, ontvangt een investering van € 300.000 van investeringsfonds UNIIQ voor de verdere ontwikkeling van een drijvend systeem voor het opwekken van energie met zonnepanelen op zee. Deze zonnecentrales op zee zijn zo gebouwd dat ze meer dan twintig jaar lang de ruwe zee kunnen weerstaan. En dat zonder een negatieve footprint op het milieu achter te laten. De investering werd bekendgemaakt door burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam tijdens het InnovationQuarter Jaarevent.

meer...
093 ScaleUpNation rolar coaster

Ook Kansen voor West klaar voor de start van de AVG

24 mei 2018

Op vrijdag 25 mei 2018 is de nieuwe privacywetgeving (AVG) in werking getreden met als doel betere bescherming van uw persoonsgegevens. Wij zijn er klaar voor.

Klik hier voor meer informatie over de AVG.

 

 

meer...
065 Fieldlab Freshteq

Laatste openstelling Noord-Holland

30 april 2018

De Managementautoriteit Kansen voor West stelt op 15 mei 2018 het laatste innovatiedeel voor Noord-Holland open. Het innovatiebudget is bedoeld voor innovaties in het MKB.

 

meer...
068 UNIIQ investeert in Numeric Biotech_001

Numeric Biotech ontvangt eerste investering van anti-senescence compounds

30 april 2018

Numeric Biotech, een spin-off van Erasmus MC dat middelen ontwikkelt tegen cell senescence, ontvangt €300,000 van investeringsfonds UNIIQ en Erasmus MC. Met deze investering kan Numeric Biotech een belangrijkste stap zetten in de verdere ontwikkeling van haar geneesmiddel. De investering werd bekend gemaakt door Liduina Hammer, Fondsmanager van UNIIQ en Thijs Spigt, Directeur van Erasmus MC TTO, tijdens het UNIIQ Spring Live evenement in Leiden.

 

 

meer...
42 tomaten op afvalwater 3

Waste to Chemistry

30 april 2018

Waste to Chemistry is de naam van een ‘first of a kind’ chemische recyclinginstallatie in het industriële cluster van de Rotterdamse haven. In dit WtC project staat de ontwikkeling van een innovatieve vergassingstechnologie centraal. Daarmee wordt omgezet in syngas en (bio-)methanol.

 

 

meer...
23A.018 - RU PARE

Project van Kansen voor West 1 in de prijzen gevallen

16 april 2018

Ru Pare, een van de projecten uit de vorige periode heeft de Gouden A.A.P in ontvangst mogen nemen.

meer...
CADC 2

Project CADC ontvangt een synergy certificate

11 april 2018

De TUDelft heeft het voortouw genomen om de proeftuin (fieldlab) CompositeAutomation Development Centre (CADC) op te richten. Hier werken bedrijven en onderzoekers samen om sneller, betere compositien in grotere hoeveelheden te maken. Om deze samenwerking te illustreren ontving het CADC het synergy certificate uit handen van Ron van Manen (CleanSky)

meer...
083 Stichitng Initiatief op Scheveningen 1

Uitslag derde SIOS Ronde is bekend

05 april 2018

De uitslag van de derde SIOS Ronde is heel spannend geworden. De eerste plaats staat niet ter discussie, aangezien het weesfietsen-reparatie-project in de Mallemok met een grote voorsprong van ruim 100 stemmen eerste is geworden. Meer lezen? Klik hier.

meer...
europese commissie

Neem deel aan de consultatieronde over de toekomst van de structuurfondsen

01 februari 2018

De Europese Commissie heeft onlangs een serie online openbare consultatierondes gelanceerd waar alle geïnteresseerde organisaties en burgers aan kunnen deelnemen. Het doel is, heel breed in beeld te krijgen hoe het EU-budget na 2020 zo goed mogelijk kan worden gebruikt. De Europese Commissie zal de uitkomsten laten meewegen in de uiteindelijke voorstellen.

De enquête is in alle talen van de Unie beschikbaar. U heeft de tijd tot 8 maart om hem in te vullen. https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/2eec41ff-e859-c4c9-1b47-86c508612517

meer...
provincie zuid-holland

Zuid-Holland bereidt zich voor op de toekomst met innovatieprojecten

30 januari 2018

High tech kassen, circulaire hotel- en kantoorruimten en sensortechnologie in de bloementeelt: 47 Zuid Hollandse bedrijven gaan samenwerken om dit te realiseren. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) trekken er samen ruim €1 miljoen voor uit.

 

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economie en Klimaat), gedeputeerde Adri Bom-Lemstra en MRDH-bestuurslid Maarten Struivenberg reikten maandag 15 januari de subsidie uit tijdens een werkbezoek aan The Green Village in Delft.

 

meer...
004 waerdse energie circuit 4

Laatste openstellingen voor Rotterdam

25 januari 2018

Het is zo ver! De managementautoriteit Kansen voor West II zal op 20 februari 2018 het laatste deel van Rotterdamse budget openstellen voor diverse projecten in verschillende actielijnen en doelstellingen.

 

 

 

 

meer...
055 FishFlow Innovations-1

Nieuwe openstelling voor innovatieprojecten Noord Holland

11 januari 2018

De managementautoriteit Kansen voor West II zal in samenwerking met de provincie Noord-Holland op 15 januari 2018 een deel van haar budget openstellen voor innovatieprojecten.

 

meer...
kansenvoorwest-logo-middel-3186

Nieuwe drempelbedragen Europese aanbestedingen 2018-2019

01 januari 2018

De nieuwe drempelbedragen voor Europese aanbestedingen zijn bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie van 19 december 2017 (Pb EU L 337). De belangrijkste wijzigingen zijn de verhoging van het drempelbedrag voor werken naar € 5.548.000,- en de verhoging van het drempelbedrag voor leveringen en diensten naar € 221.000,-. Deze nieuwe drempelbedragen gelden vanaf 1 januari 2018 en zijn, zoals gebruikelijk, vastgesteld voor een periode van twee jaar. Ze gelden tot en met 31 december 2019.

meer...
kansenvoorwest-logo-middel-3186

Aanpassing categoriseringstabel financiële correcties

07 november 2017

De Managementautoriteit van Kansen voor West legt verantwoording af aan de Europese Commissie over hoe zij de EFRO subsidie verstrekt. Als de Managementautoriteit  haar verplichtingen niet nakomt, kan de Europese Commissie financiële correcties opleggen.  Feitelijk doen de subsidieontvangers de uitgaven en moet de Managementautoriteit controleren of dat op een goede manier gebeurd is.

meer...
csm_werkspoorkathedraal-header_2557899092-1

Groen licht voor creatief en circulair Werkspoorkwartier op Dag van de Duurzaamheid

10 oktober 2017

Op – 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid – heeft het Utrechtse college van burgemeester en wethouders groen licht gegeven voor een creatief en circulair Werkspoorkwartier. Het huidige bedrijventerrein transformeert de komende vier jaar tot een toonaangevend vestigingsgebied voor maakbedrijven en creatieve startups. Met ruim 10.000 m2 nieuwe bedrijvigheid en meer dan 200 nieuwe banen bevordert dit initiatief de regionale concurrentiekracht. Hiermee wordt Werkspoorkwartier de circulaire broedplaats van Utrecht.

meer...
logo_weekend-van-de-wetenschap-1

Weekend van de Wetenschap

05 oktober 2017

Alleen dit weekend kun je backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea. Op meer dan 250 locaties in Nederland openen organisaties hun deuren voor het publiek. Ook projecten die gefinancierd zijn met Europees geld zijn daarbij.

meer...
Micropia

ARTIS-Micropia wint nu ook ‘beste van de besten’

04 oktober 2017

Internationale musea bekronen Micropia als Project of Influence

Op de dag af drie jaar na opening van ARTIS-Micropia door koningin Máxima, is het museum zaterdagavond in Dubrovnik tijdens de jaarlijkse The Best in Heritage conferentie uitgeroepen tot ‘Project of Influence 2017’. De voorzitter van het congres waar prijswinnende musea uit de hele wereld bijeenkomen prees de mogelijkheden die de baanbrekende technologie in Micropia biedt om het onzichtbare zichtbaar te maken, en de microben dichtbij het publiek te brengen.

 

meer...
P2.PZH.2 nieuws-item (1)-3

Nieuwe openstelling voor financieringsinstrumenten provincie Zuid Holland en de stad Den Haag

01 oktober 2017

De managementautoriteit Kansen voor West II zal in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en de Gemeente Den Haag binnenkort een deel van haar budget openstellen voor nieuwe Financieringsinstrumenten voor ondersteuning van de omschakeling naar een koolstofarme economie in alle sectoren.

meer...
120 Noorderpark onderneemt 4

Europa om de hoek: Noorderpark

29 september 2017

Nu ook op film

In het EFRO- project ‘Noorderpark Onderneemt’ werken de Stichting Noorderpark Trust, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord en Stichting De Tanker in Noord aan de ontwikkeling van het Noorderpark tot stadspark. Tevens dient het project als katalysator voor de buurteconomie met vier vitale paviljoens en een innovatief programma om het creatief en sociaal ondernemerschap te versterken.

 

 

meer...
087 NexTechnician 2

Openstelling innovatie in de Metropoolregio Amsterdam

29 september 2017

Op 9 oktober wordt een budget van €4,7 miljoen euro opengesteld voor innovatieprojecten uit de MRA. De call richt zich op het versterken van de regionale economie en betreft een “first come first serve” openstelling.

 

meer...
nieuwsbrief sept 2017 foto

Tweede Nieuwsbrief Kansen voor West verschenen

18 september 2017

De tweede nieuwsbrief van Kansen voor West II is verschenen.  De Nieuwsbrief wil de lezer bijpraten op het gebied van actuele wet en regel geving. En over de voortgang van het Programma.  Aan het einde van dit jaar zal nummer drie uitgebracht worden.

meer...
TNO smart industry

TNO onderzoek naar financiële mogelijkheden Field Labs

18 september 2017

Brainport Development en de Economic Board Zuid-Holland hebben TNO gevraagd om de term Field Lab beter te karakteriseren en te linken aan financiële mogelijkheden.

Het doel is de fieldlabs beter te ondersteunen en te positioneren. De fieldlabs zijn ingedeeld in vier categorieën. Ieder met eigen activiteiten, kosten en opbrengsten. In dit rapport staan de mogelijke financieringsmogelijkheden per categorie beschreven.

meer...
053 TIMA high res

Vooraankondiging: Openstelling voor fieldlabs Zuid-Holland op herhaling

03 augustus 2017

Op 1 september zal de Managementautoriteit Kansen voor West in samenwerking met de provincie Zuid-Holland opnieuw 4 miljoen euro beschikbaar stellen voor de verdere ontwikkeling van fieldlabs in de provincie.

meer...
055 FishFlow Innovations

Vooraankondiging: Nieuwe openstelling voor Proof of Concept Financiering Noord Holland en Amsterdam

03 augustus 2017

De managementautoriteit Kansen voor West II zal in samenwerking met de provincie Noord-Holland en de Gemeente Amsterdam binnenkort een deel van haar budget openstellen voor nieuwe Financieringsinstrumenten voor Proof of Concept Financiering.

meer...
Foto-Gemeente-Rotterdam

Rotterdam heeft primeur met volledig elektrische 'Tesla-watertaxi'

19 juni 2017

Rotterdam heeft als eerste in Europa een volledig elektrische watertaxi. De taxi is op 13 juni officieel in gebruik genomen.

De nieuwe watertaxi is stil en een stuk zuiniger dan watertaxi's die op brandstof varen. De accu's van de elektrische watertaxi komen uit auto's van Tesla.  Kansen voor West II draagt hier € 200.000 aan bij.

meer...
voorblad jaarverslag 2016-1

Publieksversie jaarverslag 2016

15 juni 2017

Op 16 juni keurde het Comité van Toezicht de publieksversie van het jaarverslag 2016 goed. In deze publieksversie staat niet alleen een overzicht van de resultaten, maar ook drie interviews. Deze zijn bedoeld om Kansen voor West II een 'gezicht' te geven. En te laten zien wat het effect is van Europees geld.

meer...
battery-22119_1920

Vooraankondiging: Nieuwe openstelling voor Rotterdam

15 juni 2017

Rotterdam zet opnieuw een deel van haar budget open voor nieuwe projecten. Bedrijven en instellingen kunnen vanaf 26 juni subsidie aanvragen voor projecten die bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie.

 

meer...
voorblad eindverslag

alle nieuwsitems

16 mei 2017

De eindverslagen van Kansen voor West I zijn beschikbaar. De grote uitgebreide versie die onlangs is ingediend bij de Europese Commissie en de meer toegankelijke publieksversie.

meer...
21Z.016 Slim Meten Delft  3 DSC_2166

Tender provincie Zuid-Holland gesloten

16 mei 2017

De tender van de provincie Zuid-Holland is per 12 mei is gesloten. Het was een succesvolle inschrijving was met een overtekening van het budget. Het budget van vier miljoen bestaat uit twee miljoen EFRO en twee miljoen provinciale cofinanciering. Er zijn vier projecten ingediend en het budget is overtekend met ruim 2,5 mln.

meer...
23A.008 Kansenzones Amsterdam3

Amsterdamse tender gesloten

11 mei 2017

Per is mei is de Amsterdamse tender P1.SA.R4 gesloten. Het was een succesvolle inschrijving  met een overtekening van het budget. Het budget was ruim 8,1 miljoen en er is ingetekend voor bijna 8,5 miljoen.

meer...
europa-om-de-hoek

12 en 13 mei Europa om de hoek Kijkdagen

08 mei 2017

Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei openen tientallen bijzondere projecten in heel Nederland hun deuren voor het publiek. Projecten laten graag zien wat ze -mede dankzij Europees geld- bijdragen aan het versterken van de economie. Kijk hier voor het overzicht: www.europaomdehoek.nl/kijkdagen.

meer...
23D.009 _Herinrichting_Grote_Marktstraat

Projectenboek Gemeente Den Haag

13 april 2017

Kansen voor West in Den Haag heeft haar eindverslag over de periode 2007 - 2013 gepresenteerd.

meer...
voorzitter-1

Nieuwsbrief april

07 april 2017

Op 7 april is de eerste Nieuwsbrief van Kansen voor West verschenen.  Het doel is projecten die al subidie ontvangen hebben, en projecten die daar dicht tegenaan zitten, te informeren en te ondersteunen bij de uitvoering.

meer...
igreen_plant_bag

Europese subsidie voor innovatie in de Metropoolregio Amsterdam

23 maart 2017

Bedrijven en kennisinstellingen kunnen tot 1 mei subsidie aanvragen voor projecten die innovatie bevorderen. Binnen het EFRO Kansen voor West-budget voor de Metropoolregio Amsterdam is een budget beschikbaar van 8 miljoen euro.

De tender is gericht op het versterken van de regionale economie.

De projecten die in aanmerking komen voor financiering moeten het innovatiesysteem in de metropoolregio versterken en verbreden en zich focussen op kennisvalorisatie. Ook fieldlabs zijn een speerpunt. Dit zijn praktijkomgevingen waar bedrijven en kennisinstellingen innovatieve oplossingen ontwikkelen en testen.

Samenwerking staat centraal, niet alleen tussen bedrijven en kennisinstellingen, maar ook tussen sectoren. Crossovers in bijvoorbeeld agro & food, creatieve industrie, energie, life sciences & health, kunnen innovatie kansen opleveren die bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen in de regio.

 

meer...
zuid-holland-nieuw-4983.480x0

Miljoenenimpuls voor fieldlabs Zuid-Holland

27 februari 2017

De provincie Zuid-Holland stelt 4 miljoen euro beschikbaar voor de verdere ontwikkeling van fieldlabs in de provincie. Dat hebben Gedeputeerde Staten op 21 februari vastgesteld. De subsidiecall, die in april wordt opengesteld, richt zich op fieldlabs die een bijdrage leveren aan de digitalisering en verduurzaming van de regionale economie.

meer...
scheveningen

Initiatief op Scheveningen

20 februari 2017

Vorig jaar heeft het bestuur van de Stichting Initiatief op Scheveningen (SIOS) een oproep gedaan om gezamenlijk projecten te ontwikkelen die werkgelegenheid en leren stimuleren en jong en oud en burger en bedrijf met elkaar verbinden.

meer...
SSC-LomboXnet-180x180

Uniek energiesysteem in Utrechtse wijk Lombok breidt uit in de regio

05 januari 2017

Wegens succes in Lombok breidt het duurzame energiesysteem Smart Solar Charging zich uit naar vijf wijken in de regio. Onderdeel hiervan is de plaatsing van 70 elektrische We Drive Solar-auto’s. In Lombok is Smart Solar Charging een beproefd concept. Overdag slaat een slimme laadpaal lokale zonne-energie op in elektrische deelauto’s. Op een ander moment wordt het energieoverschot dankzij vehicle2grid-technologie (V2G) in de wijk gebruikt.

 

meer...
flevoland_0128

Achteroever Wieringermeer wint Waterinnovatieprijs

21 november 2016

De proeftuin Achteroever Wieringermeer heeft op 17 november 2016 de Waterinnovatieprijs gewonnen.

De prijs in de categorie ‘Voldoende water’ werd uitgereikt tijdens de Markt- en Innovatiedag Waterschappen in Amersfoort. De Unie van Waterschappen reikt deze prijs ieder jaar uit aan innovatieve projecten die toepasbaar zijn op het gebied van waterveiligheid, waterbewustzijn én schoon en voldoende water.

 

meer...
voorblad 135 projecten

Projectenboekjes Kansen voor West I (2007-2013)

16 november 2016

Het eerste programma (2007 – 2013) Kansen voor West is bijna afgerond.
Halverwege konden we u al de eerste 100 projecten presenteren. Nu zijn ook de resterende 135 projecten beschreven. Ze staan in dit boekje.

meer...
i-capital-moedas-amsterdam-small

Amsterdam gekozen tot Innovation Capital 2016

10 november 2016

Op 8 april jl. beloonde de Europese Commissie de stad Amsterdam met de titel European Capital of Innovation ("iCapital") 2016. Amsterdam kreeg deze titel voor de holistische visie op innovatie, gerelateerd op de vier gebieden van het leven in de stad: bestuur, economie, sociale insluiting en de kwaliteit van leven.  

meer...
kansenvoorwest-logo-middel-3186

Zuid-Hollands IQ fonds krijgt forse uitbreiding

10 november 2016

Het Zuid-Hollandse IQ fonds krijgt een uitbreiding van € 17,3 miljoen.  Daar is de managementautoriteit van Kansen voor West onlangs mee akkoord gegaan.

Het Innovation Quarter (IQ) Fonds is opgericht om financieringsgaten bij jonge innovatieve bedrijven en het innovatieve MKB met groeipotentie in Zuid-Holland te dichten.

Dat wil zeggen dat door middel van financierings-instrumenten deze kansrijke Zuid-Hollandse bedrijven met  geholpen worden aan kapitaal daar waar de markt dat niet zelfstandig oppakt.

meer...
89 Boulevard Scheveningen

Stichting Initiatief Op Scheveningen van start

29 september 2016

SIOS is er om projecten en activiteiten die op economisch of maatschappelijk gebied iets kunnen betekenen voor Scheveningen, een steuntje in de rug te geven te geven.

Bent u een stichting, vereniging of onderdeel van een burgerinitiatief, dien dan uw voorstel in.

meer...
europa-ster-480-320-achtergrond-3736.480x0

Na 2020

26 juli 2016

Hoewel het jaar 2020 nog ver weg ligt, wordt er in Europa al na gedacht over de volgende EFRO-periode.

Ook benieuwd naar de eerste contouren van het nieuw programma? Kijk hier

meer...
66 Ontwikkeling STC-Group 7

Eerste GTI-project in Rotterdam van start

15 juli 2016

De vier grote steden hebben allemaal te maken met een aantal problemen die elkaar versterken. (Jeugd)werkloosheid, mismatch met de arbeidsmarkt, slechte vestigingsvoorwaarden, smal woningaanbod.

Om deze ontwikkelingen tegen te gaan is op meerdere fronten actie nodig. Onder de noemer Geïntegreerde Territoriale Initiatieven (GTI) draagt ook Kansen voor West daaraan bij. Onlangs is het eerste GTI project in Rotterdam goedgekeurd.

meer...
thinkstock_scheveningen3-54328e8a628da-1

Scheveningers aan de slag dankzij Europees en Haags geld

06 juli 2016

Inwoners en ondernemers op Scheveningen gaan vanaf half juli samen projecten opzetten om onze kustplaats te verfraaien en om werkgelegenheid te creëren. Daarvoor krijgen zij 430.000 euro van het Europese subsidieprogramma Kansen voor West en 429.000 van de gemeente Den Haag. Zelf leggen de initiatiefnemers een soortgelijk bedrag op tafel.

meer...
voorblad pvjv1415

Publieksamenvatting jaarverslag 2014-2015

09 juni 2016

De publieksamenvatting van het jaarverslag 2014-2015 is beschikbaar op de website van Kansen voor West II.

meer...
graan elevatoren

Graanelevatoren uit de steigers

09 juni 2016

Vorige week zijn de steigers rond de graanelevatoren verwijderd.  Komende week wordt de verlichting aangebracht 

meer...
Foto LeerWerkplaatsen 27 mei 2015-1

Europese subsidie voor Leer-werkplaatsen in Utrechtse wijken

07 juni 2016

ROC Midden Nederland en MBO Utrecht slaan de handen ineen om studenten zorg/welzijn voor te bereiden op de snel veranderende zorgvraag in de Utrechtse wijken. Daarvoor ontvingen de bestuursvoorzitters op vrijdag 27 mei uit handen van wethouder Jeroen Kreijkamp (Economische Zaken en Onderwijs) een subsidie van ruim één miljoen Euro. Met de subsidie wordt de succesvolle bestaande leer-werkplaats Zorg & Zo in Overvecht uitgebreid. Ook komen er nieuwe leer-werkplaatsen in Kanaleneiland en Zuilen/Ondiep.

meer...
uitnodiging pZH

Inspiratiebijeenkomst EFRO-programma's Zuid-Holland

07 juni 2016

De Provincie Zuid-Holland nodigt u van harte uit om op donderdagmiddag 23 juni deel te nemen aan een inspiratiebijeenkomst voor deelname aan de EFRO-programma’s INTERREG Twee Zeeën & Vlaanderen-Nederland en Kansen voor West, georganiseerd in het Provinciehuis.

Donderdag 30 juni 2016
12.30 tot 16.30 uur

Provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1, Den Haag

meer...
foto paviljoen eu

Europa om de hoek Kijdagen 2016

01 juni 2016

Enkele weken geleden vonden voor de zesde keer de Europa om de hoek Kijkdagen plaats. Bijna 80 projecten openden hun deuren om geinteresseerde bezoekers een kijkje in de keuken te geven. Bijna 7.000 mensen hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt.

Het tijdelijke Europagebouw in Amsterdam was de topper met 2.000 bezoekers.

meer...
domotica

Eerste Rotterdamse project beschikt

14 april 2016

Het eerste Rotterdamse project is ook een feit.

Stichting Laurens wordt trekker van het project SMART & Duurzame E-zorg Concepten Rotterdam

Het project 'SMART & Duurzame E-zorg Concepten Rotterdam' ontwikkelt, test en prototypt een signalerende, alarmerende en zelflerende E-zorg matrix op basis van een geïntegreerd ICT systeem ten behoeve van de persoonsveiligheid en de zelfredzaamheid. Een dergelijk systeem bestaat nog niet en zorginstellingen hebben daar grote behoefte aan.

 

meer...
Oud_Amelisweerd_tuin

Museum Oud Ameliseerd krijgt belangrijke prijs

14 april 2016

Museum Oud Amelisweerd (MOA) heeft de Europa Nostra Prijs gekregen. Dat is de belangrijkste onderscheiding in Europa op het gebied van cultureel erfgoed. Fort Kijkuit in Kortenhoef, op de provinciegrens met Noord-Holland, en Naturalis Biodiversity Center in Leiden kregen de prijs ook.

Het museum ligt op het landgoed Amelisweerd dat in de vorige periode van Kansen voor West een ingrijpend gerestaureerd werd.

meer...
europa-ster-480-320-achtergrond-3736.480x0

Europaomdehoek.nl in een nieuw jasje

14 april 2016

Vandaag is de vernieuwde website europaomdehoek.nl een feit. De vernieuwde site laat honderden projecten zien die (deels) met Europees geld betaald zijn.

Daarnaast is de website een zogeheten 'portal', waar belangstellenden snel hun weg kunnen vinden naar de belangste fondsen in Nederland.

En tot slot is europaomdehoek.nl de basis van een permanente campagne die wil laten zien wat er met Europees geld gebeurt, en wat daarvan het effect is. Een belangrijke uiting zijn de Europa om de hoek Kijkdagen.

meer...
bacterie-480x480

Micropia bekroond als meest vernieuwende en baanbrekende museum in Europa

12 april 2016

Op 10 april jl. is Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld, in het Spaase San Sebastian bekroond met de prijs voor het meest innovatieve museum van Europa tijdens de uitreikeing van de European Museum of the Year Award (EMYA). Micropia werd uit 49 gneomeerden  gekozen voor een van de hoogste onderscheidingen, de Kenneth Hudson Award.

De jury over Micropia: 'het is een uniek, orgineel en baanbrekend musuem dat de wereld van microben op een aantrekkelijk en boeiende manier zichtbaar maakt. Micropia tilt het begrip museum naar een hoger niveau "Naast museum is Micropia ook een platform, de verbindende schakel tussen wetenschap en publiek. Micropia haakt hiermee in op het groeiende belang van biotechnologie en life science.

meer...
Markthal Rotterdam

Kijkdagen op 13 & 14 mei 2016

04 april 2016

Op 13 & 14 mei a.s. vinden de 6e editie van de Europa om de Hoek Kijkdagen plaats.

meer...
smart field lab in Flevoland

Vijf nieuwe projecten goedgekeurd

31 maart 2016

Op de foto ziet u een van de grootste gerobotiseerde vlechtmachines voor composiet vezels van Europa. Deze is te zien in de ACM Pilot Plant van het NLR en hoort bij het project Smart Industry Field Lab in Flevoland.

Dit is een van de vijf projecten die deze week hun beschikking ontvingen.

meer...
zuid-holland-nieuw-4983.480x0
noordholland-nieuw-4962.480x0
utrecht-nieuw-4966.480x0
flevoland-nieuw-4971.480x0