kansenvoorwest-logo-middel-3186
europa-ster-480-320-achtergrond-3736.480x0

Welkom bij Kansen voor West II

Kansen voor West is het samenwerkingsverband van de vier randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Deze acht hebben voor de tweede keer gezamenlijk een programma gemaakt om de regionale economie in de Randstad een innovatieve impuls te geven. Dit gebeurt door het geven van subsidies aan het bedrijfsleven in de regio. Het programma wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Op deze site willen wij u informeren over de mogelijkheden om subsidie aan te vragen en u ondersteunen bij het uitvoeren van uw projecten. Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met het steunpunt in uw provincie of in een van de vier grote steden.

293 smart_rotors

Smart Rotors voor een stille luchtvaart

19 november 2020

Op dit moment veroorzaakt de luchtvaart veel geluidsoverlast. Dat wordt al beter wanneer elektrische of hybride vliegtuigen worden ingezet. Een neuwe oplossing is Urban Air Mobility (UAM), grote drones die goederen of personen kunnen vervoeren.

 

meer...
kom erbij

Kom erbij: Kansen voor West op LinkedIn

09 november 2020

In combinatie met een website vormen social media een goed team, want social media maken je zichtbaar, met een website onderhoud je de relatie. Uit onderzoek blijkt dat LinkedIn het meest geschikt is voor de zakelijke markt. Daarom hebben Kansen voor West ook een account aangemaakt. Ons doel is:

  • Kansen voor West beter zichtbaar maken
  • Nieuwe, niet vanzelfsprekende contacten, organisaties, bedrijven en kennisinstellingen bereiken.
  • Sneller reageren op de actualiteit

Wil je ook op de hoogte blijven, of zelf iets melden? Klik hier en klik op de Kansen voor West pagina op de button Follow  of kopieer de link:  https://www. linkedin.com/company/kansen-voor-west

meer...
0199 Utrecht Health Seed Fund-Healthy Urban Living

Financieringsinstrumenten functioneren goed

21 oktober 2020

Deze zomer heeft onderzoeksbureau ERAC een groot onderzoek gedaan naar de financieringsinstrumenten van Kansen voor WEst . Dit onderzoek heeft veel interessante informatie opgeleverd. Over het algemeen geldt dat het goed gaat met de fondsen, ze ruim in de belangstelling staan en veel ondernemers helpen.

Kijk hier voor het rapport.

meer...
BvT12

Binnenkort regeling voor Boerderij van de Toekomst

05 oktober 2020

Binnenkort komt Kansen voor West met een regeling voor experimenten in de landbouw.

De huidige landbouw heeft zijn grenzen bereikt. Ook de klimaatverandering heeft grote gevolgen.
Het is tijd voor ingrijpende veranderingen.

Er komt geld beschikbaar voor startups en innovatieve bedrijven om te investeren in het ontwikkelen van praktische innovaties voor duurzame teeltsystemen. De Boerderij van de Toekomst biedt faciliteiten en ondersteuning voor het ontwikkelen, testen, valideren en marktrijp maken van deze innovaties.

 

 

 

meer...
zuid-holland-nieuw-4983.480x0
noordholland-nieuw-4962.480x0
utrecht-nieuw-4966.480x0
flevoland-nieuw-4971.480x0