kansenvoorwest-logo-middel-3186
europa-ster-480-320-achtergrond-3736.480x0

Welkom bij Kansen voor West II

Kansen voor West is het samenwerkingsverband van de vier randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Deze acht hebben voor de tweede keer gezamenlijk een programma gemaakt om de regionale economie in de Randstad een innovatieve impuls te geven. Dit gebeurt door het geven van subsidies aan het bedrijfsleven in de regio. Het programma wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Op deze site willen wij u informeren over de mogelijkheden om subsidie aan te vragen en u ondersteunen bij het uitvoeren van uw projecten. Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met het steunpunt in uw provincie of in een van de vier grote steden.

068 UNIIQ Gearbox 2

Gearbox ontwikkelt digitale keurmeester voor groente en fruit

14 februari 2019

Het keuren van groente en fruit gebeurt voor een groot deel nog steeds met de hand. Het Westlandse bedrijf Gearbox Innovations ontwikkelde een digitale keurmeester die vision technologie met Artificial Intelligence combineert om tot wel 100% van de groente en het fruit te controleren op kwaliteit. Om de innovatie verder te ontwikkelen en uit te rollen in de markt ontvangt Gearbox een investering van €300.000 van investeringsfonds UNIIQ. De investering werd bekendgemaakt door wethouder Karin Zwinkels van gemeente Westland tijdens de Horti Heroes Master Track ‘How to Finance Innovation’ in het World Horti Center te Naaldwijk.

 

meer...
0166 Arena

20 februari: Informatiebijeenkomst over voucherregeling in de Arena

13 februari 2019

Op 20 februari organiseert de managementautoriteit van Kansen voor West een bijeenkomst in de Johan Cruijff ArenA. De aanleiding is de lancering van twee voucherregelingen voor het MKB. De vouchers dekken de kosten van de fieldlabs die MKB-bedrijven helpen te bekijken of processen en producten slimmer en digitaler kunnen.

  

 

meer...
0152 Valorisatie PowerPlane 2

TMI POC Fonds verstrekt eerste leningen

13 februari 2019

Ondernemers enthousiast van start met Flevolandse Proof of Concept financiering 
 

meer...
Innovatie1 (002)

Meer ruimte voor Zuid-Hollandse innovaties en verduurzaming

13 februari 2019

Provincie Zuid-Holland stelt middelen beschikbaar voor fieldlabs, innovatieve projecten en ook voor projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en uitrol van lokale warmtenetten.

 

 

meer...
Aeroview D1204-152

Petten investeert in nieuwe nucleaire geneesmiddelen

17 januari 2019

Nederland krijgt voortrekkersrol in de ontwikkeling van nucleaire medicijnen

NRG kondigt vandaag aan dat het samenwerkingsverband ‘Kansen voor West’ een subsidie van €6.8 miljoen heeft toegekend aan de ontwikkeling van het FIELD-LAB. Deze bijdrage van Kansen voor West, vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), zorgt voor een intensivering en versnelling van het FIELD-LAB-traject. Het FIELD-LAB is een initiatief van het consortium Advancing Nuclear Medicine en wordt een unieke broedplaats om nieuwe nucleaire geneesmiddelen te ontwikkelen. Zo kunnen er in de toekomst nog meer patiënten geholpen worden met een behandeling op maat.

 

 

meer...
034 Tracing & Trading 5

Laatste openstellingen van Amsterdam

07 januari 2019

Medio februari 2019 gaan de laatste budgetten van partner Amsterdam open.

Dit betekent dat er prioriteit 1 ongeveer € 3 miljoen voor  het versterken van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie beschikbaar zal zijn.

Verder zullen de resterende budgetten voor de prioriteiten 3 (mismatch op de arbeidsmarkt) en 4 stedelijk vestigingsklimaat worden opengesteld.

 

meer...
zuid-holland-nieuw-4983.480x0
noordholland-nieuw-4962.480x0
utrecht-nieuw-4966.480x0
flevoland-nieuw-4971.480x0