kansenvoorwest-logo-middel-3186

Openstelling Energiebesparende vouchers P2.STR.8

GESLOTEN PER 1 juli 2023

 

De noodzaak van de energietransitie is inmiddels in alle sectoren van de samenleving door gedrongen. Zo ook in de gebouwde omgeving. Waarbij woningen eenvoudiger kan worden ingezet op standaardisatie van de oplossing naar een energieneutraal pand is dit bij bedrijven vaak een kwestie van maatwerk. Grote bedrijven hebben financiële armslag om expertise in dienst te nemen of in te huren om energiebesparende maatregelen te treffen. Kleine bedrijven hebben deze mogelijkheden niet waardoor deze doelgroep moeite heeft om substantiële energiebesparende maatregelen te treffen.

De gemeente Utrecht wil een voucheropenstelling doen vanuit de EFRO-middelen kansen voor West II voor klein MKB ondernemers (tot 50 medewerkers) in Utrecht. De gemeente Utrecht zal hiertoe voor € 525.000,- budget uit EFRO-gelden aanvragen om vouchers beschikbaar te stellen voor deze doelgroep. De voucher vertegenwoordigt een minimale waarde van €1.000,- en een maximale waarde van €1500,- en kan gebruikt worden voor het treffen van een energiebesparingsmaatregel waarmee de onderneming structureel CO2 bespaart. Het gaat om een gelimiteerde lijst van maatregelen die vooraf gepubliceerd zullen worden als onderdeel van de subsidieregels in het gemeenteblad van Utrecht. De maatregelen zijn gericht CO2 besparing op proces (zoals koken en duurzame terrasverwarming) en gebouw (zoals isolatie). Elke onderneming kan maximaal drie vouchers aanvragen per pand waarbij één voucher per maatregel besteed mag worden.

De vouchers dienen uiterlijk besteed en betaald te zijn op 31-12-2023.Voor meer informatie over deze openstelling en aan te vragen vouchers voor energiebesparende maatregelen: klik hier

 

 

 

De vouchers vertegenwoordigen straks een bepaalde waarde en kan gebruikt worden voor het treffen van een energiebesparingsmaatregel waarmee de onderneming structureel CObespaart. Het gaat om een gelimiteerde lijst van maatregelen die vooraf gepubliceerd zullen worden. De maatregelen zijn gericht CO2 besparing in structurele energiebesparende maatregelen (zoals van het gas af en isolatie in gebouwen van de ondernemers, terrasverwarmers).

 

Vigerend (regionaal of lokaal) beleid

Binnen Kansen voor West is er sprake van vigerend beleid. Op de subsidiepagina van de gemeente Utrecht wordt aangegeven, welk vigerend beleid er voor deze openstelling van toepassing is. 

 

 

Officiele publicatie openstelling Kansen voor West:

https://www.officielebekendmakingen.nl/gmb-2023-49040.html