kansenvoorwest-logo-middel-3186

Agurotech

De wereldbevolking staat aan de vooravond van een globale crisis. Waterschaarste neemt toe door een groeiende wereldbevolking en voedselbehoefte. 

 

De landbouwindustrie is zowel cruciaal voor het verbouwen van voedsel, als grootgebruiker van water. Wereldwijd gebruikt de landbouwsector 70% van zoet water. Telers beregenen hun akkers veelal op gevoel en ervaring, met veel waterverspilling als gevolg. Door deze verspillingen en steeds vaker voorkomende lange periodes van droogte dreigen oogsten te mislukken. Omdat ook in Nederland water een steeds schaarser goed wordt, stijgt de behoefte bij boeren naar technologie dat waterverbruik in de landbouw kan verminderen.

Agurotech is een high tech bedrijf in de landbouwsector dat datagedreven landbouw mogelijk maakt. Beregening o.b.v. real-time metingen en data maakt het voor boeren mogelijk om onder- en overberegening tegen te gaan. De status en behoefte van water wordt met sensorsystemen gemonitord en het vochtbehoefte wordt geoptimaliseerd via een innovatief decision support. Het decision support model wordt gevoed met teler-specifieke data afgestemd op bodemtype en gewasbehoefte.

Kansen voor West ondersteunt het project van Agurotech waarin in samenwerking met Wageningen Universiteit en Research activiteiten worden verricht om het decision support model verder te ontwikkelen met toevoeging van nieuwe bodemtypes en gewassen. Wageningen Universiteit zal het gewassen model uitbreiden met bodem- en gewasdata voor uien en verschillende type en rassen van aardappelen. Agurotech doet de doorontwikkeling van het systeem op verschillende onderdelen zodat het vocht gemeten kan worden en het beregeningsadvies kan worden gevisualiseerd in de app. De totale oplossing wordt gevalideerd in een realistische praktijksetting met deelname van telers op geselecteerde bodemtypes met nieuw toegevoegde gewassen. 

 

Meer informatie:

https://www.agurotech.com

 

#water #landbouw #voedsel #data

Agurotech Wageningen University & Research