kansenvoorwest-logo-middel-3186

Het Proof of Concept Fonds UNIIQ heeft een Europese prijs gewonnen.

De prijs is een initiatief van de Europese koepel van regionale ontwikkelingsmaatschappijen (EURADA) die op zoek is naar vernieuwende best practices die kunnen worden geïmplementeerd in Europese regio's. Vanuit InnovationQuarter is UNIIQ voorgedragen als hét voorbeeld voor POC-financiering. In deze ‘wedstrijd’ is UNIIQ met haar best-practice inzending beloond met the special mention for commitment to excellence by the jury of EURADA Awards in the non-member category.” Met andere woorden: UNIIQ is tweede geworden in de niet-leden categorie.

 

 

Kansen voor West verstrekt subsidies, maar ook leningen en neemt met aandelen deel in snel groeiende bedrijven. Dat gebeurt in aparte fondsen.

Een daarvan is UNIIQ. UNIIQ ondersteunt startende bedrijven die zich in de zogeheten ‘proof of concept-fase bevinden. Dat wil zeggen de periode die een bedrijf nodig heeft om te bepalen of een nieuw product of innovatieve techniek inderdaad de praktische haalbaar is. Kansen voor West heeft bijna € 9 miljoen in het fonds gestort.