kansenvoorwest-logo-middel-3186

Circulair bio-composiet Duplicor

Aan het Lelystadse bedrijf Holland Composites is een subsidie toegekend. Deze subsidie is afkomstig uit het Flevolands aandeel van de subsidieregeling REACT EU dat onderdeel is van de Europese samenwerking van het Operationeel Programma Kansen voor West.

 

Innovatief en circulair
Deze subsidieregeling is op 15 februari van dit jaar opengesteld om ondernemers financieel te ondersteunen bij projecten die bijdragen aan innoveren en verduurzamen. Met de realisatie van het project ‘Duplicor’ van Holland Composites wordt een stap gezet in het circulair werken met gevel- en dakelementen van bio-composiet, hetgeen resulteert in een lagere CO2 footprint. 

Duplicor
Holland Composites ziet de voordelen in de ontwikkeling en vermarkting van bio-composieten ter vervanging van conventionele materialen. De onderneming ontwikkelt een bio-composiet onder de titel "Duplicor" met uitstekende eigenschappen op het terrein van brandveiligheid, isolatie, gewicht en sterkte. Het is gebaseerd op biologische hars afkomstig van agro waste uit de voedselindustrie en gerecycled foam van PET flessen. Het product dat ontstaat is duurzaam en recyclebaar wanneer het gebouw waarin het verwerkt is, wordt gesloopt.

Digitaal productieproces
In het project wordt gewerkt aan het volledig automatiseren en digitaliseren van het productieproces waardoor het mogelijk wordt met een marktconforme kostprijs te werken. Dit wordt naar verwachting in 2023 realiteit.

 

#bio #composiet #duplicor #recycling