kansenvoorwest-logo-middel-3186

De digitale revolutie komt er aan

Slimme apparaten communiceren met elkaar. Nog niet zo lang geleden was dit alleen maar toekomstmuziek, nu is het (bijna) zover. Auto's die alvast een afspraak met de garage inplannen, koelkasten die de supermarkt laten weten dat de yoghurt op is. We noemen dit het Internet of Things en  het 5G netwerk maakt het mogelijk om al die data te versturen.

Voor het zover is moet er nog heel wat uitgevonden worden. Dat gebeurt onder andere in een speciaal fieldlab, Do I of Things

 

 

De TU Delft slaat de handen ineen met TNO, SURF, MCS, BTG, Unmanned Valley Valkenburg, Robovalley, The Green Village en Mobility Innovation Centre Delft om een digitale test-infrastructuur te creëren voor innovatie in 5G en IoT.

In het Fieldlab kunnen MKB-bedrijven samen met grote bedrijven, kennisinstellingen, potentiële afnemers en eindgebruikers IoT innovaties ontwikkelen, testen en demonstreren aan mogelijke afnemers, eindgebruikers en aan een generiek publiek.

Het testen gebeurt op de TU Campus en op het voormalige vliegveld Valkenburg. Daar mag meer omdat het benoemd is tot een 'regelarme zone'.  

 Kansen voor West draagt € 1.5 miljoen aan EFRO bij.