kansenvoorwest-logo-middel-3186

Haagse Buitenplaats Ockenburgh gered door burgerinitiatief

De horeca draait, de moestuin groeit als kool en aan een opleidingsrestaurant en uitgebreid evenementenprogramma wordt gewerkt. Waar Buitenplaats Ockenburgh in de Haagse bossen 24 jaar lang verloederde, lukte het een burgerinitiatief om het vertrouwen van de gemeente Den Haag te winnen. Zij toverden het niet-verkoopbare en onrendabele erfgoed om tot een plek waar natuur, historie en mensen verbinden centraal staan. Het Haagse fonds voor Ruimte en Economie (FRED) financieerde een klein maar belangrijk laatste deel van het project. Lees hier het hele artikel.

FRED

Het Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED) speelt in op de toenemende vraag naar kleinere bedrijfsruimtes in Den Haag. Zo draagt dit fonds bij aan een aantrekkelijk ondernemingsklimaat en een gezonde economie. FRED investeert met behulp van aanvullende leningen in (de aantrekkelijkheid van) bedrijfsruimtes in Den Haag.

Zowel voor de verbouwing van bestaande ruimtes, als voor nieuwbouw of de aankoop van een bedrijfspand is financiering vanuit FRED een uitkomst. FRED is in 2013 op initiatief van de gemeente Den Haag opgericht. Het fonds wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en is onderdeel van Kansen voor West. SVn is fondsmanager van FRED. Meer informatie: www.FREDDenHaag.eu