kansenvoorwest-logo-middel-3186
europa-ster-480-320-achtergrond-3736.480x0

Welkom bij Kansen voor West II

Kansen voor West is het samenwerkingsverband van de vier randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Deze acht hebben voor de tweede keer gezamenlijk een programma gemaakt om de regionale economie in de Randstad een innovatieve impuls te geven. Dit gebeurt door het geven van subsidies aan het bedrijfsleven in de regio. Het programma wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Op deze site willen wij u informeren over de mogelijkheden om subsidie aan te vragen en u ondersteunen bij het uitvoeren van uw projecten. Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met het steunpunt in uw provincie of in een van de vier grote steden.

Health fonds Utrecht

Utrecht Health Seed Fund opengesteld

25 maart 2020

Het Utrecht Health Seed Fund  is opengesteld. 

Ondanks, of misschien juist in deze bijzondere periode kijken we uit naar veelbelovende investeringsvoorstellen op het gebied van life sciences & health. Een bijeenkomst om de start van het fonds te markeren zal op een gepast moment worden gepland.


meer...
Haalbaarheidsvoucher (002)

Smart Industry Hub Noordwest en haalbaarheidsvouchers

23 maart 2020

Smart Industry Hub Noordwest helpt ondernemingen uit de technologische sector in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland om Smart Industry toepassingen in het bedrijf te implementeren en daarmee de concurrentiepositie te verbeteren.

Dit doet de hub door activiteiten te organiseren, concrete middelen aan te reiken en ondernemers te attenderen op initiatieven en ze hierin te ondersteunen.

 

meer...
1800x1200_coronavirus

Uw EFRO-project en de coronacrisis

17 maart 2020

De vier managementautoriteiten van de EFRO-programma’s in Nederland (OP Oost, OPZuid, OP EFRO Noord-Nederland en Kansen voor West II) hebben gisteren met elkaar gesproken over mogelijke gevolgen van de afgekondigde coronamaatregelen voor lopende subsidieprojecten.

Het doel van dit overleg was om de beschikbare capaciteit bij de managementautoriteiten te inventariseren en een gezamenlijke lijn te bepalen met betrekking tot vragen die bij begunstigden leven.

meer...
BlueCity-fish_eye

Laatste beschikbare budgetten opengesteld

16 maart 2020

Kansen voor West II gaat de laatse fase in. Daarom hebben alle partners nu hun beschikbare budgetten opengesteld. Heeft u nog een projectidee, dan kunt u tot uiterlijk 31 december 2020 een aanvraag indienen.

 

 

 

meer...
083 Stichitng Initiatief op Scheveningen 12-2

Onderzoek laat zien: CLLD-aanpak Scheveningen had meerwaarde

04 maart 2020

Onderzoek van het bureau GovernEUR heeft uitgewezen dat de CLLD-aanpak Scheveningen meerwaarde heeft gehad voor het gebied Scheveningen.

meer...
social media banner 10-02-2020 (002)

Evenement 'Samen Slim" sluit TIMA-project af

24 februari 2020

Met  ‘Samen Slim’, hét event rond succesvolle innovaties in de maritieme maakindustrie, werd op 10 februari 2020 het project TIMA afgesloten.

Tijdens het event zijn de resultaten gedeeld van het EFRO-project TIMA, waarin de duurzaamheidsfabriek samen met  vijf partners de afgelopen drie jaar hebben gewerkt aan de digitalisering en inzet van robotica bij de productie van duurzame en nauwkeurige maatwerkproducten (enkelstuks).

meer...
zuid-holland-nieuw-4983.480x0
noordholland-nieuw-4962.480x0
utrecht-nieuw-4966.480x0
flevoland-nieuw-4971.480x0