kansenvoorwest-logo-middel-3186

Project afgerond

LOGOCLICKS: ONLINE logopedie therapie foto Logoclicks

Drie jaar geleden, in de eerste Kansen voor West nieuwsbrief, opende het project LOGOCLICKS de reeks ‘Project uitgelicht’. Het toeval wil dat we op 9 april 2020, midden in de CORONA-crisis, dit project hebben kunnen vaststellen. Precies op een moment dit online hulpmiddel niet alleen kan, maar moet zorgen dat logopedisten ook op afstand hun werk kunnen blijven doen.

Het project heeft een e-health oplossing opgeleverd, waarmee logopedisten mensen met afasie op afstand kunnen behandelen. De Rotterdamse MKB-er Jan Pons heeft inmiddels zijn product via zijn bedrijf LOGOCLICK DEVELOPMENT op de markt gebracht. Logopedisten en patiënten in Nederland en Vlaanderen kunnen veilig inloggen via een desktop, laptop of tablet met internetverbinding.

• De logopedist kan per patiënt gepersonaliseerde oefeningen klaarzetten waarvan de moeilijkheid op basis van verschillende variabelen bepaald wordt;
• De patiënt kan de oefeningen thuis als huiswerk maken waarna de logopedist die beoordeelt;
• De patiënt krijgt automatische hints (cues) als hij moeite heeft om de oefeningen te maken, passend bij de leerstijl van de patiënt;
• De resultaten van de oefeningen worden opgeslagen zodat de voortgang bepaald kan worden;
• De resultaten leveren data voor monitoring.
De wetenschappelijke aanwijzingen zijn geleverd door de Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Utrecht en Thomas More Hogeschool in Antwerpen.

Totaal is met dit project 550.998,63 euro geïnvesteerd, de bijdrage uit Europa (EFRO )is vastgesteld op € 213.348 euro.

Meer informatie en resultaten op: www.afasienet.comterug naar nieuwsbrief april 2020