kansenvoorwest-logo-middel-3186

Nieuwsbrief juni 2020 - aanvullend

(met extra aanvullende technische informatie)

Uitnodiging online consultatie Kansen voor West III

Om er zeker van te zijn dat iedere ontvanger de doorgelinkte informatie goed kan openen hebben we een aantal extra links in de nieuwsbrief geplaatst. We sturen u de nieuwsbrief met ongewijzigde inhoud maar mét extra links.

Het is van belang dat de browser die u gebruikt, de laatste nieuwe versie is, om zeker te zijn van een goede werking van de diverse links. Ga na of uw browser nog actueel is en ondersteund wordt in updates. Zo wordt internet Explorer sinds 1,5, jaar niet meer door microsoft ondersteund en is het raadzaam een andere browser te gebruiken.

 

Graag willen wij u uitnodigen voor de online consultatie over het nieuwe Operationeel Programma voor Kansen voor West III. De consultatie loopt tot en met 9 juli 2020. Het is voor ons van belang om te weten of ons programma gaat bijdragen aan de gestelde doelen en daarom vragen we u om te reageren. Hier vindt u de vragen.

 

Van de programmamanager

Beste mensen,

Momenteel zijn we druk bezig met het opstellen van de derde editie van het programma Kansen voor West. Na de twee eerdere succesvolle edities van ons economische stimuleringsprogramma’s voor West Nederland staat nu een derde voor de deur. In het derde kwartaal van 2020 gaan we samen met de acht partners in Kansen voor West (de G4P4) wederom een mooi toekomst gericht programma indienen bij de Europese Commissie. Met Kansen voor West III willen we bijdragen aan de concurrentiekracht en een duurzaam, digitaal, circulair en weerbaar West-Nederland 2021-2027.

Ruud van Raak
Programmamanager

 

Online Consultatie

Vorig jaar hebben we als voorbereiding de Regionale Innovatiestrategie voor Smart Specialisation opgesteld: de Slimme Innovatie Strategie en is er een actuele monitor gemaakt van de specialisaties in de West-Nederlandse economie: Studie Ontwikkelingspotenties in West Nederland (Balland en Boschma). Op basis van deze strategie hebben we nu een 60% versie van het operationele programma geschreven


Donderdag 18 juni jl. was er een succesvol webinar. Bijna 200 mensen hebben de discussie gevolgd en input gegeven. Wij hebben al veel positieve energie gekregen van de ambities en het draagvlak die we daarbij mochten ontvangen. We willen het proces afronden met een online consultatie. Deze loopt tot 9 juli a.s.
U vindt de vragen hier.

 

De losse linkjes van het webinar zijn te zien via:
Plenaire opening: https://youtu.be/FAbZT7Kok80
Deelsessie innovatie: https://youtu.be/q2h1TpoiCeA
Deelsessie klimaat: https://youtu.be/rGz8IzvDTco
Deelsessie stedelijk Luik: https://youtu.be/ZGQrxVt3FXQ
Plenaire afsluiting: https://youtu.be/qgVCT-C2da0

De losse documenteren op de website zijn eveneens te vinden via onderstaande link:

Slimme innovatie:
https://www.kansenvoorwest2.nl/files/ris-west-nl-post-2020-versie-vi-van-30-09-2019-voor-online-consultatie-def.pdf

Studie ontwikkelingspotenties:
https://www.kansenvoorwest2.nl/files/westnlfinalreport2020.pdf

60% Versie operationeel programma:
https://www.kansenvoorwest2.nl/files/5-a-60-versie-op-kansen-voor-west-3-voor-consultatie-cvt.pdf


Wij stellen uw mening zeer op prijs.