kansenvoorwest-logo-middel-3186

Nieuwsbrief juli 2019

 

Van de programmamanager


Nog maar kort na de vorige nieuwsbrief meld ik me zo vlak voor het zomerverlof weer bij jullie.
 
De positieve lijn in ons Kansen voor West 2 programma zet zich gestaag door. Ook de afgelopen maanden mochten we weer een aantal projecten afronden. Praten over resultaten is, zo mogelijk, nog inspirerender, dan het gesprek aan de start.

lees verder 

 

Project uitgelicht

Green Health Solutions: je groente-apotheek in huis.


Dat groente en fruit eten, goed is voor ons zijn, weten we al langer. Maar zou het niet fijn zijn om een stapje verder te kunnen gaan. En met het eten van bepaalde groenten ziektes te bestrijden? 

lees verder

  

Nieuws: RegioStars Awards


De RegioStars Awards zijn bedoeld voor de meest innovatieve regionale projecten. Ook Kansen voor West heeft twee projecten voorgedragen: eGGZ in Diemen en House of Skills in Amsterdam.

Anders dan vorig jaar mag het publiek nu een Public Choice Award kiezen. Wie de winnaar wordt, wordt in twee fases bepaald.  In de eerste fase kan het publiek ‘likes’ uitdelen.  In de tweede gaat de jury uit alle inzendingen een lijstje met finalisten maken. Het project dat de meeste likes en de meeste stemmen van de jury krijgt wint de Public Choise Award. Op 9 december vindt de prijsuitreiking plaats.

Mee doen, of meer weten? Klik dan hier.

 

Nieuws: Jaarverslag 2018 goedgekeurd 


Op 21 juni heeft het Comité van Toezicht het jaarverslag 2018 goedgekeurd. Het jaar 2018 is een overgangsjaar. Bijna al het geld heeft een bestemming gevonden. Op dit moment zijn 95 projecten beschikt en wachten ca. 40 projecten nog op een beslissing. Ook qua besteding over de prioriteiten ligt het programma op koers.

Naast de uitgebreide versie, die vooral bedoeld is om in Brussel verantwoording af te leggen, is er ook dit jaar weer een publieksversie gemaakt.

We wensen u veel leesplezier.

 

Nieuws: Update Weekend van de Wetenschap


In de vorige nieuwsbrief konden we al melden dat de voorbereidingen voor het Weekend van de Wetenschap gestart zijn. We hebben al een paar mooie projecten, maar er is plaats voor meer. Dus wilt u graag uw project of organisatie in de schijnwerpers, meld u dan bij m.cornetdevries@rotterdam.nl

Meer informatie over het Weekend? www.weekendvandewetenschap.nl