kansenvoorwest-logo-middel-3186

nieuwsbrief april 2018

Van de programmamanager

"Explosieve start Kansen voor West II in 2018"


Het jaar is nog maar goed een kwartaal onderweg en Kansen voor West II, heeft al een sterke start gemaakt. Zo hebben de diverse commissies van inhoudelijke experts in de eerste drie maanden maar liefst 10 projecten boven de 70 punten beoordeeld.

lees verder

 

Project uitgelicht: NeuroShirt

Kleding stuurt mensen aan


Ook bij kleding staat de techniek niet stil. Elektronische sensoren zijn zo klein geworden dat ze gemakkelijk in stof kunnen worden ingebouwd. Dat maakt hele nieuwe producten mogelijk. Stel je voor, een hemdje dat je waarschuwt als je te lang in een verkeerde houding zit. Of wat denk je van een riem met een ingebouwde routeplanner voor soldaten op missie? 

 

lees verder

 

GrabbelTon


In deze rubriek vindt u diverse weetjes en tips rond de regelgeving en verantwoording.

O.a.: Uniformiteit invoer namen en perioden in webportaal - Algemene verordening gegevensbescherming -  Omnibusverordening - Verklaring geen financiële moeilijkheden - Faillissementen

lees verder

 

Nieuws: Project CADC ontvangt een synergy certificate


Semiotic Labs monitort de conditie van motoren en rotating equipment voor onder meer de gemeente Rotterdam, Vopak en een brouwerij. Op basis van sensoren en slimme algoritmes voorspelt Semiotic Labs wanneer en waarom motoren en rotating equipment faalt. Daarmee wordt ongeplande stilstand voorkomen door tijdig onderhoud uit te voeren. 

lees verder

  

Nieuws: Uitslag derde SIOS Ronde is bekend


Het hoofddoel van dit initiatief is om op basis van burgerparticipatie vanuit de kuststrook de lokale economie en de leefbaarheid op Scheveningen te versterken op een innovatieve en duurzame manier.

lees verder

 

Nieuws: Hyperloop voorgedragen voor een RegioStars Award


Het brede consortium van ketenpartijen heeft zich ten doel gesteld om de grootschalig uitrol van zonnestroomsystemen voor huurwoningen (van rijtjeshuizen tot appartementen) mogelijk te maken.

lees verder

 

Beschikte projecten vanaf 1 januari 2018


• Betondroger Rewinn - Amsterdam
• House of Skills – Amsterdam
• Onbekend maakt onbemind – Utrecht
• Neuroshirt – Utrecht