kansenvoorwest-logo-middel-3186

Utrechts Werkspoorkwartier in de prijzen

Het Utrechtse Werkspoorkwartier en de regio Arnhem Nijmegen zijn de winnaars van de ABN AMRO Circular Economy Awards. Zij werden vandaag tijdens het BT Event in Rijswijk uitgeroepen tot beste circulaire werklocatie en beste circulaire regio van Nederland.

Het winnende Werkspoorkwartier is een binnenstedelijk bedrijventerrein in de stad Utrecht dat afgelopen jaren is doorontwikkeld tot een creatief en circulair maakgebied. Door de groei van het aantal creatieve ondernemers in het gebied, de herontwikkeling van industrieel erfgoed en de toenemende maatschappelijke urgentie rondom duurzame stedelijke ontwikkeling is bottom-up een proces ontstaan waarmee ingezet wordt op de transformatie van Werkspoorkwartier tot creatief en circulair maakgebied.

 

Het Werkspoorkwartier werkt nauw samen met de gemeente en kennisinstellingen. Het Werkspoorkwartier is volgens de jury een initiatief dat de pioniersfase ruim voorbij is, en nog steeds vol circulaire ambities zit, wat leidt tot een lange-termijnwaardecreatie. De jury is bovendien erg te spreken over de wijze waarop het project de buurt bij haar activiteiten betrekt en zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale materialen. En terechte winnaar, volgens de jury.