kansenvoorwest-logo-middel-3186

nieuwsbrief september 2017

Project uitgelicht: Het Waerdse Energie Circuit

Ontwerp en realisatie van een slim warmte-/koudenet op basis van restwarmteHet Waerdse Energie Circuit is een initiatief van vier partners met als doel optimaal CO2 te besparen en extra banen in de duurzame sector van de regio. Het totale Waerdse Energie Circuit is groter dan het deel dat met EFRO subsidie wordt ondersteund.

lees verder


Van de programmamanager

"Op zoek naar een Blend-Date"Na het verschijnen van de eerste nieuwsbrief in dit voorjaar is er weer heel wat gebeurd. Graag praat ik u bij over alle ontwikkelingen.

lees verder


ActueelDiscussie

In het Europarlement en daarbuiten is de discussie over de toekomst van de structuurfondsen losgebarsten. Nederland en Duitsland zijn van mening dat EFRO en ESF van grote toegevoegde waarde zijn voor de economische ontwikkeling van een regio. Elders gaan stemmen op om regionale ontwikkeling over te laten aan de lidstaten zelf. EFRO en ESF zouden dan overbodig worden, of veel kleiner dan nu het geval is. Komend najaar zullen EFRO en ESF hun argumenten extra onder de aandacht brengen van stakeholders en het brede publiek. 

Rotterdam heeft eerste elektrische watertaxi
Rotterdam heeft als eerste in Europa een volledig elektrische watertaxi. De taxi is op 13 juni officieel in gebruik genomen. De nieuwe watertaxi is stil en een stuk zuiniger dan watertaxi's die op brandstof varen. De accu's van de elektrische watertaxi komen uit auto's van Tesla. Weekend van de Wetenschap op 7 en 8 oktober
Door heel Nederland laten bedrijven zien hoe wetenschap ons leven verandert. Daar zijn ook bedrijven en organisaties bij die mede met Europees geld betaald zijn. Nieuwsgierig: www.weekendvandewetenschap.nl.Beschikte projecten vanaf 1 april:
VvE -Duurzaamheidsfonds Den Haag, Noorderpark Onderneemt – Amsterdam, Technische Bijstand West Regio, Amsterdam, Utrecht en Den Haag, Microalgae for the Replacement of Antibiotics in Livestock Production – Flevoland, NexTechnician Opleidingshuis Mobiliteitstechniek – Amsterdam, Slim Gemaakt – Rotterdam Zuid (GTI), PowerParking – Flevoland, Verbonden met Zuid – Rotterdam Zuid (GTI), High TIF Living Labs – Amsterdam, TMI-POC fonds – Flevoland, Bamboe wordt verf, plastic en composiet – Noord-Holland.

lees verder
Wet & regelgeving

WBSO
Het ministerie van Economische Zaken heeft uitgelegd dat begunstigden van EFRO-projecten uit de programmaperiode 2014-2020 het voordeel uit Nederlandse fiscale stimuleringsmaatregelen niet hoeven te verrekenen, of in mindering hoeven te brengen met gemaakte kosten, als er sprake is van geoorloofde staatssteun. Dit geldt voor WBSO voordeel, RDA aftrek, en overige fiscale stimuleringsmaatregelen. Behalve het financiële voordeel dat hierdoor voor begunstigden ontstaat, worden ook de administratieve lasten verlicht.

lees verder