kansenvoorwest-logo-middel-3186

nieuwsbrief december 2017

Van de programmamanager

"Eerste gezamenlijke jaarvergadering"


Begin november vond in Den Haag de eerste gezamenlijke jaarvergadering plaats met alle ESIF fondsen in Nederland (ESF, EFRO. Visserij en POP).

lees verder


Project uitgelicht: Fieldlab Freshteq

Innovatie bij het MKB - provincie Zuid-Holland - Stichting Greenport Horti Campus


Het Fieldlab SmartFood wordt hèt internationale centrum voor integrale slimme oplossingen voor duurzame tuinbouw van voldoende, betaalbaar, veilig voedsel en distributie ervan naar en in megasteden.

lees verder

 

Project uitgelicht: UNIIQ: Proof of concept fonds voor Zuid-Holland

Innovatie bij het MKB - provincie Zuid-Holland - UNIIQ B.V.


UNIIQ is een proof of concept investeringsfonds dat is opgericht door een consortium bestaande uit ErasmusMC, TU Delft, Universiteit Leiden en InnovationQuarter.

lees verder

 

Project uitgelicht: Semiotic Labs

Sensoren en slimme algoritmes voorspellen onderhoud


Semiotic Labs monitort de conditie van motoren en rotating equipment voor onder meer de gemeente Rotterdam, Vopak en een brouwerij. Op basis van sensoren en slimme algoritmes voorspelt Semiotic Labs wanneer en waarom motoren en rotating equipment faalt. Daarmee wordt ongeplande stilstand voorkomen door tijdig onderhoud uit te voeren. 

lees verder

 

Project uitgelicht: Stichting Initiatief op Scheveningen

Bevorderen sociale insluiting en bestrijding armoede - Den Haag - Stichting Initiatief op Scheveningen


Het hoofddoel van dit initiatief is om op basis van burgerparticipatie vanuit de kuststrook de lokale economie en de leefbaarheid op Scheveningen te versterken op een innovatieve en duurzame manier.

lees verder

 

Project uitgelicht: Opschaling Zonnestroom voor Huurders (Amsterdam – regionaal)


Het brede consortium van ketenpartijen heeft zich ten doel gesteld om de grootschalig uitrol van zonnestroomsystemen voor huurwoningen (van rijtjeshuizen tot appartementen) mogelijk te maken.

lees verder