kansenvoorwest-logo-middel-3186

nieuwsbrief april 2017

Project uitgelicht: Logoclicks

Online therapie voor mensen met niet aangeboren hersenletsel die de communicatie beperkt

Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat voor mensen met afasie, ook nog in de chronische fase, verbetering van taalfuncties mogelijk is door het oefenen met behulp van persoonlijke en intensieve therapie onder leiding van een logopedist.Logopedie via internet is wel zo handig en werkt eigenlijk op dezelfde manier als traditionele logopedie. De cliënt en de logopedist hoeven de deur niet meer uit. Bij online logopedie zien en horen de cliënt en de logopedist elkaar via het beeldscherm van de computer of tablet.

lees verder


Van de voorzitter

"Ons programma maakt ons land innovatiever en effectiever"Voor u staat de eerste editie van onze nieuwsbrief. We hebben lang getwijfeld of dit het juiste medium is om u te bereiken, in de overkill aan digitale informatie om ons heen. Maar we gaan het proberen. Er is veel om te melden en veel om trots op te zijn binnen een programma als Kansen voor West. Ik doe dat elke dag met veel positieve energie, die krijg ik vooral van de projecten in ons programma.

lees verder


Agenda: Kijkdagen

Online therapie voor mensen met niet aangeboren hersenletsel die de communicatie beperkt

Op 12 en 13 mei stelt een flink aantal projecten in heel Nederland die met Europees geld betaald zijn, hun deuren open. Iedereen die wel eens een kas op de bovenste verdieping van een flat wil zien. Of wil weten hoe een geprint huis er uit ziet, heeft nu de kans. Kijk op: www.europaomdehoek.nl/kijkdagen wat er bij jou in de buurt te doen is.
Vragen & antwoorden

Wat maakt nou het onderscheid tussen een stedelijk / stedelijk gelabeld of een regionaal project?
In Kansen voor West werken de vier Randstadprovincies en de vier Grote steden samen. Ieder van deze partners heeft een eigen budget voor prioriteit Innovatie en Koolstofarme economie. Provinciale projecten die daaruit betaald worden zijn regionale projecten. De steden hebben daarnaast nog een eigen budget om grootstedelijke problemen aan te pakken in een bepaald (postcode) gebied (GTI). Daar worden de stedelijke projecten uit betaald. Als er in de stad niet-GTI projecten worden uitgevoerd, zijn dat gelabelde projecten.

Is er nog geld EFRO-beschikbaar?
Ja er is nog budget. Maar niet overal evenveel. Voor de laatste stand van zaken kijk hier.

Waar kan ik vinden wat een bepaalde prioriteit voor de stad inhoudt.
Europees geld is bedoeld om bestaand beleid te ondersteunen. Daarom is op de website te lezen welk (economisch) beleid een stad of provincie op dit moment van kracht is.
En kijk bij het betreffende steunpunt.Regelweetjes

  1. Wist u dat als u uren schrijft voor een Kansen voor West project, deze binnen een maand door uzelf en uw leidinggevende moeten worden geautoriseerd?
  2. Wist u dat wij geen subsidie mogen geven aan ondernemingen die al langer dan drie jaar te kampen hebben met financiële moeilijkheden? En sterker nog dat het hier niet gaat om surseance of faillissement, maar dat u volgens de Europese regels al in moeilijkheden bent als meer dan de helft van het geplaatste aandelenkapitaal aan verliezen weg is.
  3. Wist u dat u loonstroken moet overleggen via de digitale systemen en u daarvoor vanwege de privacy wetgeving toestemming van betrokkene moet hebben?
  4. Wist u dat u als ZZP’er toch uw uren moet laten autoriseren? Stem met de MA af door wie
  5. Wist u dat benchmarks voor prijsvalidatie niet te gedateerd mogen zijn?