kansenvoorwest-logo-middel-3186

Biobased testen nu voor elke MKB EE bereikbaar in Delft!

Deze voucherregeling is bedoeld voor MKB-ondernemingen (binnen Industriële biotechnologie of “biobased” maakindustrie) en specifiek voor de activiteiten van deze ondernemingen die bijdragen bij aan de transitie; van een lineaire industrie gebaseerd op fossiele grondstoffen, naar een circulaire industrie gebaseerd op een biologische processen en grondstoffen.

 

Het inzetten van een voucher gebeurt bij Bioprocess Pilot Facility (BPF) en/of Planet B.io. Bij BPF kunnen de MKB-ondernemingen ondersteuning krijgen bij het oplossen van techno-economische bottlenecks voor het ontwikkelen van een nieuwe biobased business case, support in de pre-piloting fase (laatste onderzoekswerk voordat pilot proeven kunnen starten) of bij het uitvoeren van een eerste opschaling (piloting).  PlanetB.io richt zich vooral op startups en scale ups, die sneller kunnen groeien en hun techno-economische bottlenecks kunnen oplossen door op een open innovatie hub gevestigd te zijn, waarbij specialistische infrastructuur, kennis en kundeapparatuur en expertise gedeeld worden tussen de partijen op de Biotech Campus Delft.

Er zijn drie typen vouchers waar een aanvraag voor kan worden ingediend: een vestigingsvoucher, een groeivoucher en een pilot voucher. Belangrijk om te weten is dat u als MKB-onderneming gedurende de looptijd van de regeling maximaal éénmaal in aanmerking komen voor ieder type voucher (dus max. drie vouchers).

De vestigingsvoucher wordt door Planet B.io of Bioprocess Pilot Facility gebruikt voor MKB-ondernemingen die voor het laten groeien van een biobased business case een locatie nodig hebben, idealiter op een fieldlab/innovatief ecosysteem, waarbij het zelf gebruik maakt van de faciliteiten die aangeboden worden. Denk hierbij aan 1) betaling huur; 2) installatie in een kantoor; 3) installatie in een lab (installeren van specifieke benodigdheden voor de onderneming, of aankoop van specifieke apparatuur nodig voor de werkzaamheden). Deze voucher maakt het mogelijk voor MKB-ondernemingen om zich bij Planet B.io of de Bioprocess Pilot Facility te vestingen. Dat is een verplichting voor de vestigingsvoucher.

De groeivoucher wordt door Planet B.io of Bioprocess Pilot Facility gebruikt voor MKB-ondernemingen die daarvoor ondersteuning krijgen bij een onderzoek om een biobased business case te laten groeien.

De pilotvoucher wordt door Bioprocess Pilot Facility gebruikt voor MKB-ondernemingen die een nieuwe biobased businesscase willen opschalen tot pilot schaal en daarvoor de faciliteiten van Bioprocess Pilot Facility nodig hebben.

Verdere specificaties van de verschillende vouchers worden in de regeling verder uitgelegd.

Deze stimuleringsregeling Biobased Industrie wordt eind januari 2020 opengesteld voor aanvragen. Deze regeling valt onder de prioritaire as 1 van het operationeel programma Kansen voor West II 2014-2020: Versterken van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie. Er is een bedrag van € 451.750 aan EFRO-middelen beschikbaar.