kansenvoorwest-logo-middel-3186

(Juridisch) coördinator gezocht

De managementautoriteit van Kansen voor West zoekt een (jurisch) coördinator. Wil je meer weten over deze uitdagende functie, lees dan hieronder verder.

Context functie

Kansen voor West is het grootste Europese economische subsidieprogramma van Nederland. Het is gericht op het bevorderen van het concurrentievermogen van West-Nederland (grondgebied van de provincies Zuid- en Noord-Holland; Utrecht en Flevoland). Het programma zit in zijn tweede editie (2014-2020) en de derde editie (2021-2027) is in voorbereiding. Het programma is van de G4/P4 (de vier grote steden en vier provincies in West Nederland). In 2007 is de eerste editie van het programma gestart. In de organisatie van de uitvoering van het programma is de Gemeente Rotterdam aangewezen als Managementautoriteit. Hetgeen betekent dat zij de eindverantwoordelijkheid draagt.

De Kansen voor West organisatie is dynamisch en heeft veel contacten en nauwe relaties met een grote groep stakeholders, zoals de provincies, grote steden, ministeries, Europese Commissie en sociaaleconomische organisaties. Kansen voor West heeft ca. 30 mensen die zich dagelijks met de uitvoering van het programma bezighouden en werkzaam zijn bij 5 organisaties. De hoofdvestiging zit bij de gemeente Rotterdam en er zijn daarnaast programmabureaus in Lelystad, Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Jouw functie valt binnen de gemeente Rotterdam.

Het programma wordt gefinancierd vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en voor 50% mede gefinancierd door een breed palet aan publieke en private cofinanciers. Met een omvang van €550 miljoen financiert het programma Kansen voor West nu al zo’n 150 projecten.

 Jouw functie

Je hart gaat waarschijnlijk al sneller kloppen van de functienaam. Maar wat doet het met je als we je vertellen dat je vanuit je rol betrokken bent bij het grootste Economische subsidieprogramma van Nederland?

Hoe dat dan eruit ziet?

Om te beginnen lever je op een breed terrein een bijdrage aan het opzetten, uitvoeren en verantwoorden van dit Europese programma. Eén van de dingen die hieronder valt is het onderhouden van het huidige programma instrumentarium…. van werkinstructies tot steekproefmethodes en van aanvragen tot verleningsbeschikkingen. Samen met je programmacontroller zorg je ervoor dat eventuele aanpassingen worden uitgewerkt en doorgevoerd.

Daarnaast zien we in jou een vraagbaak voor aanvragers en controllers van de programmabureaus. Waar nodig geef je instructies. Bijvoorbeeld rond de wet- en regelgeving.

Hiervoor maak je ook onderdeel uit van een aantal netwerken. Zo vertegenwoordig je de Managementautoriteit in meerdere overleggen en werkgroepen, zoals ministeries, andere managementautoriteiten in Nederland, Stedelijk Adviesgroep Rotterdam en niet onbelangrijk de partners binnen Kansen voor West.

En als laatste…

Vertegenwoordig je het programma op regionaal, landelijk en Europees niveau. Lever je input voor nieuwe EU en nationale wetgeving. Ben je naast aanspreekpunt en het juridische taakveld wordt verwacht dat je een bijdrage kunt leveren aan de beleidsmatige invulling en verantwoording van de programma’s. Je helpt het team om de middelen uit het programma op een gestructureerde wijze zowel in te zetten als tijdig uit te zetten. Houd jij je bezig met:

 

  • Adviseren van collega’s bij juridische vraagstukken tijdens het beoordelen en verantwoorden van subsidies en financieringsinstrumenten;
  • Functioneren als expert op specifieke terreinen van het recht, zoals Staatsteun, ESIF-regelgeving en regelgeving voor Financieringsinstrumenten;
  • Vertegenwoordiger van de Managementautoriteit in een breed scala aan overleggremia;
  • Volgen en analyseren van wetgevende processen in Brussel op het gebied van ESIF-fondsen (structuurfondsen), en aanwenden van de mogelijkheden om deze te beïnvloeden;
  • Het meeschrijven aan programmadocumenten.

 

Jouw profiel

Onze nieuwe collega heeft in ieder geval WO werk- denkniveau en heeft uitstekende kennis van de Engelse taal in woord en geschrift. Door je inzet en professionaliteit zijn we ervan overtuigd dat de uitvoering van het programma bij jou in goede handen is. Het “helpen” van anderen geeft je eerder energie dan dat het je energie kost. Omdat je regelmatig meeschrijft aan Europese programmadocumenten is het belangrijk dat je schrijfvaardigheid on point is.

Verder heb je…

  • Bij voorkeur kennis/ervaring van financieringsinstrumenten;
  • Juridische kennis en ervaring op het gebied van (Europese) regelingen, AWB en staatssteun. Dit is nodig om eerstelijnscontroleurs en de programmamanager over de consequenties van de (juridische) eisen die gesteld worden door de subsidieverstrekkers te adviseren en als gesprekspartner op nationaal niveau te kunnen functioneren;
  • Minimaal 3 jaar relevante ervaring hebt binnen het vakgebied.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Ruud van Raak (06-20334876)

Afdeling en Team

Strategie, Investeringen en Fondsen (SIF) faciliteert de directie van Stadsontwikkeling bij sturing op de inhoudelijke agenda, adviseert op het gebied van publieke financiering en investeringsafwegingen en is expert in fondsmanagement en fondsbeheer. Kansen voor West is een onderdeel van de afdeling, en is verantwoordelijk voor het uitvoeren en opzetten van het Kansen voor West-programma voor de G4/P4. Het heeft daardoor een relatief zelfstandige positie en veel raakvlakken met e G4/P4, Europese Commissie, Ministerie van EZK en de andere drie Managementautoriteiten in Nederland. Je werkt bovendien in aantrekkelijk Rotterdam.

In verband met het toepassen van bepaalde constructies rond pensionering en ook vanwege de samenstelling van het team zijn we op zoek naar iemand met een leeftijd van maximaal 35 jaar. Met name iemand die een tweede baan zoekt en al ervaring heeft in het werkveld en vooral affiniteit met Europa.

 

Doopnaam functie        :

Functiefamilie               : Ondersteuning/ Academisch Expert A

Werk- en denkniveau    : WO, minimaal 3 jaar ervaring op het vakgebied + relevante opleidingen

Max. Salaris                 : FSK 12Ka