kansenvoorwest-logo-middel-3186
europa-ster-480-320-achtergrond-3736.480x0

Welkom bij Kansen voor West II

Kansen voor West is het samenwerkingsverband van de vier randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Deze acht hebben voor de tweede keer gezamenlijk een programma gemaakt om de regionale economie in de Randstad een innovatieve impuls te geven. Dit gebeurt door het geven van subsidies aan het bedrijfsleven in de regio. Het programma wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Op deze site willen wij u informeren over de mogelijkheden om subsidie aan te vragen en u ondersteunen bij het uitvoeren van uw projecten. Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met het steunpunt in uw provincie of in een van de vier grote steden.

zuid-holland-nieuw-4983.480x0

Miljoenenimpuls voor fieldlabs Zuid-Holland

27 februari 2017

De provincie Zuid-Holland stelt 4 miljoen euro beschikbaar voor de verdere ontwikkeling van fieldlabs in de provincie. Dat hebben Gedeputeerde Staten op 21 februari vastgesteld. De subsidiecall, die in april wordt opengesteld, richt zich op fieldlabs die een bijdrage leveren aan de digitalisering en verduurzaming van de regionale economie.

meer...
scheveningen

Initiatief op Scheveningen

20 februari 2017

Vorig jaar heeft het bestuur van de Stichting Initiatief op Scheveningen (SIOS) een oproep gedaan om gezamenlijk projecten te ontwikkelen die werkgelegenheid en leren stimuleren en jong en oud en burger en bedrijf met elkaar verbinden.

meer...
SSC-LomboXnet-180x180

Uniek energiesysteem in Utrechtse wijk Lombok breidt uit in de regio

05 januari 2017

Wegens succes in Lombok breidt het duurzame energiesysteem Smart Solar Charging zich uit naar vijf wijken in de regio. Onderdeel hiervan is de plaatsing van 70 elektrische We Drive Solar-auto’s. In Lombok is Smart Solar Charging een beproefd concept. Overdag slaat een slimme laadpaal lokale zonne-energie op in elektrische deelauto’s. Op een ander moment wordt het energieoverschot dankzij vehicle2grid-technologie (V2G) in de wijk gebruikt.

 

meer...
igreen_plant_bag

Opnieuw subsidie voor innovatie in Amsterdam

03 januari 2017

Bedrijven en kennisinstellingen in Amsterdam kunnen weer subsidie aanvragen voor projecten die innovatie bevorderen. Uit het Kansen voor West-budget voor de Metropoolregio Amsterdam wordt een budget beschikbaar gesteld van 8,1 miljoen euro.

Organisaties kunnen tussen 15 februari en 1 mei 2017 een subsidieaanvraag indienen.

Daarnaast wordt een stedelijk Kansen voor West-budget van 2,8  miljoen euro opengesteld voor innovatieprojecten binnen de stad Amsterdam.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het Programmabureau EFRO Amsterdam: KansenvoorWest@ez.amsterdam.nl

meer...
kerstboom2

Fijne feestdagen

20 december 2016

De medewerkers van Kansen voor West II wensen u fijne feestdagen en alle goeds voor 2017.

meer...
zuid-holland-nieuw-4983.480x0
noordholland-nieuw-4962.480x0
utrecht-nieuw-4966.480x0
flevoland-nieuw-4971.480x0