kansenvoorwest-logo-middel-3186
053 TIMA high res

Vooraankondiging: Openstelling voor fieldlabs Zuid-Holland op herhaling

03 augustus 2017

Op 1 september zal de Managementautoriteit Kansen voor West in samenwerking met de provincie Zuid-Holland opnieuw 4 miljoen euro beschikbaar stellen voor de verdere ontwikkeling van fieldlabs in de provincie.

meer...
055 FishFlow Innovations

Vooraankondiging: Nieuwe openstelling voor Proof of Concept Financiering Noord Holland en Amsterdam

03 augustus 2017

De managementautoriteit Kansen voor West II zal in samenwerking met de provincie Noord-Holland en de Gemeente Amsterdam binnenkort een deel van haar budget openstellen voor nieuwe Financieringsinstrumenten voor Proof of Concept Financiering.

meer...
Foto-Gemeente-Rotterdam

Rotterdam heeft primeur met volledig elektrische 'Tesla-watertaxi'

19 juni 2017

Rotterdam heeft als eerste in Europa een volledig elektrische watertaxi. De taxi is op 13 juni officieel in gebruik genomen.

De nieuwe watertaxi is stil en een stuk zuiniger dan watertaxi's die op brandstof varen. De accu's van de elektrische watertaxi komen uit auto's van Tesla.  Kansen voor West II draagt hier € 200.000 aan bij.

meer...
voorblad jaarverslag 2016-1

Publieksversie jaarverslag 2016

15 juni 2017

Op 16 juni keurde het Comité van Toezicht de publieksversie van het jaarverslag 2016 goed. In deze publieksversie staat niet alleen een overzicht van de resultaten, maar ook drie interviews. Deze zijn bedoeld om Kansen voor West II een 'gezicht' te geven. En te laten zien wat het effect is van Europees geld.

meer...
battery-22119_1920

Vooraankondiging: Nieuwe openstelling voor Rotterdam

15 juni 2017

Rotterdam zet opnieuw een deel van haar budget open voor nieuwe projecten. Bedrijven en instellingen kunnen vanaf 26 juni subsidie aanvragen voor projecten die bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie.

 

meer...
voorblad eindverslag

alle nieuwsitems

16 mei 2017

De eindverslagen van Kansen voor West I zijn beschikbaar. De grote uitgebreide versie die onlangs is ingediend bij de Europese Commissie en de meer toegankelijke publieksversie.

meer...
21Z.016 Slim Meten Delft  3 DSC_2166

Tender provincie Zuid-Holland gesloten

16 mei 2017

De tender van de provincie Zuid-Holland is per 12 mei is gesloten. Het was een succesvolle inschrijving was met een overtekening van het budget. Het budget van vier miljoen bestaat uit twee miljoen EFRO en twee miljoen provinciale cofinanciering. Er zijn vier projecten ingediend en het budget is overtekend met ruim 2,5 mln.

meer...
23A.008 Kansenzones Amsterdam3

Amsterdamse tender gesloten

11 mei 2017

Per is mei is de Amsterdamse tender P1.SA.R4 gesloten. Het was een succesvolle inschrijving  met een overtekening van het budget. Het budget was ruim 8,1 miljoen en er is ingetekend voor bijna 8,5 miljoen.

meer...
europa-om-de-hoek

12 en 13 mei Europa om de hoek Kijkdagen

08 mei 2017

Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei openen tientallen bijzondere projecten in heel Nederland hun deuren voor het publiek. Projecten laten graag zien wat ze -mede dankzij Europees geld- bijdragen aan het versterken van de economie. Kijk hier voor het overzicht: www.europaomdehoek.nl/kijkdagen.

meer...
europa-ster-480-320-achtergrond-3736.480x0

9 mei - Dag van Europa

08 mei 2017

De Dag van Europa is in Nederland nog niet echt een bekende feestdag, toch hebben Europese ambtenaren deze dag vrij en worden er in allerlei landen evenementen en festiviteiten georganiseerd. Dat is niet zo vreemd, want 9 mei is eigenlijk de verjaardag van de Europese Unie.

 

meer...
23D.009 _Herinrichting_Grote_Marktstraat

Projectenboek Gemeente Den Haag

13 april 2017

Kansen voor West in Den Haag heeft haar eindverslag over de periode 2007 - 2013 gepresenteerd.

meer...
voorzitter-1

Nieuwsbrief april

07 april 2017

Op 7 april is de eerste Nieuwsbrief van Kansen voor West verschenen.  Het doel is projecten die al subidie ontvangen hebben, en projecten die daar dicht tegenaan zitten, te informeren en te ondersteunen bij de uitvoering.

meer...
igreen_plant_bag

Europese subsidie voor innovatie in de Metropoolregio Amsterdam

23 maart 2017

Bedrijven en kennisinstellingen kunnen tot 1 mei subsidie aanvragen voor projecten die innovatie bevorderen. Binnen het EFRO Kansen voor West-budget voor de Metropoolregio Amsterdam is een budget beschikbaar van 8 miljoen euro.

De tender is gericht op het versterken van de regionale economie.

De projecten die in aanmerking komen voor financiering moeten het innovatiesysteem in de metropoolregio versterken en verbreden en zich focussen op kennisvalorisatie. Ook fieldlabs zijn een speerpunt. Dit zijn praktijkomgevingen waar bedrijven en kennisinstellingen innovatieve oplossingen ontwikkelen en testen.

Samenwerking staat centraal, niet alleen tussen bedrijven en kennisinstellingen, maar ook tussen sectoren. Crossovers in bijvoorbeeld agro & food, creatieve industrie, energie, life sciences & health, kunnen innovatie kansen opleveren die bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen in de regio.

 

meer...
zuid-holland-nieuw-4983.480x0

Miljoenenimpuls voor fieldlabs Zuid-Holland

27 februari 2017

De provincie Zuid-Holland stelt 4 miljoen euro beschikbaar voor de verdere ontwikkeling van fieldlabs in de provincie. Dat hebben Gedeputeerde Staten op 21 februari vastgesteld. De subsidiecall, die in april wordt opengesteld, richt zich op fieldlabs die een bijdrage leveren aan de digitalisering en verduurzaming van de regionale economie.

meer...
scheveningen

Initiatief op Scheveningen

20 februari 2017

Vorig jaar heeft het bestuur van de Stichting Initiatief op Scheveningen (SIOS) een oproep gedaan om gezamenlijk projecten te ontwikkelen die werkgelegenheid en leren stimuleren en jong en oud en burger en bedrijf met elkaar verbinden.

meer...
SSC-LomboXnet-180x180

Uniek energiesysteem in Utrechtse wijk Lombok breidt uit in de regio

05 januari 2017

Wegens succes in Lombok breidt het duurzame energiesysteem Smart Solar Charging zich uit naar vijf wijken in de regio. Onderdeel hiervan is de plaatsing van 70 elektrische We Drive Solar-auto’s. In Lombok is Smart Solar Charging een beproefd concept. Overdag slaat een slimme laadpaal lokale zonne-energie op in elektrische deelauto’s. Op een ander moment wordt het energieoverschot dankzij vehicle2grid-technologie (V2G) in de wijk gebruikt.

 

meer...
flevoland_0128

Achteroever Wieringermeer wint Waterinnovatieprijs

21 november 2016

De proeftuin Achteroever Wieringermeer heeft op 17 november 2016 de Waterinnovatieprijs gewonnen.

De prijs in de categorie ‘Voldoende water’ werd uitgereikt tijdens de Markt- en Innovatiedag Waterschappen in Amersfoort. De Unie van Waterschappen reikt deze prijs ieder jaar uit aan innovatieve projecten die toepasbaar zijn op het gebied van waterveiligheid, waterbewustzijn én schoon en voldoende water.

 

meer...
voorblad 135 projecten

Projectenboekjes Kansen voor West I (2007-2013)

16 november 2016

Het eerste programma (2007 – 2013) Kansen voor West is bijna afgerond.
Halverwege konden we u al de eerste 100 projecten presenteren. Nu zijn ook de resterende 135 projecten beschreven. Ze staan in dit boekje.

meer...
i-capital-moedas-amsterdam-small

Amsterdam gekozen tot Innovation Capital 2016

10 november 2016

Op 8 april jl. beloonde de Europese Commissie de stad Amsterdam met de titel European Capital of Innovation ("iCapital") 2016. Amsterdam kreeg deze titel voor de holistische visie op innovatie, gerelateerd op de vier gebieden van het leven in de stad: bestuur, economie, sociale insluiting en de kwaliteit van leven.  

meer...
kansenvoorwest-logo-middel-3186

Zuid-Hollands IQ fonds krijgt forse uitbreiding

10 november 2016

Het Zuid-Hollandse IQ fonds krijgt een uitbreiding van € 17,3 miljoen.  Daar is de managementautoriteit van Kansen voor West onlangs mee akkoord gegaan.

Het Innovation Quarter (IQ) Fonds is opgericht om financieringsgaten bij jonge innovatieve bedrijven en het innovatieve MKB met groeipotentie in Zuid-Holland te dichten.

Dat wil zeggen dat door middel van financierings-instrumenten deze kansrijke Zuid-Hollandse bedrijven met  geholpen worden aan kapitaal daar waar de markt dat niet zelfstandig oppakt.

meer...
89 Boulevard Scheveningen

Stichting Initiatief Op Scheveningen van start

29 september 2016

SIOS is er om projecten en activiteiten die op economisch of maatschappelijk gebied iets kunnen betekenen voor Scheveningen, een steuntje in de rug te geven te geven.

Bent u een stichting, vereniging of onderdeel van een burgerinitiatief, dien dan uw voorstel in.

meer...
europa-ster-480-320-achtergrond-3736.480x0

Na 2020

26 juli 2016

Hoewel het jaar 2020 nog ver weg ligt, wordt er in Europa al na gedacht over de volgende EFRO-periode.

Ook benieuwd naar de eerste contouren van het nieuw programma? Kijk hier

meer...
66 Ontwikkeling STC-Group 7

Eerste GTI-project in Rotterdam van start

15 juli 2016

De vier grote steden hebben allemaal te maken met een aantal problemen die elkaar versterken. (Jeugd)werkloosheid, mismatch met de arbeidsmarkt, slechte vestigingsvoorwaarden, smal woningaanbod.

Om deze ontwikkelingen tegen te gaan is op meerdere fronten actie nodig. Onder de noemer Geïntegreerde Territoriale Initiatieven (GTI) draagt ook Kansen voor West daaraan bij. Onlangs is het eerste GTI project in Rotterdam goedgekeurd.

meer...
thinkstock_scheveningen3-54328e8a628da-1

Scheveningers aan de slag dankzij Europees en Haags geld

06 juli 2016

Inwoners en ondernemers op Scheveningen gaan vanaf half juli samen projecten opzetten om onze kustplaats te verfraaien en om werkgelegenheid te creëren. Daarvoor krijgen zij 430.000 euro van het Europese subsidieprogramma Kansen voor West en 429.000 van de gemeente Den Haag. Zelf leggen de initiatiefnemers een soortgelijk bedrag op tafel.

meer...
zuid-holland-nieuw-4983.480x0
noordholland-nieuw-4962.480x0
utrecht-nieuw-4966.480x0
flevoland-nieuw-4971.480x0