kansenvoorwest-logo-middel-3186
23D.009 _Herinrichting_Grote_Marktstraat

Projectenboek Gemeente Den Haag

13 april 2017

Kansen voor West in Den Haag heeft haar eindverslag over de periode 2007 - 2013 gepresenteerd.

meer...
voorzitter-1

Nieuwsbrief april

07 april 2017

Op 7 april is de eerste Nieuwsbrief van Kansen voor West verschenen.  Het doel is projecten die al subidie ontvangen hebben, en projecten die daar dicht tegenaan zitten, te informeren en te ondersteunen bij de uitvoering.

meer...
igreen_plant_bag

Europese subsidie voor innovatie in de Metropoolregio Amsterdam

23 maart 2017

Bedrijven en kennisinstellingen kunnen tot 1 mei subsidie aanvragen voor projecten die innovatie bevorderen. Binnen het EFRO Kansen voor West-budget voor de Metropoolregio Amsterdam is een budget beschikbaar van 8 miljoen euro.

De tender is gericht op het versterken van de regionale economie.

De projecten die in aanmerking komen voor financiering moeten het innovatiesysteem in de metropoolregio versterken en verbreden en zich focussen op kennisvalorisatie. Ook fieldlabs zijn een speerpunt. Dit zijn praktijkomgevingen waar bedrijven en kennisinstellingen innovatieve oplossingen ontwikkelen en testen.

Samenwerking staat centraal, niet alleen tussen bedrijven en kennisinstellingen, maar ook tussen sectoren. Crossovers in bijvoorbeeld agro & food, creatieve industrie, energie, life sciences & health, kunnen innovatie kansen opleveren die bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen in de regio.

 

meer...
zuid-holland-nieuw-4983.480x0

Miljoenenimpuls voor fieldlabs Zuid-Holland

27 februari 2017

De provincie Zuid-Holland stelt 4 miljoen euro beschikbaar voor de verdere ontwikkeling van fieldlabs in de provincie. Dat hebben Gedeputeerde Staten op 21 februari vastgesteld. De subsidiecall, die in april wordt opengesteld, richt zich op fieldlabs die een bijdrage leveren aan de digitalisering en verduurzaming van de regionale economie.

meer...
scheveningen

Initiatief op Scheveningen

20 februari 2017

Vorig jaar heeft het bestuur van de Stichting Initiatief op Scheveningen (SIOS) een oproep gedaan om gezamenlijk projecten te ontwikkelen die werkgelegenheid en leren stimuleren en jong en oud en burger en bedrijf met elkaar verbinden.

meer...
SSC-LomboXnet-180x180

Uniek energiesysteem in Utrechtse wijk Lombok breidt uit in de regio

05 januari 2017

Wegens succes in Lombok breidt het duurzame energiesysteem Smart Solar Charging zich uit naar vijf wijken in de regio. Onderdeel hiervan is de plaatsing van 70 elektrische We Drive Solar-auto’s. In Lombok is Smart Solar Charging een beproefd concept. Overdag slaat een slimme laadpaal lokale zonne-energie op in elektrische deelauto’s. Op een ander moment wordt het energieoverschot dankzij vehicle2grid-technologie (V2G) in de wijk gebruikt.

 

meer...
flevoland_0128

Achteroever Wieringermeer wint Waterinnovatieprijs

21 november 2016

De proeftuin Achteroever Wieringermeer heeft op 17 november 2016 de Waterinnovatieprijs gewonnen.

De prijs in de categorie ‘Voldoende water’ werd uitgereikt tijdens de Markt- en Innovatiedag Waterschappen in Amersfoort. De Unie van Waterschappen reikt deze prijs ieder jaar uit aan innovatieve projecten die toepasbaar zijn op het gebied van waterveiligheid, waterbewustzijn én schoon en voldoende water.

 

meer...
voorblad 135 projecten

Projectenboekjes Kansen voor West I (2007-2013)

16 november 2016

Het eerste programma (2007 – 2013) Kansen voor West is bijna afgerond.
Halverwege konden we u al de eerste 100 projecten presenteren. Nu zijn ook de resterende 135 projecten beschreven. Ze staan in dit boekje.

meer...
i-capital-moedas-amsterdam-small

Amsterdam gekozen tot Innovation Capital 2016

10 november 2016

Op 8 april jl. beloonde de Europese Commissie de stad Amsterdam met de titel European Capital of Innovation ("iCapital") 2016. Amsterdam kreeg deze titel voor de holistische visie op innovatie, gerelateerd op de vier gebieden van het leven in de stad: bestuur, economie, sociale insluiting en de kwaliteit van leven.  

meer...
kansenvoorwest-logo-middel-3186

Zuid-Hollands IQ fonds krijgt forse uitbreiding

10 november 2016

Het Zuid-Hollandse IQ fonds krijgt een uitbreiding van € 17,3 miljoen.  Daar is de managementautoriteit van Kansen voor West onlangs mee akkoord gegaan.

Het Innovation Quarter (IQ) Fonds is opgericht om financieringsgaten bij jonge innovatieve bedrijven en het innovatieve MKB met groeipotentie in Zuid-Holland te dichten.

Dat wil zeggen dat door middel van financierings-instrumenten deze kansrijke Zuid-Hollandse bedrijven met  geholpen worden aan kapitaal daar waar de markt dat niet zelfstandig oppakt.

meer...
89 Boulevard Scheveningen

Stichting Initiatief Op Scheveningen van start

29 september 2016

SIOS is er om projecten en activiteiten die op economisch of maatschappelijk gebied iets kunnen betekenen voor Scheveningen, een steuntje in de rug te geven te geven.

Bent u een stichting, vereniging of onderdeel van een burgerinitiatief, dien dan uw voorstel in.

meer...
europa-ster-480-320-achtergrond-3736.480x0

Na 2020

26 juli 2016

Hoewel het jaar 2020 nog ver weg ligt, wordt er in Europa al na gedacht over de volgende EFRO-periode.

Ook benieuwd naar de eerste contouren van het nieuw programma? Kijk hier

meer...
66 Ontwikkeling STC-Group 7

Eerste GTI-project in Rotterdam van start

15 juli 2016

De vier grote steden hebben allemaal te maken met een aantal problemen die elkaar versterken. (Jeugd)werkloosheid, mismatch met de arbeidsmarkt, slechte vestigingsvoorwaarden, smal woningaanbod.

Om deze ontwikkelingen tegen te gaan is op meerdere fronten actie nodig. Onder de noemer Geïntegreerde Territoriale Initiatieven (GTI) draagt ook Kansen voor West daaraan bij. Onlangs is het eerste GTI project in Rotterdam goedgekeurd.

meer...
thinkstock_scheveningen3-54328e8a628da-1

Scheveningers aan de slag dankzij Europees en Haags geld

06 juli 2016

Inwoners en ondernemers op Scheveningen gaan vanaf half juli samen projecten opzetten om onze kustplaats te verfraaien en om werkgelegenheid te creëren. Daarvoor krijgen zij 430.000 euro van het Europese subsidieprogramma Kansen voor West en 429.000 van de gemeente Den Haag. Zelf leggen de initiatiefnemers een soortgelijk bedrag op tafel.

meer...
voorblad pvjv1415

Publieksamenvatting jaarverslag 2014-2015

09 juni 2016

De publieksamenvatting van het jaarverslag 2014-2015 is beschikbaar op de website van Kansen voor West II.

meer...
graan elevatoren

Graanelevatoren uit de steigers

09 juni 2016

Vorige week zijn de steigers rond de graanelevatoren verwijderd.  Komende week wordt de verlichting aangebracht 

meer...
Foto LeerWerkplaatsen 27 mei 2015-1

Europese subsidie voor Leer-werkplaatsen in Utrechtse wijken

07 juni 2016

ROC Midden Nederland en MBO Utrecht slaan de handen ineen om studenten zorg/welzijn voor te bereiden op de snel veranderende zorgvraag in de Utrechtse wijken. Daarvoor ontvingen de bestuursvoorzitters op vrijdag 27 mei uit handen van wethouder Jeroen Kreijkamp (Economische Zaken en Onderwijs) een subsidie van ruim één miljoen Euro. Met de subsidie wordt de succesvolle bestaande leer-werkplaats Zorg & Zo in Overvecht uitgebreid. Ook komen er nieuwe leer-werkplaatsen in Kanaleneiland en Zuilen/Ondiep.

meer...
uitnodiging pZH

Inspiratiebijeenkomst EFRO-programma's Zuid-Holland

07 juni 2016

De Provincie Zuid-Holland nodigt u van harte uit om op donderdagmiddag 23 juni deel te nemen aan een inspiratiebijeenkomst voor deelname aan de EFRO-programma’s INTERREG Twee Zeeën & Vlaanderen-Nederland en Kansen voor West, georganiseerd in het Provinciehuis.

Donderdag 30 juni 2016
12.30 tot 16.30 uur

Provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1, Den Haag

meer...
foto paviljoen eu

Europa om de hoek Kijdagen 2016

01 juni 2016

Enkele weken geleden vonden voor de zesde keer de Europa om de hoek Kijkdagen plaats. Bijna 80 projecten openden hun deuren om geinteresseerde bezoekers een kijkje in de keuken te geven. Bijna 7.000 mensen hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt.

Het tijdelijke Europagebouw in Amsterdam was de topper met 2.000 bezoekers.

meer...
europa-ster-480-320-achtergrond-3736.480x0

9 mei - Dag van Europa

09 mei 2016

De Dag van Europa is in Nederland nog niet echt een bekende feestdag, toch hebben Europese ambtenaren deze dag vrij en worden er in allerlei landen evenementen en festiviteiten georganiseerd. Dat is niet zo vreemd, want 9 mei is eigenlijk de verjaardag van de Europese Unie.

 

meer...
domotica

Eerste Rotterdamse project beschikt

14 april 2016

Het eerste Rotterdamse project is ook een feit.

Stichting Laurens wordt trekker van het project SMART & Duurzame E-zorg Concepten Rotterdam

Het project 'SMART & Duurzame E-zorg Concepten Rotterdam' ontwikkelt, test en prototypt een signalerende, alarmerende en zelflerende E-zorg matrix op basis van een geïntegreerd ICT systeem ten behoeve van de persoonsveiligheid en de zelfredzaamheid. Een dergelijk systeem bestaat nog niet en zorginstellingen hebben daar grote behoefte aan.

 

meer...
Oud_Amelisweerd_tuin

Museum Oud Ameliseerd krijgt belangrijke prijs

14 april 2016

Museum Oud Amelisweerd (MOA) heeft de Europa Nostra Prijs gekregen. Dat is de belangrijkste onderscheiding in Europa op het gebied van cultureel erfgoed. Fort Kijkuit in Kortenhoef, op de provinciegrens met Noord-Holland, en Naturalis Biodiversity Center in Leiden kregen de prijs ook.

Het museum ligt op het landgoed Amelisweerd dat in de vorige periode van Kansen voor West een ingrijpend gerestaureerd werd.

meer...
europa-ster-480-320-achtergrond-3736.480x0

Europaomdehoek.nl in een nieuw jasje

14 april 2016

Vandaag is de vernieuwde website europaomdehoek.nl een feit. De vernieuwde site laat honderden projecten zien die (deels) met Europees geld betaald zijn.

Daarnaast is de website een zogeheten 'portal', waar belangstellenden snel hun weg kunnen vinden naar de belangste fondsen in Nederland.

En tot slot is europaomdehoek.nl de basis van een permanente campagne die wil laten zien wat er met Europees geld gebeurt, en wat daarvan het effect is. Een belangrijke uiting zijn de Europa om de hoek Kijkdagen.

meer...
bacterie-480x480

Micropia bekroond als meest vernieuwende en baanbrekende museum in Europa

12 april 2016

Op 10 april jl. is Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld, in het Spaase San Sebastian bekroond met de prijs voor het meest innovatieve museum van Europa tijdens de uitreikeing van de European Museum of the Year Award (EMYA). Micropia werd uit 49 gneomeerden  gekozen voor een van de hoogste onderscheidingen, de Kenneth Hudson Award.

De jury over Micropia: 'het is een uniek, orgineel en baanbrekend musuem dat de wereld van microben op een aantrekkelijk en boeiende manier zichtbaar maakt. Micropia tilt het begrip museum naar een hoger niveau "Naast museum is Micropia ook een platform, de verbindende schakel tussen wetenschap en publiek. Micropia haakt hiermee in op het groeiende belang van biotechnologie en life science.

meer...
zuid-holland-nieuw-4983.480x0
noordholland-nieuw-4962.480x0
utrecht-nieuw-4966.480x0
flevoland-nieuw-4971.480x0