kansenvoorwest-logo-middel-3186
europese commissie

Neem deel aan de consultatieronde over de toekomst van de structuurfondsen

01 februari 2018

De Europese Commissie heeft onlangs een serie online openbare consultatierondes gelanceerd waar alle geïnteresseerde organisaties en burgers aan kunnen deelnemen. Het doel is, heel breed in beeld te krijgen hoe het EU-budget na 2020 zo goed mogelijk kan worden gebruikt. De Europese Commissie zal de uitkomsten laten meewegen in de uiteindelijke voorstellen.

De enquête is in alle talen van de Unie beschikbaar. U heeft de tijd tot 8 maart om hem in te vullen. https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/2eec41ff-e859-c4c9-1b47-86c508612517

meer...
provincie zuid-holland

Zuid-Holland bereidt zich voor op de toekomst met innovatieprojecten

30 januari 2018

High tech kassen, circulaire hotel- en kantoorruimten en sensortechnologie in de bloementeelt: 47 Zuid Hollandse bedrijven gaan samenwerken om dit te realiseren. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) trekken er samen ruim €1 miljoen voor uit.

 

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economie en Klimaat), gedeputeerde Adri Bom-Lemstra en MRDH-bestuurslid Maarten Struivenberg reikten maandag 15 januari de subsidie uit tijdens een werkbezoek aan The Green Village in Delft.

 

meer...
004 waerdse energie circuit 4

Laatste openstellingen voor Rotterdam

25 januari 2018

Het is zo ver! De managementautoriteit Kansen voor West II zal op 20 februari 2018 het laatste deel van Rotterdamse budget openstellen voor diverse projecten in verschillende actielijnen en doelstellingen.

 

 

 

 

meer...
055 FishFlow Innovations-1

Nieuwe openstelling voor innovatieprojecten Noord Holland

11 januari 2018

De managementautoriteit Kansen voor West II zal in samenwerking met de provincie Noord-Holland op 15 januari 2018 een deel van haar budget openstellen voor innovatieprojecten.

 

meer...
kansenvoorwest-logo-middel-3186

Nieuwe drempelbedragen Europese aanbestedingen 2018-2019

01 januari 2018

De nieuwe drempelbedragen voor Europese aanbestedingen zijn bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie van 19 december 2017 (Pb EU L 337). De belangrijkste wijzigingen zijn de verhoging van het drempelbedrag voor werken naar € 5.548.000,- en de verhoging van het drempelbedrag voor leveringen en diensten naar € 221.000,-. Deze nieuwe drempelbedragen gelden vanaf 1 januari 2018 en zijn, zoals gebruikelijk, vastgesteld voor een periode van twee jaar. Ze gelden tot en met 31 december 2019.

meer...
kansenvoorwest-logo-middel-3186

Aanpassing categoriseringstabel financiële correcties

07 november 2017

De Managementautoriteit van Kansen voor West legt verantwoording af aan de Europese Commissie over hoe zij de EFRO subsidie verstrekt. Als de Managementautoriteit  haar verplichtingen niet nakomt, kan de Europese Commissie financiële correcties opleggen.  Feitelijk doen de subsidieontvangers de uitgaven en moet de Managementautoriteit controleren of dat op een goede manier gebeurd is.

meer...
csm_werkspoorkathedraal-header_2557899092-1

Groen licht voor creatief en circulair Werkspoorkwartier op Dag van de Duurzaamheid

10 oktober 2017

Op – 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid – heeft het Utrechtse college van burgemeester en wethouders groen licht gegeven voor een creatief en circulair Werkspoorkwartier. Het huidige bedrijventerrein transformeert de komende vier jaar tot een toonaangevend vestigingsgebied voor maakbedrijven en creatieve startups. Met ruim 10.000 m2 nieuwe bedrijvigheid en meer dan 200 nieuwe banen bevordert dit initiatief de regionale concurrentiekracht. Hiermee wordt Werkspoorkwartier de circulaire broedplaats van Utrecht.

meer...
logo_weekend-van-de-wetenschap-1

Weekend van de Wetenschap

05 oktober 2017

Alleen dit weekend kun je backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea. Op meer dan 250 locaties in Nederland openen organisaties hun deuren voor het publiek. Ook projecten die gefinancierd zijn met Europees geld zijn daarbij.

meer...
Micropia

ARTIS-Micropia wint nu ook ‘beste van de besten’

04 oktober 2017

Internationale musea bekronen Micropia als Project of Influence

Op de dag af drie jaar na opening van ARTIS-Micropia door koningin Máxima, is het museum zaterdagavond in Dubrovnik tijdens de jaarlijkse The Best in Heritage conferentie uitgeroepen tot ‘Project of Influence 2017’. De voorzitter van het congres waar prijswinnende musea uit de hele wereld bijeenkomen prees de mogelijkheden die de baanbrekende technologie in Micropia biedt om het onzichtbare zichtbaar te maken, en de microben dichtbij het publiek te brengen.

 

meer...
P2.PZH.2 nieuws-item (1)-3

Nieuwe openstelling voor financieringsinstrumenten provincie Zuid Holland en de stad Den Haag

01 oktober 2017

De managementautoriteit Kansen voor West II zal in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en de Gemeente Den Haag binnenkort een deel van haar budget openstellen voor nieuwe Financieringsinstrumenten voor ondersteuning van de omschakeling naar een koolstofarme economie in alle sectoren.

meer...
120 Noorderpark onderneemt 4

Europa om de hoek: Noorderpark

29 september 2017

Nu ook op film

In het EFRO- project ‘Noorderpark Onderneemt’ werken de Stichting Noorderpark Trust, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord en Stichting De Tanker in Noord aan de ontwikkeling van het Noorderpark tot stadspark. Tevens dient het project als katalysator voor de buurteconomie met vier vitale paviljoens en een innovatief programma om het creatief en sociaal ondernemerschap te versterken.

 

 

meer...
087 NexTechnician 2

Openstelling innovatie in de Metropoolregio Amsterdam

29 september 2017

Op 9 oktober wordt een budget van €4,7 miljoen euro opengesteld voor innovatieprojecten uit de MRA. De call richt zich op het versterken van de regionale economie en betreft een “first come first serve” openstelling.

 

meer...
nieuwsbrief sept 2017 foto

Tweede Nieuwsbrief Kansen voor West verschenen

18 september 2017

De tweede nieuwsbrief van Kansen voor West II is verschenen.  De Nieuwsbrief wil de lezer bijpraten op het gebied van actuele wet en regel geving. En over de voortgang van het Programma.  Aan het einde van dit jaar zal nummer drie uitgebracht worden.

meer...
TNO smart industry

TNO onderzoek naar financiële mogelijkheden Field Labs

18 september 2017

Brainport Development en de Economic Board Zuid-Holland hebben TNO gevraagd om de term Field Lab beter te karakteriseren en te linken aan financiële mogelijkheden.

Het doel is de fieldlabs beter te ondersteunen en te positioneren. De fieldlabs zijn ingedeeld in vier categorieën. Ieder met eigen activiteiten, kosten en opbrengsten. In dit rapport staan de mogelijke financieringsmogelijkheden per categorie beschreven.

meer...
053 TIMA high res

Vooraankondiging: Openstelling voor fieldlabs Zuid-Holland op herhaling

03 augustus 2017

Op 1 september zal de Managementautoriteit Kansen voor West in samenwerking met de provincie Zuid-Holland opnieuw 4 miljoen euro beschikbaar stellen voor de verdere ontwikkeling van fieldlabs in de provincie.

meer...
055 FishFlow Innovations

Vooraankondiging: Nieuwe openstelling voor Proof of Concept Financiering Noord Holland en Amsterdam

03 augustus 2017

De managementautoriteit Kansen voor West II zal in samenwerking met de provincie Noord-Holland en de Gemeente Amsterdam binnenkort een deel van haar budget openstellen voor nieuwe Financieringsinstrumenten voor Proof of Concept Financiering.

meer...
Foto-Gemeente-Rotterdam

Rotterdam heeft primeur met volledig elektrische 'Tesla-watertaxi'

19 juni 2017

Rotterdam heeft als eerste in Europa een volledig elektrische watertaxi. De taxi is op 13 juni officieel in gebruik genomen.

De nieuwe watertaxi is stil en een stuk zuiniger dan watertaxi's die op brandstof varen. De accu's van de elektrische watertaxi komen uit auto's van Tesla.  Kansen voor West II draagt hier € 200.000 aan bij.

meer...
voorblad jaarverslag 2016-1

Publieksversie jaarverslag 2016

15 juni 2017

Op 16 juni keurde het Comité van Toezicht de publieksversie van het jaarverslag 2016 goed. In deze publieksversie staat niet alleen een overzicht van de resultaten, maar ook drie interviews. Deze zijn bedoeld om Kansen voor West II een 'gezicht' te geven. En te laten zien wat het effect is van Europees geld.

meer...
battery-22119_1920

Vooraankondiging: Nieuwe openstelling voor Rotterdam

15 juni 2017

Rotterdam zet opnieuw een deel van haar budget open voor nieuwe projecten. Bedrijven en instellingen kunnen vanaf 26 juni subsidie aanvragen voor projecten die bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie.

 

meer...
voorblad eindverslag

alle nieuwsitems

16 mei 2017

De eindverslagen van Kansen voor West I zijn beschikbaar. De grote uitgebreide versie die onlangs is ingediend bij de Europese Commissie en de meer toegankelijke publieksversie.

meer...
21Z.016 Slim Meten Delft  3 DSC_2166

Tender provincie Zuid-Holland gesloten

16 mei 2017

De tender van de provincie Zuid-Holland is per 12 mei is gesloten. Het was een succesvolle inschrijving was met een overtekening van het budget. Het budget van vier miljoen bestaat uit twee miljoen EFRO en twee miljoen provinciale cofinanciering. Er zijn vier projecten ingediend en het budget is overtekend met ruim 2,5 mln.

meer...
23A.008 Kansenzones Amsterdam3

Amsterdamse tender gesloten

11 mei 2017

Per is mei is de Amsterdamse tender P1.SA.R4 gesloten. Het was een succesvolle inschrijving  met een overtekening van het budget. Het budget was ruim 8,1 miljoen en er is ingetekend voor bijna 8,5 miljoen.

meer...
europa-om-de-hoek

12 en 13 mei Europa om de hoek Kijkdagen

08 mei 2017

Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei openen tientallen bijzondere projecten in heel Nederland hun deuren voor het publiek. Projecten laten graag zien wat ze -mede dankzij Europees geld- bijdragen aan het versterken van de economie. Kijk hier voor het overzicht: www.europaomdehoek.nl/kijkdagen.

meer...
europa-ster-480-320-achtergrond-3736.480x0

9 mei - Dag van Europa

08 mei 2017

De Dag van Europa is in Nederland nog niet echt een bekende feestdag, toch hebben Europese ambtenaren deze dag vrij en worden er in allerlei landen evenementen en festiviteiten georganiseerd. Dat is niet zo vreemd, want 9 mei is eigenlijk de verjaardag van de Europese Unie.

 

meer...
zuid-holland-nieuw-4983.480x0
noordholland-nieuw-4962.480x0
utrecht-nieuw-4966.480x0
flevoland-nieuw-4971.480x0