kansenvoorwest-logo-middel-3186

De Amsterdam ArenA wordt proeftuin voor innovatieve mediabedrjven


Innovatieve bedrijven grijpen de kans om samen te werken in het open innovatieprogramma Spectacular ArenA eXperiences (SAX). Met EK2020 als mijlpaal investeert innovatief MKB met de partners, met organisatoren van events en met mediabedrijven in diensteninnovatie rondom het (mee)beleven van sport en grote events, vóór, tijdens en na het event, op locatie én op afstand.


Het doel van dit project is tweeledig
A. Realiseren van ca. 30 innovatieve diensten en onderliggende technologieontwikkeling, waarbij Amsterdam ArenA fungeert als Fieldlab.  

B. Amsterdam ArenA  ontwikkelt (met de partners) state-of-the-art faciliteiten voor bezoekers en evenement¬organisatoren.

SAX biedt innovatieve bedrijven enerzijds een (grotendeels door Amsterdam ArenA bekostigde) state-of-the-art proeftuin waarin zij diensten en concepten ontwikkelen en testen in ‘echte’ situaties. Daarnaast maken bedrijven, onderzoekers en andere partners binnen SAX gebruik van elkaars kennis. Het fieldlab SAX binnen de Amsterdam ArenA fungeert als katalysator van innovatieve diensten en concepten.

Looptijd van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2020

Bijdrage van Kansen voor West € 1.656.693

Meer informatie www.europaomdehoek.nl

 

Een goede samenwerking