kansenvoorwest-logo-middel-3186

Ook eerste Rotterdamse project beschikt

Ook het eerste Rotterdamse project is een feit. 'Clean & Future proof mobility solutions' gaat een bijdrage leveren om schone en toekomstbestendige mobiliteitsconcepten voor weg- en watertransport  te ontwikkelen door bestaande mobiele voertuigen duurzamer te beheren en te onderhouden.

Een samenwerkingsverband van 12 organisaties ontwikkelt schone en toekomstbestendige mobiliteitsconcepten voor weg- en watertransport door bestaande mobiele voertuigen duurzamer te beheren en te onderhouden.

Er komen zeven prototypes en een valorisatie kennisportaal voor het MKB. Het project levert daarmee een concrete bijdrage aan het ontwikkelen van crossovers tussen chemie, energie en high-tech / smart industries.

De samenwerking met keuringsinstanties zoals RDW en EMC moet zorgen voor een validering van de nieuwe producten. Door de samenwerking met o.a. de Hogeschool Rotterdam wordt de nieuwe kennis direct in onderwijs geborgd. Met steun van de KNAC en de FOCWA zullen de in het project ontwikkelde kennis, producten en diensten ook via een digitale portal worden ontsloten.

De samenwerkende partijen zijn: Mobiel Erfgoedcentrum, Accenda , Deodrive, Focwa, Flexol, Satink Restauratie, Jaron Paludanu, Kuijpers Truck Service, Jules Dock Development, KNAC, Hogeschool Rotterdam, Galileo.

Het project krijgt een KvW-bijdrage van 2 miljoen euro