kansenvoorwest-logo-middel-3186

Officiële opening TechGrounds

Op donderdag 12 december was de officiële opening van TechGrounds in de Openbare Bibliotheek aan het Osdorpplein in Amsterdam! Tijdens diverse presentaties werden de aanwezigen vanuit het bedrijfsleven, de deelnemende partijen en de gemeente over de voorgeschiedenis en totstandkoming van TechGrounds geïnformeerd. Onder grote belangstelling verrichtten wethouder Touria Meliani (Kunst en Cultuur en Digitale Stad) en Nina Tellegen (Directeur Amsterdam Economic Board) samen met initiatiefnemers Ruben Nieuwenhuis, Abdelhamid Idrissi en Viktor Bos daarna de openingshandeling.

 

 

Over het project:

De economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) draait op volle toeren en de werkloosheid is op het laagste punt in zeventien jaar. Toch is er ondanks de bloeiende economie veel werk te doen. Er staan nog teveel mensen langs de kant. Heel specifiek voor de MRA is, dat er aan de ene kant een groot tekort is aan (tech)talent is en dat tegelijkertijd de arbeidsmarkt onvoldoende divers is.

De Amsterdam Economic Board heeft daarom TechGrounds opgezet. TechGrounds brengt tech ondernemerschap en digitale vaardigheden naar de kansarmere communities en wijken in Nederland. TechGrounds doet dit onder andere met behulp van de in België ontwikkelde MolenGeek-methodiek. Uiteindelijk moet het ervoor zorgen dat tech echt van iedereen wordt. De Gemeente Amsterdam heeft door middel van een subsidie van € 300.000 uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling bijgedragen aan het project.

Zie ook het persbericht van de NOS over een gratis ict-opleiding