kansenvoorwest-logo-middel-3186

Green Battery

E-magy is een bedrijf in geavanceerde materialen dat nanoporeus silicium maakt voor lithium-ionbatterijen, wat zorgt voor een hogere energiedichtheid en snel opladen.

Het team van geavanceerde materiaalspecialisten met meer dan 20 jaar ervaring in siliciumkristallisatie is op een missie om hun klanten te voorzien van winnende batterijprestaties. Zo kan iedereen in de nabije toekomst profiteren van schone, elektrisch aangedreven mobiliteit. Men werkt samen met partners in de wereldwijde toeleveringsketen van de automobielindustrie en de productiefaciliteit bevindt zich in de buurt van Amsterdam, Nederland.

E-magy krijgt 500.000 euro voor het Green Battery-project om een ​​circulair productieproces te ontwikkelen, aangezien één van de duurzame doelen in het programma "Kansen voor West" emissievrije mobiliteit is. Het project omvat het recyclen van resterende chemicaliën en interacties met materiaalleveranciers om de duurzaamheid in de volledige productieketen te vergroten. De resultaten worden ook verwerkt in het functionele ontwerp van een industriële productielijn. Specificatie engineering start in de tweede helft van 2022.

 

https://lnkd.in/etBQ6tgb

E-magy #emissievrij #batterij #lithiumion #circulair