kansenvoorwest-logo-middel-3186

Film ‘Sloopafval als bouwmateriaal’ – Het opzetten van een circulaire hub

Film ‘Sloopafval als bouwmateriaal’ – Het opzetten van een circulaire hub

Wat is het belang van een circulaire hub? En wat komt er allemaal kijken bij het opzetten ervan? Laura, Bianca en Simone van Buurman vertellen over hun uitdagingen en drijfveren in de minidocumentaire Circulaire Hub – Sloopafval als bouwmateriaal. Deze aflevering is onderdeel van de filmserie Werkspoorkwartier Utrecht, creatief en circulair maakgebied.

 

 

Wat is Buurman?

Circulaire hub Buurman Utrecht in Werkspoorkwartier verandert sloopafval in bouwmateriaal. Buurman verkoopt hergebruikte materialen, verhuurt werkplaatsen, geeft workshops in circulair bouwen en fungeert als materiaalscout voor circulair bouwmateriaal. In de film zie je bijvoorbeeld hoe Buurman Utrecht materialen inzamelt bij het gemeentelijk afvalscheidingsstation en deze zo een nieuw leven geeft.

Filmserie creatief, circulair maakgebied

In Werkspoorkwartier staan creatief en circulair centraal. Ontmoet de makers en hun initiatieven in de filmserie Werkspoorkwartier Utrecht, creatief en circulair maakgebied.

Met project Werkspoorkwartier: creatief, circulair maakgebied transformeert het gebied tot een toonaangevend vestigingsgebied. Het project en de filmserie zijn mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.