kansenvoorwest-logo-middel-3186

Delta Diagnostics krijgt EU steun voor ontwikkeling van snelle en goedkope diagnostie

Het Rotterdamse bedrijf  Delta Diagnostics, ontwikkelaar van technologie voor detectie en diagnose van verschillende ziektebeelden, krijgt € 200.000 EU steun voor de verdere ontwikkeling van een nieuwe methode van diagnostische metingen.

 

 

 

 

Snel en efficiënt meten

Het kost vaak veel tijd en geld om vast te stellen welke ziekte iemand heeft.  Door gebruik te maken van optische chips en zogenoemde “ring resonators”, kan Delta Diagnostics  dit proces aanzienlijk versnellen en goedkoper maken. Bij het vaststellen van een groot aantal ziektebeelden is deze snelheid essentieel om een patiënt optimaal te kunnen behandelen. Daarnaast heeft het systeem van Delta Diagnostics genoeg aan een klein beetje patiëntmateriaal, waardoor het onderzoek voor de patient ook minder belastend is.

Unieke mogelijkheden

Delta Diagnostics is opgericht in 2018 als spin-off van TNO. Het bedrijf is gehuisvest in de Rotterdam Science Tower en is momenteel bezig met de eerste testen van hun apparatuur.  De EU investering maakt het mogelijk om significante stappen te zetten in het verkrijgen van proof-of-concept van deze technologie. Dit is essentieel voor de verdere commercialisering .

Investeren in regionale innovatie

TNO is mede aandeelhouder in Delta Diagnostics en heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van de technologie. “Daarmee kan deze TNO spin-off de volgende stap in haar ontwikkeling maken, als opstap naar een omvangrijkere investeringsronde tegen het eind van dit jaar”, aldus Hans Boumans, directeur TNO Technology Transfer.

De investering loopt via UNIIQ, het investeringsfonds dat speciaal is opgericht om bedrijf in de proof- of-concept fase te ondersteunen.  UNIIQ wordt voor een belangrijk deel gevuld met geld uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.