kansenvoorwest-logo-middel-3186

Congres 'Inzet Structuurfondsen Duurzame Stedelijke Ontwikkeling'

Op dinsdagmiddag 10 december 2019 vond in Rotterdam het congres 'Inzet Structuurfondsen Duurzame Stedelijke Ontwikkeling' plaats. Dit congres werd georganiseerd voor de projecten van de vier stedelijke programma’s van Kansen voor West.

Daarmee ging een lang gekoesterde wens in vervulling van een aantal projecten om meer van elkaar te weten te komen. Tevens was dit het slotcongres voor Adri Hartkoorn. Adri heeft zich Europa-breed tientallen jaren ingezet voor duurzame stedelijke ontwikkeling en hij is nu met pensioen.

Duurzame stedelijke ontwikkeling

In de vier grote steden zijn wijken waar knelpunten als hoge (jeugd) werkloosheid, mismatch op de stedelijke arbeidsmarkt, povere huizenmarkt en ondermaatse vestigingsfactoren voor bedrijven een duurzame en evenwichtige stedelijke ontwikkeling in de weg staan. Met alle risico’s van dien.

Deze knelpunten vragen om een gerichte, geïntegreerde aanpak waarbij mensen, organisaties en fondsen hun krachten bundelen.  In deze prioriteit is het mogelijk om naarst EFRO geld ook middelen uit het Europees Sociaal Fonds in te zetten. Kansen voor West II zoekt aansluiting bij bestaande initiatieven en zet in op:

  1. De mismatch op de arbeidsmarkt verkleinen
  2. Het aantal kwalitatief hoogwaardige en toegankelijke werk/bedrijfslocaties vergroten
  3. Opzetten van een stedelijke lokale ontwikkelingsstrategie

Meer weten?

Wilt u meer weten over het congres en over de projecten? Klik hier voor het verslag.