kansenvoorwest-logo-middel-3186

Micropia bekroond als meest vernieuwende en baanbrekende museum in Europa

Op 10 april jl. is Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld, in het Spaase San Sebastian bekroond met de prijs voor het meest innovatieve museum van Europa tijdens de uitreikeing van de European Museum of the Year Award (EMYA). Micropia werd uit 49 gneomeerden  gekozen voor een van de hoogste onderscheidingen, de Kenneth Hudson Award.

De jury over Micropia: 'het is een uniek, orgineel en baanbrekend musuem dat de wereld van microben op een aantrekkelijk en boeiende manier zichtbaar maakt. Micropia tilt het begrip museum naar een hoger niveau "Naast museum is Micropia ook een platform, de verbindende schakel tussen wetenschap en publiek. Micropia haakt hiermee in op het groeiende belang van biotechnologie en life science.

Micropia is een project uit Kansen voor West 1. Penvoerder Natura Artis Magistra ontving hiervoor een bijdrage van € 2.000.000,-

Europees museum na het jaar
Het European Museum Forum dat onder de Raad van Europa valt, reikt sinds 1977 de Europan Museum of the Year Award uit. Ieder jaar kent het forum ook speciale juryprijzen toe. Waaronder de Kenneth Hudson Award. De prijs voor het meest innovatieve Europese Museum.