kansenvoorwest-logo-middel-3186

Kijkdagen winnen Europese prijs

Gisteren wonnen de kijkdagen van "Europa om de hoek" de eerste prijs van de European Public Communication Awards 2015. De Luxemburgse premier reikte de prijs uit aan Managementautoriteit Kansen voor West en het Ministerie van EZ.

De Awards zijn bedoeld om de beste praktijken te laten zien en om professionele EU-communicatie op alle bestuurlijke niveaus te bevorderen. Deze Awards werden in 2015 voor de derde keer uitgereikt aan nationale, regionale of lokale overheden die een opmerkelijke communicatiecampagne of -strategie over de EU ontwikkelden. De jury waardeerde de langetermijnwerking, de gecoördineerde aanpak met verschillende partners en de toegankelijke vertaling van de EU-prioriteiten naar de lokale context in Nederland.

De Europa om de hoek Kijkdagen zijn een weekend waarin door Europa gesubsidieerde projecten hun deuren openen voor het publiek. Op deze manier tonen enthousiaste projecten de impact van Europese investeringen op een toegankelijke manier aan het brede publiek.

De zesde editie van de Kijkdagen staat gepland voor 13 en 14 mei 2016. Informatie over deelnemende projecten volgt begin 2016 maar voorbeelden van Europese projecten zijn nu al te vinden op europaomdehoek.nl.